Oficial NATO: Ne pregătim pentru un război cu Rusia

 Civilii din țările aliate ar trebui să se pregătească pentru un „război total cu Rusia”, avertizează amiralul NATO Rob Bauer.

Un număr mare de civili va trebui să fie mobilizat în caz de izbucnire a unui război, iar guvernele ar trebui să instituie sisteme pentru a gestiona acest proces, a declarat Bauer reporterilor după o reuniune a șefilor apărării din NATO la Bruxelles.

Amiralul NATO Rob Bauer avertizează: „Pacea nu este garantată. Ne pregătim pentru un război cu Rusia și grupările sale teroriste. Poate nu mâine, dar cu siguranță în următorii 20 de ani. Oamenii ar trebui să fie pregătiți pentru primele 36 de ore. (…) Trebuie să aveți apă, un radio cu baterii…chestii din astea. Noi nu căutăm un conflict, dar dacă ei ne atacă, trebuie să fim pregătiți”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

54 de Comentarii

 1. Copiii si nepotii mei nu vor merge la razboi de nici un fel in afara granitelor tarii,

  in aceste vremuri nu exista nici o justificare.

 2. Sictir mufa de scrantit. Mergeti voi cu tot neamul vostru, ca tot va umflati muschii si vreti sa scoateti castanele incinse din foc cu mana altora. Ps: sa nu uitati sa luati si slugile tradatoare din guvern si parlament. Somnorosul are scutire puternica. Absent cronic.

 3. Deoarece actuala clasa politica incompetenta dar criminala din Europa este incapabila pentru a rezolva multele probleme ale tarilor lor si recurg la politici belicoase pentru ale salva pielea. Ei spera ca cetatenii lor vor uita cauzele si vinovatii actualei dezordi economice si sociale.

 4. Alt razboinic de canapea.
  Buey admirale, in 20 de ani tarile voastre vor fi tari de lumea a 3-a. Va veti infrange de la egal cu Niger, Chad, Yemen, Republica Centrafricana, etc.
  Mexic isi va recupera teritoriile luate cu japca.

 5. O nucleara intre varsarea Tamisei si Rotherdam inseamna pa Londra, pa jumate din Olanda. Proviziile pe 36 de ore vor fi bune pentru pesti!

 6. „Noi nu cautam un conflict” Asta e declaratia anului la concursurile de stand-up comedy.

 7. Un chip de nazist. Vrea să treacă iar Europa prin foc şi sabie.

 8. …in acest caz, iesirea din nato ar fi singura cale de urmat!…mobilizati-va voi civilii daca vi s-au umflat muschii…si purtati razboiul pe teritoriul vostru, nu pe al aliatilor!…oricum, bine de stiut ce ne-au copt ai nostri conducatori de driapta si socialisti, chipurile!…dupa cum spuneam, votul din acest an va fi capital, ne jucam existenta sau extinctia…pt trolii care mai fac propaganda pt stapani, cu siguranta sunteti tineri…vedeti ca voi veti fi trimisi primii in masina de tocat vieti numita razboi…intrebati-va daca merita, daca va simtiti parte a intereselor care au condus la actuala stare de fapt…

 9. Moscova imperialista si fascista in intreaga sa istorie nu a avut nici macar un deceniu de tihna. Abia acum omenirea trage toate invatamintele. Abia acum, cei care i-au permis Dictatorului de la Kremlin sa-si faca damblalele, sa ragaie gaze si petrol, sufla si in iaurt. Caci muscalii au purtat in istoria lor peste 600 de razboaie si aproape toate au fost de cotropire, denazificare, de subjugare, de masacrare, de rusificare, de distrugere in masa. Însă de fiecare data spun că-s războaie de eliberare de sub jugul cuiva. Abia acum lumea a inteles ca oriunde se afla un colțișor de pamant din „vecinătatea apropiată”, oriunde se afla un teritoriu cu oameni liberi, dornici sa-si decida propria soarta, apar cumplitii muscali ca sa-i extermine si sa colonizeze.

 10. ce am avea de aparat in Europa asta noi românii?
  in nici un caz austria ,bruxelul ….
  Sa lupte cei care au semnat pt. aderare ,pensiile speciale ,turiștii profesioniști și europarlmentarii.

 11. Iata-l si pe „amiralul” Rob BauBauer, imbecilul util al zilei ! A uitat doar sa mentioneze biscuitii si „Mersul trenurilor”, de avut la indemina in adapostul din pivnita ! Singura necunoscuta ramine doar tipul de provocare pe care o va utiliza gruparea de golani numita NATO, pentru a declansa conflictul …

 12. Eu nu pot sa vin, imi pare rau, sint bolnav de platfus ! Da’ totusi, daca ma luati cu arcanu’ la oaste, v-as recomanda sa fiti atenti la „focurile de arma prietene”, care vin din spate …

 13. In 20 de ani NATO va fi o amintire tristă iar generali ca ăsta care iau banii pentru instigare la razboi vor mușca din țărână.Slava Z!

 14. Civilii din țările aliate nu au treabă cu războiu, au externalizat milităria, vă dă vouă bani pentru asta. Marș la luptă!

 15. JUR CA RESPONSABILII CARE NE BAGA IN RAZBOI SAU FINANTEAZA RAZBOIUL SAU ATACA ROMANIA, DUPA CE SE TERMINA EU SI TOT NEAMUL MEU VIN SI VA TAI CAPATINELE NU INAINTE SA VA TORTUREZ PE VOI SI INTREAGA FAMILIE.FIV.AR NEAMU A DRACU ,NU V.A PLACE PACEA SI TRIMITETI TINERII SI NEVINOVATII LA MOARTE PRNTRU A IMPLEMENTA DOCTRINELE VIASTRE BOLNAVE.LASA CA VEDETI VOI ,MOARTE!

 16. Din ce tenebre tot ies astfel de specimene ?! Ce au facut organismele internationale pentru negocieri de pace cu Rusia ?! Acum este aproape imposibil, dupa sprijinirea irationala a Ucrainei. Nici un demers, absolut niciunul, pentru negocieri reale de pace. Parca nici nu au existat cele doua razboaie mondiale !

 17. Nu credeam că paranoia va atinge la Occident acum când lucrurile mergeau relativ bine, în timp de pace, fără nici o amenințare asemenea dimensiune descreierată. Logica a fost expusă cu o seninătate și un cinism înspăimântător.
  1. Noi occidentalii am epuizat stocurile de muniție trimițând armament și muniție la Ucraina.
  2. Ucraina are nevoie de armament în continuare.
  3. Privații zic că nu schimbă în uzine producția pentru producție de armament și muniție dacă nu li se garantează comenzi pe 5 ani.
  4. Trebuie un război cu Rusia ca să putem da comenzi pe 5 ani.
  Ce ziceți de nivelul de nebunie și criminalitate a șefilor de stat din prezent? Trebuie un război in care vor muri milioane de europeni și vor urma zeci de ani de suferințe numai ca să se facă pohta ce pohtește USA. Pregătirea populației pentru suferință a început. Anul trecut cu temperatura din case în anotimpurile reci, anul acesta cu afirmația ministrului de finanțe german: “Vă micșorăm subvențiile la fermieri și agricultori ca să dăm bani Ucrainei.” Doamne ocrotește-i pe români.

 18. In prima linie , de ambele parti : trintorii din cele 4 puteri din stat (e) plus nelipsitele servicii si arondatii lor , poporul ramine acasa sa munceasca , iar razbel fac cei amintiti inainte .Si nici asa nu sint de acord cu un masacru .

 19. …as putea sa fac pariu ca bravii nostri conducatori nu au curajul sa decreteze mobilizare pentru razboi!…asta ar insemna sa inarmeze rezervistii…este suficient ca doar cateva grupe sa-si lichideze comandantii pt ca, in urmatorul moment, corpuri intregi de armate sa se indrepte spre bucale, sa-i caute pe cei care i-au trimis acolo…

 20. Robul ăsta bauer poate să-și trimită de acum familia la luptă. Ce rost are să aștepte? Îl ia și pe Pavel chinezu că tot a dobândit experiență în lupta cu tiktok.

 21. @ Acești ”agricultori”, acești ”mineri” , armate de azi și de ieri , ”condamnați” la concedieri , ?

 22. In prima linie sa mearga tortionarii din Politie, Jandarmerie si din SRI adicatelea aici mai ales aripa cia bucharest. Poate asa scapama tara de tortionarii prosti si de lingaii corupti din sri!
  Amiraleeee cum va bateti cu aia daca aia va lasa fara semnal gsm de ghidaj si coordonare a operatiunii?! Cum faceti bai black box?
  In Ucraina v-au facut aia MAT si voi mai aveti pretentii!
  Populatia nu vrea razboi, doar sceleratii sclavii cia si pentagon vor razboi!

 23. ‘ Bau – bau ‘, Rusia nu e dementă să intre în conflict cu NATO, unii ‘încearcă marea cu degetul’. In topic : dacă Ucraina va intra vreodată în UE/NATO, ce să vezi, atunci UE va avea graniță cu … Rusia ! Rusia a declarat că o eventuală pace cu Ucraina nu va include retrocedarea teritoriilor anexate.

 24. Cruzimea batranelului vulpoi versat Puțin isi are sorgintea in sovinismul exacerbat. Detesta Ucraina, detesta umanitatea. Dispretul de nestăpânit balteste in sufletul lui Vladimir ak 3-a, mare caine pechinez al Moscovei imperialiste, al Jihadului muscal cel de toate zilele, de 500 de ani… Razboiul reprezintă răfuiala Rusiei barbare cu civilizatia, la care ea nu s-a convertit, si cu tot ce înseamnă pentru Mosca tataro-mongola care a devenit obeza in exces prin expansiuni teritoriale. Omul acesta nefast, asemenea unui crocodil, te va sfasia daca vei avea nenorocul sa-i iesi in cale. Pentru pielea lui de pachiderma si pentru Famiglia, Dictatorul Rosu cu ochi galbeni, speriat de spectrul pușcăriei, e in stare sa sacrifice zeci de milioane de mujici. Si cata indiferență din augusta privire lacoma de sange.

 25. Un bou turbat. Și cine crede că iese câștigător ?? Acu după ce au pariat pe gloaba jelenski, au distrus practic Occidentul, nu doar economic și a ajuns la concluzia că singura soluție e războiul..E, dacă au uitat deschis poarta la casa de nebuni..au apucat și la presă…

 26. Boul ăsta e in sevraj , nu și-a luat doza corespunzătoare după fața speriată !
  Măi, bowle , unii chiar nu mai vrem in nato ( nici o alianță nu este veșnică : am fost cu turcii , cu austriecii, cu rușii, cu francezii , cu nemții, cu rusii și acu’ cu drogați ” geostrategici” ca voi ! )… Dacă chiar vrei sa vă bateți cu Rusica incepe dreaku’ peste Bering , fă teatru de rezbel peste amerlocia ta de drogați și neoconi !
  Când vă va ataca SIMULTAN Rusia ,China , Iranul ,Mexicul ,Venezuela ș.a. vă veți sătura de teatre de război !!! Și vă va suna ceasul și clopotul ( dacă va mai avea cine să – l mai tragă!!! ) …Bowle, du-te prin cartierele nenumărate de drogați și vinde-le gogoși la zombii voștri : ” Ne atacă Rusia ” !!!

 27. &”Civilirea militarilor de la cașcaval

  Papa a zis,
  Războiul să fie interzis,
  Crime a comis !
  Acei soldați ce mînâncă cârnați
  Și beau tării să comită prostii,
  Să fie concediați
  Și comandanții lor să-i urmeze,
  Păzindu-i ca pe oi breze !”
  ‘?

 28. Comandantul suprem al forțelor ucrainene, Valeri Zalujnîi, într-o sesiune în parlamentul ucrainean, în timpul căreia a fost discutat un proiect de lege privind noile reguli de recrutare în țară, a sugerat ca deputații să meargă singuri pe front dacă nu există înlocuitori pentru armată din cauza restricțiilor pe care le stabilesc prin lege. Mai mult, pe un ton chinuit care mărturisește impasul relicvelor ucrainene, Zalujnîi a adăugat:
  „Am nevoie de oameni. […] Cu cine ar trebui să lupt? Fie te întorci către oameni și întrebi oamenii de acolo, fie te duci să lupți dacă nu ne oferi bărbați”.
  În aceste condiții, în Rada Supremă a fost introdus un proiect de lege privind recrutarea, care propune înăsprirea măsurilor împotriva celor care nu apar la un apel la biroul militar de înregistrare și recrutare și reducerea semnificativă a numărului de categorii de persoane care au dreptul la amânare, permițând recrutarea persoanelor cu dizabilități ușoare.
  După apariția acestui proiect de lege în presă, la granițele țării s-au format mulțimi de persoane care doreau să părăsească Ucraina și pe rețelele de socializare au apărut informații că persoanelor din categorii sensibile (persoane cu dizabilități, tați cu mulți copii etc.) li s-a interzis să plece în țările UE.

 29. În 20 de ani se poate schimba total harta geostrategică a lumii.

 30. Rusia nu va ataca Romania, daca ar fi dorit s-o faca, ar fi facut-o cu ocazia tradarii de Tara pt Ukraina a lu’ Johanis, deci, NATO ala are de primit, deoarece copii si nepotii nostri nu vor fi carne de tun pt americanii grasi ca porcii, care-si sorb berea la TV si infuleca chiftele, admirand macelul din Europa – n-apucati voi, noi vrem PACE cu vecinii chiar cu Rusia, razboaiele NATO nu sunt ale noastre. Nenorocitilor !

 31. Afgganii le-au dat suturi in fund, irakienii la fel. Bag seama ca NATO nu se multumeste cu suturi de la d-aia desculti, umbland in izmene, le e dor de cizme cu pinteni in fund.

 32. & Papa a zis că războiul crime a comis,
  Cei care l-au moșteni, au de plătit !

 33. Hai Sandu, lasa vrajeala si in transee cu voi, coleg pe flancu drept cu romborac fara cap, sectantul ghitza pe stanga. il incercuiti pe Putin la Stalingrad si il faceti de comando

 34. Sper ca oficialu’ asta nato sa aibe in valiza de lemn si izmenele regulamentare maro. Ca nu se stie cand il viziteaza vreun urs hipersonic. Mareata armie a regelui are boabe de artilerie doar pentru o saptamana si asta viseaza razboi cu rusii. Bai, au mai incercat unii si au muscat tarana dupa. Doamne ce de cretini ai prin gradina si multi au sarit parleazu’!

 35. Deci au intenția să pârjolească tot, și să plaseze vina la alții ?! E convrnabi, și rămân și cu obrazul curat.
  Mutu îi mai crede p’ăștis .

 36. Nenea bauer sau cum te-o fi chemind , am si eu o intrebare : e tare schnapsul pe care l-ai ingurgitat cind asa ceva ai debitat ? Sau abia ti-ai revenit dupa o trepanatie ? Belicosi , belicosi , dar pe noi carnea de tun nu ne intrebati ? Sau vor lupta terminatorii” ? Vezi ca Schwartzeneger e cu un picior in groapa . De unde altul ?Daca vor fi de teapa ta , mai bine ………

 37. Sandu spune:
  19 ian. 2024 la 12:40
  Mergi urgent la un doctor tatae ,esti grav bolnav la cap. Asa cum gindesti ,ar trebuii cineva sa te ajute ,pt. ca faci unbra pamantului de pomana !

 38. CINE VRA SA NE TRIMITA ACUM FII SI COPII LA MOARTE SI SA NE ADUCA DISTRUGEREA TRAGEDIA SI CHINURILE IN CASE,DUPA CE 34 DE ANI NE.AU MANIPULAT,SARACIT,IMBOLNAVIT,JECMANIT,FURAT,FUGARIT DIN TARA,UNDE.I PRINS…..TRAS IN TEAPA ,EL SI CU CEI CARE.I APARA.

 39. Jegurile astea au văzut ca se cam taie banii pentru regimul nazist de la Kiev și acum bagă o altă diversiune abjectă: rușii vor năvăli în Europa, deci hai să dăm bani , toți banii către ucraina. Totul pentru interesele financiar economice ale americanilor.
  Iar secaturile spălate pe creier, cu slava în gură chiar cred aceste mizerii de diversiuni

 40. Vestul va degrada și descompune înainte să pună mâna rușii pe trăgaci. Pentru siguranță lansează Putin niște rachete cu droguri ca să fie mai adormită biomasa jebete când ne vine în vizită

 41. Hallo Sandu,te rog nu mai intrerupe tratamentul ca vedem ce prosti scoti pe gura,tastatura.Deci 😮 pastila dimineata,una la pranz si 10 pastile seara.

 42. Dupa Ciolake, Ciuke si Iohannes, rusii is frati izbavitori si cam singura sperante

 43. E ca la vaccin, pentru atingerea mobilizării colective trebuie mobilizați 70% din populație. Altfel scapă Putin de sub control și face mutații

 44. Dacă acest individ a declarat ceea ce scrie în acest articol, mai ales aberația aia cu 36 de ore, în secunda doi trebuia să plece acasă. Dacă NATO nu a fost în stare să facă asta riscă să-şi piardă inclusiv prestigiul şi încrederea propriilor aliați. Figura de om speriat pe care o are, pare a vorbi despre propriile lui frici. Dacă astfel arată şi vorbesc marii comandanți de oşti, pe mine nu contați.

 45. SUA NU A JUCAT IN ULTIMUL SECOL PE TEREN PROPRIU, CI DOATR IN DEPLASARE ȘI PE TEREN NEUTRU, MADE UCRAINA!

  NU VA FOLOSITI DE CONDUCATORI PROSTI SI TRĂDATORI, PT CĂ POParele si oamenii cu cap vor doar pace, pace, pace.

 46. Alt „razboi murdar” ca cele luptate tot de SUA in Argentina, Bolivia, etc. probabil cu aceleashi rezultate ca acolo shi tot ca acolo sprijinindu-se pe nazishtii locali: Klaus Barbie in Bolivia, Jorje Videla in Argentina, etc.

 47. Repet ceea ce am spus acum vreun an de zile in urma: ‘ cautati-va refugiul in alte tari neutre cat inca se mai poate iesi din tara’.
  PENTRU TINERII INTRE 18-30 CE NU ATI FACUT PREGATIRE MILITARA: NU RASPUNDETI NICI UNEI CHEMARI MILITARE pt pregatire militara chiar si pt cateva zile. E un mod trucat, al lor de a va avea in evidenta. Razboaiele de azi nu sunt ca in trecut. Durata de viata a unui soldat pe linia frontului astazi este de cateva minute. Tara asta nu mai este a noastra si nu avem pentru ce lupta. Noi oamenii, familiile, copii, intr-un cuvant NEAMUL, suntem Natiunea Romana. Daca ne macelaresc pe noi in conflictele lor, pierim ca natie. Cel mai important e acum sa avem grija de noi si de familii…tara o vom lua inapoi de la straini si slugile lor tradatoare la timpul potrivit. Nu luati parte la raboiul lor. Noi vrem sa traim in pacea noastra.

 48. Nu-i rau ce spui. Dar, pe acelasi rationament, nu politicienii slugarnici si tradatori sunt raul suprem pentru tara asta, ci propaganda autohtona, covarsitoare si de aceeasi sorginte. Aceasta are obiectivul, capacitatea si succesul de a-i transforma pe cei carora li te-ai adresat, tinerii, in veritabili „hitlerjugenzi”. Doar subiectul adoratiei lor difera, in mica masura. In mintea lor, lumea se distinge deja, dogmatic si aprioric, in civilizata si necivilizata. Este nazismul in forma pura.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.