Octavian Știreanu: România educată, pe loc repaus! Armata, pas înainte!

 Protestele profesorilor gravitează în jurul salariilor. Impasul negocierilor este total. Guvernul le-a propus câte o primă de 4.000 lei, ura și la gară. Un fel de ciubuc în schimbul tăcerii. Premierul Ciucă este învățat să dea ordine, nu să negocieze. N-are organ pentru a ieși în piață, să se urce pe basculantă și să convingă oamenii să plece acasă.

Săracu’ Ciolacu nu înțelege subiectul. N-are cum. Studiile sale sunt aproximative. A amânat rotativa ca să nu intre în funcție (dacă-l va aproba partenerul strategic) cu o cocoașă prea grea pentru spinarea sa intelectuală. E preocupat să nu explodeze și mămăliga celor din mediul sanitar, aflat sub jurisdicția PSD, să ne trezim în stradă cu proteste halatelor albe.

Iohannis are aceeași prestație ridicolă. Menirea fundamentală a președintelui este, potrivit Constituției, să medieze între stat și societate. Acum e o astfel de situație. Dar dacă-l chemi de prin hoteluri de lux, îl cobori din avioane exclusiviste și-l pui să ia o decizie, l-ai pierdut. Medierea lui în cazul de față se rezumă la îndemnul profesorilor de a pune muzică plăcută pe fundal atunci când își strigă revendicările și de a susține proiectul fantasmagoric „România educată”.

Președintele ar trebui măcar să aibă minima demnitate și să le spună deschis profesorilor că nu sunt bani la buget pentru mărirea salariilor întrucât avem alte priorități legate de siguranța națională. Trebuie să plătim armele oferite de partenerul strategic, întreținerea trupelor străine pe teritoriul țării, triplarea flotilei aeriene, ajutoarele de tot felul acordate Ucrainei ș.a. În plus, ca o bomboană pe colivă, au mai apărut și ucrainienii, mai noii noștri frați de la Bug care s-au refugiat în România și care trebuie să trăiască la noi ca belferii, chiar dacă-i mai stropesc din Porsche pe români, pe unde-i apucă.

Cheltuielile militare ale României sunt, în valori comparabile, cele mai mari din întreaga istorie a țării. Iohannis a impus majorarea bugetului pentru înarmare la 2,5% din PIB pentru a ieși în față la americani ca țânțarul pe frunte. Drept recompensă, a primit o șapcă și-o mângâiere caldă pe umeri. Stăpânii deștepți disprețuiesc slugile umile.

Bani trebuie și pentru cumpărarea minicentralelor nucleare. Chelului îi mai trebuia tichie de mărgăritar. Afacerea a fost aranjată de fostul ambasador Zuckermann, care, la fel ca Gitensteian, s-a stabilit în țară până vede afacerea pornită.

Nu sunt bani și pentru că au ajuns la scadență dobânzile uriașe la împrumuturile demente, de peste 40 de miliarde de euro, făcute de Cîțu în numai doi și jumătate și despre care nimeni nu spune pe ce au fost cheltuiți.

Toate acestea au provocat gaura în buget despre care vorbește toată lumea.

Măcar acum, în prag de plecare, când nu mai ar e nimic de primit de la comanditării săi (nu e pe lista scurtă pentru NATO), Iohannis ar trebui să aibă demnitatea să spună deschis profesorilor adevărul pe care-l resimțim cu toții, chiar dacă nimeni nu-l rostește: România este în război! Oricum am întoarce-o și-am suci-o, acesta este adevărul. N-ar rost să ne ascundem pe după plop. Nu sunt bani pentru că războiul din Ucraina ne costă și pe noi. Totul pentru front, totul pentru victorie! Nu mai e loc și pentru salariile profesorilor.

Iohannis ar trebui anunțe public că banii merg cu prioritate spre siguranța națională, nu spre educația națională. „România educată” se amână, acum este vremea pentru „România militarizată”. România educată, pe loc repaus!

Dacă românilor li s-ar spune clar care e situația cu banii la vreme de război, sunt convins că oamenii ar înțelege. Ceea ce e greu de suportat nu este adevărul, ci fățărnicia, șmecheria din dosul cuvintelor, fariseismul.

Iohannis este atât de laș și de disprețuitor față de români și de țara noastră încât nu va putea rosti niciodată adevărul despre cât ne costă participarea – sub diferite forme și steaguri – la războiul din Ucraina. Întrebat la BBC în ce constă, în mod concret, ajutorul pe care România îl acordă Ucrainei, ministrul actual de externe, un personaj de un carierism devastator, a dat un răspuns de pomină: politica statului nostru este de a nu spune! Deci secretul despre cum se cheltuie banii contribuabililor români este, în mintea lui Iohannis, Aurescu et CO, o veritabilă politică de stat. Și mai vorbim despre democrație. Despre controlul guvernanților de către cei guvernați. Despre transparență în cheltuirea banului public. Despre faptul că statul paralel nu există…

E NEVOIE DE UN COD ASPRU AL EDUCAȚIEI ȘI INSTRUCȚIUNII PUBLICE

Profesorii trebuie plătiți mult mai bine. Dar nu cred că e suficient pentru a da școlii românești o calitate substanțial îmbunătățită.

Problema educației naționale nu se rezumă la suma care le intră profesorilor pe card.

Politica generală a statului, climatul din societate, tabla de valori publice, paradigma în care funcționează instituțiile ar trebui schimbate din rădăcini într-un sens care să vizeze educația națională, nu securitatea națională. Deocamdată, de la Băsescu-Petrov încoace, România are o politică orientată spre represiune, nu spre educațiune. Pretextul a fost lupta împotriva corupției. Scopul real a fost distrugerea elitelor. Prioritate a căpătat instrucția militară, nu instrucțiunea publică. Liceele pedagogice la care se formau învățătorii care știau să învețe copiii cum se ține un stilou între degete au cam dispărut. Au apărut în schimb puzderii de „colegii militare” care scot tot felul de absolvenți pe puncte, dându-le grade, uniformă, pistol, mașină și mai ales multă putere.

La toate școlile militare, de toate categoriile, concurența este amețitoare pentru că, după absolvire, respectivii au multe privilegii, salarii consistente, solde pentru haine și hrană, hoteluri și medicamente gratuite etc, etc – fiecăruia după grade-după port.

Orientarea militaristă a statului este sistemică. Pentru ocuparea diferitelor funcții în stat nu se cere viză de la breasla profesională, ci de la noua securitate. Ca să fii ministru sau secretar de stat într-un domeniu nu sunt consultate asociațiile profesionale sau somitățile academice din domeniul respectiv, ci se cere certificat ORNISS de la securitate.

Statul funcționează și este condus nu după criteriile meritocrației, ci ale securistocrației. Pentru a obține o funcție, nu contează fișa de absolvire a școlilor civile, ci fișa de cadre avizată de SRI. Răspândirea obligației de a avea certificat ORNISS până la posturile de portar la instituții din ultimul cătun este ca o glicemie ce arată cât de mare a ajuns diabetul securistic infiltrat prin toate venele societății.

Nu se poate vorbi de vreo Românie educată atâta vreme cât, în ordinea socială – inclusiv sub aspect salarial, cei dintâi respectați nu sunt profesorii, ci securiștii, polițiștii, ofițerii de integritate, procurorii, gardienii din pușcării și tot ceea ce ține de represiune, în general.

Consecința acestei stări de lucruri o vedem cu toții. Nu trebuie să mergem până la acel procent de analfabeți funcționali cu care batem toate scorurile din lume. Vedem sub ochii noștri ce producție de parlamentari și de miniștri a dat societatea; de bacalaureați care nu știu să scrie; de absolvenți de facultăți care se împiedică la despărțirea în silabe…Cu toate excepțiile de rigoare – repet, cu toate excepțiile de profesori străluciți și de elevi olimpici internaționali, inventatori și alți asemenea copii eminenți – starea dominantă din școli, a pregătirii elevilor și a prestației profesorilor este deplorabilă. Nu demult am putut vedea de la tribuna Senatului cât de mândră era fosta ministră a Învățământului, profesoară de Lb. Română, pe deasupra, când a trântit un „este” în loc de „sunt”. Cu asta începe abecedarul prostiei.

Ce avem în prezent? Se discută despre epidemia de droguri în școli; mulți dau din umeri și spun că așa e în democrație. În alte timpuri, așa ceva provoca un cutremur național. Au făcut carieră imaginile în care un elev comitea gesturi sexoide lipit de o profesoară docilă și zâmbăreață, iar altul aștepta la rând; așa e în democrație!, ni se spune. Sunt cazuri de părinți bine bazați care cheamă la ordine profesorii sau dirigintele sau directorul școlii pentru notele mici ale odraslei; că așa e în democrație1

Autoritatea școlii e la pământ, a profesorilor călcată în picioare. C-așa e în democrație, ni se spune.

Confortul profesional al cadrelor didactice nu depinde doar de leafă. În nici un caz leafa singură, cât de mare ar fi, nici nu exprimă, nici nu garantează prestigiul unui profesor. Pe lângă leafă, trebuie create condiții care să asigure demnitatea profesorului, autoritatea sa la catedră, suveranitatea absolută asupra notei pe care o dă, disciplina severă din școli etc etc etc.

Astfel de condiții trebuie asigurate prin lege, nu prin declarațiile gulgutierilor de la tribuna parlamentului. Lege care să interzică telefonul mobil în clasă, lege care să interzică ingerința părinților în procesul educativ din școli, lege care să pedepsească drastic orice abatere din partea oricărui elev, lege care… lege care … Se pot da mai multe exemple de reguli care trebuie impuse urgent în întreg sistemul.

Mai multe astfel de reguli pot fi reunite într-un sever Cod al Educației și Instrucțiunii publice. pe care să jure toți, părinți, și profesori deopotrivă.

Altfel, vom ajunge în prăpastie. Cu lefuri mari cu tot.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 21
Octavian Știreanu 205 Articole
Author

37 de Comentarii

 1. Da…pas inainte la comanda alogenilor paraziti, la comanda lupilor imbracati in blana de oaie pentru a fi carne de tun, pentru a decima oile zapacite tulburate si „civilizate” cu atatea „valori” din lumea „libera”, dintr-o „tara ca afara”, din occidentul apostat nelegiuit globalist satanist iudeomason !
  Trezeste-te! Ridica-te!

 2. Pentru „siguranţa naţională” eu propun să revenim la feudalismul fanariot şi să devenim toţi şerbi pe moşiile boierilor şi ciocoilor securişti, să avem din ce plăti pensiile speciale!

  Un scop nobil scuză mijloacele fasciste.

 3. La câți au ieșit în stradă, au speriat pe guvernanți care n-au bani sa-și facă nevoile in centru. Adevărul este că profesorii trăiesc în bula lor și cer bani pentru a scoate sparanghelisti care pleacă și nu se uita înapoi. Filozofii rămân în țară și ajung la putere! Și cu banii cheltuiți de stat cu educația și cu sănătatea lor cum rămâne!

 4. In acest moment sunt sute de familii romanesti in Europa carora li s-au luat copii inventandu-se minciuni! Mizeria UE este ca totul se face pentru bani,este o mafie care face bani pe traumele copiilor si pesuferinta parintilor! Familia Paulet in Ialia lupta sa-si recupereze cei trei copii. Chiar nu-i pasa Cotidianului? Ar trebui ca presa sa puna presiune zilnica enorma pe politicieni si pe guvern ca aceste familii sa-si aiba copii inapoi. Sa ne informeze! Sa ne adune! Sa ne trezeasca! Imaginati-va traumele copiilor! Chiar nu ne pasa? Chiar nu va pasa?

 5. Ce vreti domnilor si doamnelor ce l-ati votat cu doua miini pe dom'”parfesor ghinion”? Desi stiati ca s-a autodeclarat impreuna cu Forumul democrat german ,urmasi al grupului de trista amintire „Grupul etnic german”.Teutonul ,tot teuton. Aplica politica stramosilor sai juncherii…Arme si razboaie.Si domnilor dascali , chiar imi este mila de dumneavoastra . Cei ce m-ati invatat carte si „m-ati facut om”.L-ati votat pe sinistrul „ghinion”, ati votat aripa FSN -adica PNL+ PdL ( nu ca psd-ul ar fi mai breaz)si acum culegeti ce ati semanat. Batjocura gowernantilor analfabeti functional si dispretul viitorilor analfabeti functional. Respectivii au fost „elevii”dumneavoastra . V-ati repezit cu facultatile pe bani, iata „elita” pe care ati scos-o ! Macar schimbati denumirile de la : Spiru Haret( O TEMPORA!), Dimitrie Cantemir , Ovidius ,etc. Se rasucesc marii oameni in mormint . Si domnilor dascali recititi „Tristele”lui OVIDIU……GHINION IN FRUNTEA TARII

 6. După ” România Educata” urmează noul proiect al navetistului” România cu vechituri inarmata”. Proiectul este realizat în colaborare cu Base, de la care a împrumutat sloganul ” Aici sunt banii dumneavoastră” și cu soția sa, căruia i-a oferit rolul de Fcoasa Mucles ara și de aeronava F16 noua nouta de 60 de ani.
  Ps. Eu știam ca mediere nu e sinonima cu audienta. Dar, de, Paluga și liderii sindicatelor asa înțeleg medierea. Sau te miri ca Plavanul o fi jucat și rolul Guvernului la audienta sau al noului prim ministru, numai de el știut.
  Sa-i urmam copilului oligofren de la Cotroceni ” La mulți ani” de ziua sa, iar tuturor copiilor din aceasta tara sa le dorim sâ nu mai aiva parte de un asemenea președinte nici o data în lor pe acest pamant. Sa nu-l uitam și pe Bideu. Ala care chiar nu mai știe dacă e om, presedinte, marioneta sau păpușă gonflabila.

 7. Corect și necesar tot ce scrieți. dar nu în înțeleg de ce-i spuneți la risipa descreierată de bani pe înarmare haotică prin cumpărare de armament majoritatea învechit tehnologic și fizic și nu prin construcții de uzine “siguranță națională”? Suntem în parodia lui Topârceanu.
  Oștile păgâne pasă la hotare
  Iohannis Vodă șade la o masă mare,
  Căpitanii în jurui râd se veselesc…
  Am tot învățat la școală despre lupta de neatârnare. Am ajuns iară un teritoriu fără suveranitate definit Flancul estic al NATO, în care maghiarii iredentiști ținuți și la guvernare luptă în formă continuată spre dezmembrare. Și nu se întrevede nici o speranță. Toți politicienii din rezerva de cadre a Ambasadei SUA livrați SRI spre promovare sunt inconștienți și în fapt niște renegați. După dispariția industriei este în pericol țara. Te prinde disperarea.

 8. Cu invatamantul si educatia ne-am lamurit in de ani,o bascalie nationalaa, cel mai de doi bani invatamant din Europa, ultima gaina din Aprozar
  Datorita agresivitatii Rusiei,a venit si timpul armatei,sper ca aici nu vom da dovada de aceiasi bascalie romaneasca,sa creasca doar consumul de motorina la cate vehicole de teren cumparam, de pomana,care nu folososesc la nimic in Noul Razboi decat ca tinte, in schimb sa nu avem drone,rachete hipersonice si submarine, prin care putem,cel putin sa ne aparam de atacurile hoardei rusesti
  PS in timp ce nr de elevi a scazut cu 40% in ultimii 30 de ani ,personalul in invatamant doar cu 20% iar numarul de analfabeti functionali scosi pe banda rulanta a ajuns 50 % din numarul elevilor
  40% din toaletele din scolile comunale sunt exterioare,nici un bou de primar nu se ocupa Halal!

  • Când i-am bătut noi pe ruși o singură dată în istoria noastră? Ia baga neste texte pe tema asta , bre Margekatule , d’alea ‘telectuale, de gonac haitas la vanatorile stapanilor tai de la CIA ! Ca doar esti prifisor si tu ! De ce nu esti la greva, Margekakatule ? Da, avem un pupincoorist la conducere nu un patriot cu sânge în instalatie așa cum au ungurii. Pe sârbi i- am trădat,pe bulgari i- am dușmanit , de unguri nu mai vorbesc . Și acum ne facem prieteni si le sugem ciorapii celor mai cretini naziști din istorie, cei care ne-au interzis ca etnie în țara lor? Doar ca să facem pe plac la ăia de peste ocean? Ori până se gândesc ăia să ne apere vecinii ne toacă mărunt. Și pentru așa idioțenie noi NU dăm bani pentru viitorul copiilor noștri ci plătim zeci de mii alocații de război copiilor de teroriști? Rușine Națiune, ai belitorii si haiatasii si slugoii conducători de turma pe care- i meriți și nu văd rostul să mai exiști, planul dușmanului a reușit în totatitate! Multumit, Margekakatule??? [Rumburak, agent ukrainean acoperit la RRA]

  • Nu i-am batut pe rusi deoarece pana pe la 1848 nu ne-am invecinat cu rusii. Ne-am invecinat cu Regatul Kievean, cu polonezii, cu Regatul Lituanian, cu tatarii. Pe acestia i-a batut Stefan de i-a rupt. Abia pe la 1848 au inceput mujicii din Imperiul Tarist sa se intinda ca o ciuma catre noi.

 9. @Ghinion in fruntea tarii
  Ghinionul parazit alogen nu a fost votat de popor !!!
  Ghinionul a fost „votat” din tastatura calculatorului de alogenii paraziti, respectiv evreii, care au ocupat institutiile importante ale tarii: servicii secrete justitie politie parlament armata…si nu in ultimul rand finantele, banca nationala care potrivit principiului evreului Mayer Amschel Rothschild: “Dați-mi controlul banilor unei națiuni și nu-mi mai pasă cine ii face legile”, „voteaza” omul „ales” parazitul, coada de topor care actioneaza in numele nostru dar impotriva noastra si in interesul lor !
  Asta e adevarul!
  Trezeste-te! Ridica-te!

 10. Când i- am bătut noi pe ruși o singură dată în istoria noastră?Aveam măcar acum șansa să îi batem prietenește pe umăr .Dar avem un pupincoorist la conducere nu un patriot cu sânge în vene așs cum au ungurii.Pe sârbi i- am trădat,pe bulgari i- am dușmanit ,de unguri nu mai vorbesc .Și acum ne facem prieteni cu cei mai cretini naziști din istorie,cei care ne- au interzis ca etnie în țara lor?Doar ca să facem pe plac la ăia de peste ocean?Ori până se gândesc ăia să ne apere vecinii ne toacă mărunt.Și pentru așa idioțenie noi NU dăm bani pentru viitorul copiilor noștri ci plătim mii alocații de război copiilor de terorișiti?Rușine națiune, ai conducătorii pe care- i meriți și nu văd rostul să mai exiști,planul dușmanului a reușit în totatlitate!

 11. Se vorbește foarte mult de siguranța națională, dar ce siguranță poate avea o țară de idioți? Ce viitor poate avea o țară de analfabeți? Se invocă acest concept colectivist de nație și de popor, dar după cum se poate observa, nu suntem toți în aceeași barcă. Specialii se află pe yachturi luxoase și majoritatea se află în apă până la gât. Nu suntem la fel, îmi pare rău. Care nație? Nația cu epoleți? Nația cu pensii speciale? Nația cu BMW-uri? Nația cu vile din cartiere exclusiviste? Nația cu concedii la Monaco? Eu nu fac parte din această nație. Eu fac parte din nația profesorilor și a oamenilor care muncesc. Nu a interlopilor care sfidează din cluburi exclusiviste aruncând bani a căror proveniență nu poate fi dovedită. Nu a milițienilor analfabeți. Nu a jandarmilor criminali. Nu a judecătorilor securiști. Nu a procurorilor mafioți. Nu a securiștilor trădători de țară. Țara se scufundă din cauza parazitismului social. Viitorul poporului român este asasinat de o juntă militară cu pensii speciale. Dar noi vorbim de siguranță națională. Care siguranță națională? Siguranța națională înseamnă sclavagism?!

 12. Romanii l-au votat pe marele plavan, nu o data, de doua ori. Asta denota, lipsa de gandire crasa, scuza ca va face totul in doilea mandat, e puerila. Uitati-va peste ocean, al doilea mandat e figuratie. Viorica nu statea bine cu exprimarea, dar a avut curaj sa-l provoace pe marele plavan la o confruntare televizata, la care, bineinteles, a refuzat sa participe. Daca era o persoana verticala, s-ar fi prezentat, dar evitand a reusit sa taca, ca altfel, cine stie ce stol de porumbei ii ieseau din gura, iar stapanii trebuiau sa gaseas a al guvernator coloniei

 13. Ne plângem că sunt droguri în școli, dar avem pază la fiecare școală. Ce face personalul de pază? Câștigă un ban cinstit.
  Ne plângem că părinții cu dare de mână și odraslele lor fac legea în școli. Dar avem Consiliu de Administrație pentru fiecare școală, cu profesori și reprezentanți ai Primăriei și Consiliului local. Câștigă și oamenii ăștia un ban cinstit? Câștigă. Nu ca în CA de la Tarom, da’ totuși.
  Avem, de asemenea, Consiliu profesoral.
  Toate acestea sunt organisme care pot impune un mod de comunicare oficial, reglementat de legislația românească. De ce nu o fac?
  Poate că înainte de a cere reforme, ar trebui să cercetăm de ce nu funcționează învățământul în actuala formă de organizare.
  Oare cei care acum se consideră nedreptățiți au făcut ceea ce era necesar pentru a fi respectați?

 14. Dupa industria romaneasca la fiare vechi, agricultura terminata a venit randul invtamantului sa fie trimis la dezmebrat si la gunoi. Ce le mai trebuie scoala viitorilor sclavi pe plantatzie ale unor vorbitori de germana.

  Piata de desfacere imensa pentru armamentul produs de altii

 15. Domnilor Profesori, Parinti, Elevi, va rog sa cititi cu atentie si respect acest articol! Daca este nevoie, chiar de mai multe ori! Este plin de miez si de bune intentii. Democratia se bazeaza pe adevar, echitate, transparenta. Sarlatanii mondiali secondati de sarlatanii locali ne pulverizeaza zilnic in ochi si urechi minciuni, propaganda si diversiuni. Sarlatanii mondiali in cardasie cu sarlatanii locali selecteaza si imping in fata candidati la dragatoriile din State si Suprastat (dupa modelul descris de CARAGIALE) pe indivizii mai prosti decat Farfuridi si mai canalii decat Catavencu. Se vede ca in majoritatea tarilor au fost selectati indivizi scandalagii si guralivi, care au pe „Foaia de parcurs” provocarea de conflicte si razboaie, cu scopul de a vinde armament.
  Conflictele si razboaiele sunt cele mai profitabile afaceri.

 16. Toate măririle de venituri lunare ale bugetarilor se reflectă în creșterea prețurilor la raft! Bogatul devine mai bogat și săracul tot mai sărac! Ați vrut capitalism sălbatic, luați ce ați vrut! Huuo hoților!

 17. Dar asta face Occidentul mereu, de 150 de ani incoace, de la infiintarea statului roman: il foloseste ca proptea contra imperiului rus.
  Occidentul nu are nevoie de o Romanie prospera, educata, sau independenta. Ci de o colonie militarizata pana-n prasele, care sa asculte la ordin si sa servesca de portavion nescufundabil pentru campanii in Est.
  Asa ca pentru statul roman orice dezechilibru zonal este o veste proasta. Romaniei nu-i trebuie nici prea multa Rusie, nici prea mult Occident- ambele variante insemnand asimilarea si pierderea identitatii.
  Romaniei ii trebuie echilibru si pace in zona- sine qua non!
  Politic vorbind, Romania nu are asadar ce sa caute in mega-organizatii de tip NATO, UE, Tratatul de la Varsovia, Internationala Comunista s.a.
  Lumea simte ca aceasta contopire actuala in ciorba globalista se va termina rau. Si pe buna dreptate. Nici nu are cum sa se termine bine.

 18. Domne greva e greva dar guvernul si trintoru sasesc trebuie dati in judecata pentru neimplinirea promisiunilor electorate + uciderea deliberata a populatiei prin vaccinuri dar si alte metode . Citu, ciolacu, ciuca samd sint criminali da iohannis e mai mare scirbos de criminal, un basescu mut. Apropo maidanu nostru a fost copie la indigo ca si maidanu ucrainean. Slava khazaria Slava kazarii.

 19. Oamenii buni, tara asta e condusa de slugile yankeilor. yankeii ne vor transforma in tara similara celor din America latina. BOGATI si saraci la limita existentei, incultura, proasta educatie, nu sistem de sanatate, grupuri de crima rganizata deja avem. Aveti orbul gainilor? Ce sa facem? sa fugim toti de aici? MAturati odata clasa asta de incompetenti ca CIUCA, CIOALCU, IOHANIS care ne baga in groapa.

 20. Greva ratata din invatamint ofera unor formatori de opinie prezentarea unei imagini deformate a tot ceea ce se intimpla. Pe scurt : Romania educata este un proiect al viitorului ce nu are legatura cu aceasta greva indoielnic prezentata noua ca si greva a profesorilor .Ce am vazut in strada numai a profesori nu mirosea .Pancarde scrise de parca erau in clasa intii , vuvuzele si tobe de parca eram la bilci si in final niste sefi de sindicat care erau zmei paralei in strada si mielusei la Cotroceni .Bani , bani si iar bani cereau grevistii ,cu voce tare, de parca nu am sti cu totii care sunt veniturile si avantajele reale din invatamint .Romania este parte a UE .Toate deciziile sunt luate de comun acord ele fiind parte a cunosterii situatiei de catre NATO si Bruxelles . O Romania in afara UE nu poate exista deci fara a exista degeaba veniti sa ne impuiati capul cu fel de fel de gogosi mediatice .Presedintele Iohannis stie foarte bine care este interseul national .Dusmanii de la granita abia asteapta . Reconsiderati .Pasul inainte al armatei este obligatoriu .Fara aparare Romania dispare si ne vom trezi cu un „imparat” doar de Teleorman restul fiind parte a dorintelor altora asa cum bine istoria ne-a aratat

 21. @Mărgelatu :ați avut curiozitatea să vedeți câți inspectori aveau înainte de ’90 inspectoratele școlare și câți au azi?nu s-a dublat,a crescut astronomic-chiar de 10 ori în unele județe-asta în timp ce numărul de elevi descrește constant,iar calitatea procesului de învățământ…se vede cu ochiul liber prin rezultatele sale

 22. „Altfel, vom ajunge în prăpastie. Cu lefuri mari cu tot.”

  -concluzie de lătrău comunist!

 23. „de la Basescu”!!!!!!!!!! dar ce tovarasi mineriadele au fost despre viitorul acestei tari ????? Cat despre bani, simplu afara relatiile, pilele, lipiori de afise si altele lipitori de genul si or sa fie bani si de: arme, profesori, sanatate, ect.. ect.

 24. „Premierul Ciucă este învățat să dea ordine, nu să negocieze”?
  NU!
  măCiucă este învățat să dea șpăgi, ca să-și negocieze astfel situația personală! Promovările în grad așa le-a obținut! …ce credeați?!
  Și tot așa au făcut TOȚI APeViștii care au mers în Afghanistan: șpagi pentru a fi selectați de M.Ap.N. pentru a pleca, contra diurna în $$ primită acolo! …de la cel mai mic în grad, pînă la cel mai mare în grad, care au făcut deplasarea acolo! …iar acolo au stat ascunși ca șobolanii în bunkărele armatei amerloce. A mai murit cîte unu’ cînd au scos la lumină tărtăcuțele de proști-sadea și i-au ginit talibanii furioși.
  La doftorat tot cu șpăgi și-a rezolvat măCiucă obținerea „titlului”. Nu știați cu cine aveți-de-a-face? Ăștia sunt APeViștii Patrrriei!

 25. Țara te vrea cam prost. Deșteptăciunea popoului pare să dăunezecl grav guwernării. România educată fiind România analfabetă funcțional.

 26. esopul(a)e ne mai scutesti? Dupa ce „bogatia”limbajului te duce la periferie ,mai dai lectii ? Da-i ‘parfesorului”suplinitor pe care-l lingi cu atitita patos. Poate reuseste si ala -„parfesorul ghinion”sa ingaime citeva cuvinte mai mult decit maCiuca .Stii vorba copilariei nu ? „Carambaleza”! Dispari!Dixit!

 27. Eu nu cred că ducând o politică externă de trei coceni, de slugă obedientă și de cumpărărtor de arme second hand, ești țară mai protejată, dimpotrivă ești de fat țară țintă, ceea ce punctul 5 la o adică clar nu te salvează. Deci de vrei normalitatea dezvoltării, evident trebuie să pedalezi pe educație.. Este investiția cea mai de folos și de viitor al unei nații. Clar ceea ce faci azi nu se poate nume educație sau stat civilizat.. ai de reformat din profunzimi mai toată concepția,.. care in nici un caz nu e influențabilă de orientările gender , sau ”democrația” americană.

 28. @RADU TUDOR CARTOUCHE : astia sunteti, troli fara tara,:)))In afara de faptul ca injurati,ca spurcati,mintiti si va dati in stamba pe forum,nu aveti nici un strop de logica in postarile voastre impotriva celor care critica Rusia
  Nu aveti dreptate in privinta Ucrainei ,de aia va maimutariti pe forum alde axon,Eduard,Paulian Ionescu,etc .. lista e lunga ,dar sunteti doua-trei paricopitate fara scoala care plimbati aceleasi minciuni si aceleasi injuraturi,spre distractia mea si a altora care stiu cate ceva si mai ales ca Rusia e dusmanul civilizatiei umane,
  Mai cizeleaza-te ,proasta satului
  PS toate natiunile care conteaza s-au aliat impotriva Rusiei,nu are cum sa castige acest razboi de cucerire fascist,asta o stie si führerul Adolph Putina

 29. @dan: domnule,e mai misto „ínspector”adica sa nu faci nimic,decat profesor
  In numai 10 ani ,2010-2022 numarul de elevi a scazut cu 0,5 mil de la 3,4 mil la 2,9, deci cu cca 15% iar nr de elevi per cadru didactic a scazut de la 17 la 15
  Sunt foarte multi care ard gazul de pomana in scoli si ,mai ales,lideri de sindicat,in frunte cu un Hadăr si un Nistor,doua pocitanii prostituate politic

 30. Ai armament modern capabil soldati la fel pregatiti „canci”. La oaste cu arcanu pe arme hitech no no no.
  Puscociul e istorie.
  Abrams, Himars, Patriot, G-35 sau generatia a sasea fac oastea cu arcanul lui maCiuca zero. Oastea de prosti e istorie. Aceiasi problmea la rusi. Ciuca vrea cantitate, Putin la fel. Rezultul se vede in Bahmut tactici si strategie sovietice folosite la inceput si de ucrainieni din cauza mostenirii sovietice. Pentru toata Ucraina mai au prin depozite ramase din 1960.
  Fara educatie si induatrializare, militarizare pe termen lung astepti sa-ti dea la cersit ca Zelinki din poarta in porta ca aia cu fier vechi.
  China e in alta era fata de URSS sau Rusia sau Uraina. Are toate atuurile pe care URSS nu le-a avut. Sau Rusia si Europa de vest.
  Ciuca baga sula-n (c)oaste cu nu mai are ostasi. Toti sunt plecati la munca. Ghinion si el si Iohanni si PNL au facut zero industrializare, zero invatamant, zero la realizari in afara de imprumutat si furat. La oastea lui Ciuca o sa ramana angajatio de la stat.
  Producatorii de Leopard intentioneaza sa construiasca o fabrica in Ucraina de fapt intregi mult mai mult decat o fabrica. Ucraian are ingineri si oameni educati, spre deosebire de Romanai educata de Ioahnnis si Ciuca. Ciuca e de suficient de mult timp cat sa fi avut sa puna lucrurile in miscare. N-au miscar un deget in afara de a continia politicile Orban-Citu si USR, imprumuturi fara noima. Proiectul lor de tara Romania zero barat. Inca un an si jumatate de zero barat. 9 ani avut timp de Romania educata, ce-a facut zero barat. Si sa u gaseasca scuza gen pensii speciale. Ce sa vezi pensionarii speciali s-au pus de-a curmezisul si nu au lasat PNL sa reformezE.
  Au reformat de-au rupt

 31. Pentru mine e clar că Româniea este condusă de deraiați psihic grav.Nesimtirea de care este stăpânit „șeful statului”este una care necesita un diagnostic psihiatric urgent.Apoi corul de pupincuriști care îl acompaniază ,condus de Rareș Bogdan și Alina Gorghiu este pentru mine clar că cei doi necesita tratament urgent ,tratament prescris de stradă și care trebuie să conțină șuturi in fund și mutilări stomatologice.
  Gruparea ,bântuită,PDL și PNL au ocupat tara la această grupare s-a alăturat PSD-ul „reformat”,așa cum și-a dorit „șeful statului” și au încins
  un dezmat bugetar de o nesimțire nemaiîntâlnit in istorie.
  Romanii vad ce se întâmplă iar cei ce lucrează în învățământ sunt „beneficiarii direcți”ai „binefacerilor” care se revarsă peste ei din România Educata și al cărei autor a ajuns stăpânul bugetului României care este „bugetul meu”.
  Acum cadrele didactice o să primească ceva ,firimituri”în așa fel încât „bugetul meu”sa nu fie afectat.

 32. Mai Stirene, Tu te uiți ce fac polonezii. Ei au o experiența istorică tragica. Si de aceea se înarmează serios , nu ca România, cu încetinitorul .Existenta Rusiei înseamnă , război si manipulări josnice . Acest război se va termina printr- un conflict înghețat . Nu știe nimeni cum va evolua situația geostrategica in zona Marii Negre. Așa ca România , pana sa intervină Europa , va trebui sa se apere singura. Dar situația financiară a țării este dezastruoasa. Romania este condusă de 33 de ani de FSN , platforma rusească, care înglobează toate partidele politice . Dacă acum câțiva ani romanii încă nu își dădeau seama , azi sunt pe deplin edificați ca cei de la conducerea țării efectiv nu sunt in stare sa stăpânească fenomenele economice si politice . Sa ai un premier care nu este in stare sa lege doua propoziții iar cel care va urma conform ,,rotativei “ va fi la fel , nu poti sa speri la o situație mai buna. Acum este clar de ce FSN tine cu ,,dinții” de pensiile speciale in sectoarele justiție, legislativ ,executiv si instituțiile de forța. Fara a tine in ,,mana” aceste resorturi statale regimul FSN va fi erodat rapid si va cădea. SUA si UE nu poate ignora acest aspect esențial .

 33. Multe aberatii s-au scris aici. Dupa asta iti dai seama ca nivelul intelectual e precar. Sa spui ca rusii au ajuns vecinii nostrii in 1848 e o nerozie. Dimitrie Cantemir s-a aliat cu Petru cel Mare impotriva turcilor la 1711. Sa spui ca rusii sunt cei mai rai este iarasi o nerozie. Este adevarat ca au avut tot timpul o atitudine agresiva dar au mers pe politica pasilor marunti, doi pasi inainte si unul inapoi.Rusii au cucerit dar au mai si plecat. Au ajuns la Paris in timpul lui Napoleon, dar au plecat. Au cucerit si impartit Polonia, de mai multe ori, dar au plecat. Au cucerit toata Europa de Est, Polonia, Ungaria, Cehoslovacia, Romania, RDG. Dar au plecat. Americanii n-au plecat niciodata de unde au pus piciorul: Germania, Japonia, Haway, acum Costa Rica si prin toate tarile unde au cele peste 400 de baze militare. Acum liderii europeni sa straduiesc sa-l pupe-n dos pe licurici si sa scoata Rusia din Europa. De peste 300 de ani Rusia face poltica europeana.

 34. Baiii…articolul este E X C E P T I O N A L ! Stireanu este U R I A S ! Indraznesc sa remarc: „Cheltuielile militare ale României sunt, în valori comparabile, cele mai mari din întreaga istorie a țării. Iohannis a impus majorarea bugetului pentru înarmare la 2,5% din PIB pentru a ieși în față la americani ca țânțarul pe frunte. Drept recompensă, a primit o șapcă și-o mângâiere caldă pe umeri. Stăpânii deștepți disprețuiesc slugile umile”.

 35. De mult timp răzbate propaganda din scrierile dlui Știrean… Propaganda antiamericană… Propaganda anti europeană…Propaganda anti nato…Propaganda antiucrainiană…Propaganda antiSRI… Asta-i linia directoare la care s-a aliniat dl Știrean. Tot ceea ce face face pe deplin conștient și interesat. N-o face așa, de amorul artei. Totul e ca dat în plic. Ca la plicurile lotopornosport pe care le incercam când eram copii, iar pt noi scria mereu „Necastigător”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.