Oda „pură” a lui Liiceanu

Corul lăudătorilor fostei șefe a DNA s-a revărsat din nou.

Gabriel Liiceanu o descrie în termeni elogioși pe Laura Codruţa Kovesi, după revocare, „strânge din dinți”, „suferă” și spune că și-ar dori ca fosta șefă a DNA să-și pună capitalul de încredere „în slujba oamenilor care vor ca România să meargă pe un drum civilizat şi normal”.

Astfel, chestionat de RFI dacă ar trebui să mai joace Laura Codruţa Kovesi vreun rol în societate, Liiceanu a declarat: „Ar fi de dorit, pentru că nu avem mulţi oameni de calibrul ăsta în România în clipa de faţă. Un om de o asemenea onestitate, cinste, profesionalism, inteligenţă… nu se găseşte uşor perechea. Nu ştiu, nu pot să judec în locul dânsei, nu pot să-i judec destinul, cum vrea să şi-l facă, dar eu cred că a câştigat un capital de încredere, pe care ar trebui să-l pună în slujba noastră, a oamenilor care vor ca România să meargă pe un drum civilizat şi normal, nu pe impasul în care am intrat şi pe prăpastia în care suntem traşi”.

Liiceanu a apreciat totodată că preşedintele Klaus Iohannis „nu avea nici o posibilitate de a nu ţine cont de hotărârea Curţii Constituţionale”.

„Lucrurile par să fie pecetluite într-o structură iniţială a Constituţiei din 1991. Am să vă spun întâi că o hotărâre a Curţii Constituţionale într-un stat democrat nu poate fi nicicum ocolită, nepusă în operă. Deci din acest punct de vedere, preşedintele nu avea nici o posibilitate de a nu ţine cont de hotărârea Curţii. Ceea ce este impur în toată această poveste este că hotărârea CCR aparţine unei structuri judecătoreşti care este politizată. Dacă nu reuşeşti să creezi un organism care trebuie să stea deasupra tuturor instituţiilor şi autorităţilor statului şi o tragi într-o zonă politică, atunci hotărârile ei nu se vor bucura de neutralitatea pe care ar trebui să o aibă. Numai că această poveste, felul în care sunt numiţi judecătorii CCR este prevăzut cu acest enorm neajuns deja din Constituţia din 1991”, a afirmat acesta.

Potrivit lui Gabriel Liiceanu, la origini se află „un joc impur”: „Noi putem să ne enervăm, să reacţionăm pasional, dar raţional, strângem din dinţi, suferim, ştim că este un joc impur la origini şi ne uităm neputincioşi la acest deznodământ”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8499 Articole
Author

20 de Comentarii

  1. Pai cum sa nu o apere pe Cutrutza pina in panzele albe? Nu sunt colegi de suferinta in slujba BND si CIA?

    • Intrebare: un procuror demis pentru nerespectarea Constitutiei mai poate ramane in Procuratura?

  2. Asta pe ce lume trăiește? Cum adică, ne trebuie un organism care sa fie deasupra tuturor organismelor și structurilor statului, asta doar asa, sa nu mai avem „un joc impur”, cum e ceea ce face ACUM CCR, zice apelantului LICHELELOR? Cu Suspendare lui Băsescu jocul era pur? Organismul dorit de el si deasupra tuturor există, se numește „servicii secrete” și Ligheanu știe!

  3. Un cap al hydrei ,rujat si plans a cazut iar capetele celelalte,luminate si pline de vid privesc cu teama cum dna-ul redivivus le scrie scrisorile cu invitatii.
    La vechiul sediu!

  4. Era un titlu în Caţavencii: „O limbă de adio!”

  5. Acești „puri” care au acceptat și mai acceptă mizeriile lui Băsescu. Elitiști de doi bani, care separă societatea după percepte fasciste.

  6. Astept jelaniile publice (ca vespasienele) de la numitii Plesu, Patapievici, Sora, … janpasedemeior !

  7. Jos pălăria pentru Gabriel Liiceanu! Cotidian. Da, după cum ați auzit, cotidian!

  8. este el liigheanu in care Revocata isi va spala diseara picioarele obosite!nu-l deranjeaza sa fi fost obiala lui beshescu,ba chiar era mandru de asta si a spus-o prin viu grai, dupa cum nu-l deranjeaza nici sa fie liigheanul LCK. mare om, mare kharacter.

  9. Ioana Radu , pt. d.ta orice intellectual reputat ( prin cariera , prin opera ), care nu simpatizeaza pute rea politica , este lingau ? Ieri a fost M. Cartarescu , azi G.LIICEANU , saptamina trecuta , M. SORA ! In ce fel de tara vrei sa traiesti ,I.Radu …Probabil vei cenzura acest mesaj , dar intrebarea ramine !

    • Si pe vremea lui Stalin era plin de liiceni, plesi, cartaresti si alti intelighentzi… Toti preamareau NKVD-ul, sovietele, crimele in masa, holocaustul rosu. Si pe vremea aia erau spalati pe creier care combateau cu manie proletara pe cei (putini) care se opuneau Sistemului. Unii o mai fac si azi.

    • Postacule, ” intellectualii ” astia au reputatie, dar una proasta. Cel putin din punct de vedere moral, constituie pleava societatii. Vor sa-si impuna presupusa valoare cu forta, declarandu-i prosti pe cei care nu sunt de acord cu ei. Te deranjaza cand un ziarist indrazneste sa spuna adevarul. Rusine!

  10. Liic(h)ene, ia de citeste-ti propria scriere numita „Scrisoarea catre lichele”.

  11. strânge din dinți, suferă și foloseste numai colon protex…

  12. deci există lege fără conotaţii politice??? oare definitia legii nu este vointa politică a clasei dominante, a majorităţii??? ore cei care aplica o lege bazata pe vointa politica nu sunt „politruci” şi „organe represive” ale unei puteri politice. in conceptia „filozofului” există legi (adevaruri) absolute, obiective??? mai studiaţi, studiati, studiati. altfel se poate suspecta un „anafalbetism filozofic”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.