Oferta Austriei, niște firimituri. Problema nu era că stau românii 7 minute în plus la pașapoarte

România întrunește de ani de zile condițiile pentru aderarea la spațiul Schengen. Este incorect să ni se pună acum condiții suplimentare, a subliniat deputata USR Diana Stoica, la B1 TV.

Austria s-a arătat dispusă să accepte intrarea României și a Bulgariei în Schengen cu traficul aerian, dar a pus condiții.

„România întrunește de ani de zile condițiile pentru aderarea la Schengen – și aderarea totală.  Ne-au aruncat acum niște firimituri de parcă problema că stau românii 7 minute în plus la coadă la pașapoarte în aeroport când merg în city break.

Problema reală pe care o are România sunt cozile de camioane, banii pierduți, timpul pierdut. Și, bineînțeles, toți românii care se întorc acasă, pentru că avem peste 5 milioane de români peste granițe care au nevoie să poată să se miște mai ușor în Europa.

Asta e adevărata problemă”, a subliniat Diana Stoica.

„Acum eu nu înțeleg de ce domnul Ciolacu se bucură de parcă cine știe ce ne-ar fi dat nouă Austria acum cadou de Crăciun.

Ați văzut că premierul Bulgariei a avut o reacție total opusă.

Noi suntem la pachet cu Bulgaria în toată discuția asta, nici nu se pune problema, și e incorect să ni se pună condiții suplimentare acum pentru aderarea la Schengen, când noi le întrunim de ani de zile”, a conchis Diana Stoica.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

14 Comentarii

 1. Asta cu Shenghenu arata stradania caprarilor de fi admisi la masa sergentilor.

 2. Asa zic toate oile incapabile sa-si autodetermine soarta. Va trebui un despot luminat voua si o palma dupa capul al plin cu tarate..

 3. mana de lucru sa paraseasca Romania falimentata de lipsa exporturilor,care ne-ar tine la suprafata.
  „e un cui si ei au ciocanul” ..
  refuzam falicizarea accelerarii migratiei in detrimentul exporturilor romanesti si a dinamicii acestora.
  geniile austriece au inceput cu stangul si s-au contrazis singuri.devaaland singurul motiv: migrantii cu acte false si povesti ptr copii(ca cica vin de la noi) sunt singurul motiv ptr oferta nazista!
  nazistii vor sa curete Austria de migrantii care au venit dinspre Italia,cu explulzari in/spre tarile din lumea a trei-a ,pline de fraieri..
  primim pomana austriaca de cersit?

 4. Nu ne dau nimic, fiindcă Schengen pt aeroporturi, unde oricum se stă la check-in şi securitate înseamnă fix zero. Vor la schimb să luăm imigranții de pe capul lor. Bună afacere!!! Măcar bulgarul a fost demn.

 5. Tot rostul tămbălăului s-a văzut acum: e vorba de aducerea de străini de alte rase, totul a fost plănuit și e pregătit.

 6. AUSTRIECII -PUR ȘI SIMPLU- VOR SĂ SCAPE DE MIGRANȚII CARE NU ÎI ADUC NICI UNFOLOS CI NUMAI COMPLCAȚII ȘI CHELTUIELI! DA „AI NOȘTRII CA BRAZII (tăiați),N-AU…! CE N-AU? SPINARE,MINTE,VIZIUNE!

 7. E de’a dreptul jenant…
  Pe cine votăm însă la anul, pentru că nu se poate continua așa ?!

 8. Ati inteles de ce vom vota patrioti? Oricum suntem o colonie, iar din popor ne-am transformat in populatie. Cu imbecilii care ne-au condus din 89 ne-am pierdut identitatea, romanii din diaspora se simt mai romani decat cei de acasa. Iata de ce, cu speranta la reintoarcerea in tara NOASTRA, diaspora voteaza AUR.

 9. Sa vedem și Olanda ce pretenții are, la fel și Luxemburg! O să ne dăm cu capul e pereți când vom afla că, toate sunt împotriva României! Oare nu se observă că aceste apărute condiții sunt neacceptarea țării in shengen indiferent de acțiuni? Planul e in vigoare! Umilințele României continua!

 10. Ăștia nici nu merită să ne aibă în Schengen,suntem prea buni. Sau dacă sunt ei atât de buni, să iasă din UE și Schengen și să-și facă un spațiu al lor cu Olanda, Rusia, Venezuela, China și Coreea de Nord.
  Ar trebui să le aplicăm același tratament pe care ni-l oferă.
  Auzi la ei, pretenții,să primim emigranți !
  Dar e absolut explicabil la neamul austriac, sensibil, nobil și distins, care i-a dat lumii pe Sigmund Freud,Johann Strauss și Adolf Hitler.
  Că bine zicea Nenea Iancu : „machiaverlâcuri a la Metternicu”…

 11. L’a mai dat și pe unul Josef Fritzl, celebru mai acu douăzeci de ani.

 12. Deh, toți după 1989 au plecat afară să fure. Prea puțini la muncă cinstită… și ăia care fură i-au făcut de râs pe ăia cinstiți… puțini cât sunt ei…am lucrat 3 ani afară, pe contract cu perioada determinată. Și ce mi-au zis: există și români cinstiți nu doar care vin la furat și cerșit…nu vor să fie manelizati… că deja au manelizat Grecia țiganii noștri.

 13. Cine-i prost, tot prost rămâne, i diferent pe ce scaun a ajuns. La zborurile aeriene, a sta cateva minute la verificare padaport/ carte de identitate, este o chestie usor de suportat, priviți la corzile uriașe de la bagaje, astea „rămân cu Ciolacu sau fără, cu austrieci sau fără”. Problema cea mai catastrofala este la vămile terestre, mașini, camioane cu ore, zeci de ore sau zile. Cine-i prost tot prost rămâne indiferent de … . Dupa un prost ca asta însă, Romania se va trezi populată cu naționalități pestrițe, care trebuie întreținute si păzite, dincolo de alte complicații speciale !. Cum au ajuns proștii pe buletinele de vot ?, aici ii problema românilor pe care ei trebuie sa o rezolve.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.