Oficial OMS. Populația din Gaza moare de foame

O nouă declarație tulburătoare despre oamenii din Fâșia Gaza.  Populaţia din Fâşia Gaza ‘moare de foame’, a denunţat miercuri un înalt responsabil al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, într-un moment în care state donatoare importante au anunţat că îşi suspendă ajutorul pentru agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA), transmite AFP.

‘Este o populaţie care moare de foame. Este o populaţie care este împinsă pe marginea prăpastiei’, a declarat directorul programului de urgenţe sanitare al OMS, Michael Ryan, într-o conferinţă de presă la Geneva.

‘Palestinienii din Gaza sunt în catastrofă masivă. Dacă întrebaţi dacă această catastrofă se poate agrava, da, absolut’, a subliniat el.

Ajutorul umanitar intră ‘cu picătura’ în enclava asediată total de Israel în urma atacului fără precedent al Hamas de la 7 octombrie.

‘Numărul de calorii consumate de locuitorii din Gaza s-a redus sistematic, iar calitatea alimentaţiei a scăzut’, a explicat Ryan.

‘Iar dacă adăugaţi la lipsa de hrană suprapopularea, frigul şi lipsa de adăposturi, obţineţi condiţiile perfecte pentru o epidemie masivă în rândul copiilor’, a mai spus el.

‘Până astăzi, peste 100.000 de locuitori ai Gazei sunt fie morţi, răniţi, daţi dispăruţi sau presupuşi morţi’, a afirmat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în aceeaşi conferinţă de presă.

‘Riscul de foamete este ridicat şi creşte cu fiecare zi’, a spus el, în contextul în care operaţiunile UNRWA de ajutorare a civililor sunt în pericol după ce Israelul a acuzat 12 din cei 30.000 de angajaţi regionali ai agenţiei ONU de implicare în atacul Hamas de la 7 octombrie.

Mai multe ţări donatoare, printre care SUA, şi-au suspendat finanţările către UNRWA, ceea ce, potrivit directorului general al OMS, va avea ‘consecinţe catastrofale pentru populaţia din Gaza’.

Săptămâna trecută, ambasadoarea Israelului la sediul ONU din Geneva a acuzat OMS de ‘complicitate’ cu Hamas, declarând că agenţia ONU a ales să ‘ignore’ dovezi care, potrivit Israelului, ar arăta că Hamas a folosit spitalele pentru a lansa atacuri şi a ascunde tuneluri şi arme.

OMS a respins miercuri din nou aceste acuzaţii.

‘Acuzaţia de complicitate (…) este de-a dreptul iresponsabilă, pentru că ar putea să ne pună angajaţii în pericol. Dar aş dori să o asigur pe ambasadoare că nu există nicio complicitate şi că OMS respinge orice acuzaţie. Suntem imparţiali şi ne facem munca’, a afirmat Tedros.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

23 de Comentarii

 1. Oare ostaticii au mancare si medicamente? De ei nu iti faci griji draga OMS? Sa elibereze ostaticii. Apar la TV mame cu bebelusi in brate care se vaită ca sotul … este plecat. Oare unde e sotul plecat de mult timp? Poate e terorist sotul. Parerea mea e ca populatia din Gaza este complice cu teroristii.

 2. Asta este inceputul coshmarului de popor „ales”. Tragedia este mai mare decat se vede. Adunatura de natzii ce i s-a promis de rabyiile lor ca vor fi regii shi imparatzii popoarelor, prin acest trib al 13-lea Fortul Jilava=khazarii, precum hoarda HU ce a desfiintzat imperiul Austriac, s-a apucat mai intai sa adune dintzii de aur, bijou, samd de la adevaratzii corelegionari atrashi in capcana de la Austerlitzu lor ca sa faca Boul de Aur=mashina de tiparit verzishori. Apoi au Colon izat asha cum Hertzal i-a manipulat sa fie robyii pe moshia lui Rothschild, pentru ca eBreii cei adevaratzi de 2000 de ani au refuzat sa fie pe post de robyii acolo, shi mai mult zona a fost ivadata de totzi shi toate heroinele, secretari PCUS, de syndicat, preshedintzii de kalhoz, etc.,exportate de Gorby atunci cand a trecut shi el la religia sotziei, indemnat shi de Simon Peres, ce vedea tot estul Europei ka koloniile lor. Razboiele aceste khazare Rusia vs. Ukraina & Bubyko vs verishorii lor din Palestina, vor fi extinse, pentru ca altzii sa sparga oalele, dar la sfarshitul WW3 exista pericolul real de schimbare de paradigma, omenirea recunoscund pe aceshti clantzei de aur, adevaratzii dushmani ai omenirii, cu primitivismul lor de dominatzie conform V.Testament al lui Abel vs.Cain. Daca procesul kamunizmului nu a fost facut, atunci sigur se va cere, singura shansa de a se scrie istoria Reala. WW1+2 creatzii khazare, vor continua cu WW3=vorba lor=din victorie in victorie pana la Victoria lor S.finala=ka karea lumii lor.
  O zi buna.
  Con
  P.S. WW2=Marea kacialma de Poker Mondial a derbedeilor Planetei prin stabilirea din start a invingatorilor ex.Yalta ca la Malta=Marele macel Pobeda de ucidere a creshtinilor ca acum de khazarii Zelea&Putin, nu putea fi intuit asha de Antonescu care nu era politician, doar militar de cariera, dar el a platit shi pentru politicieni, n-asha???

 3. Nu-i bai. se va rescrie istoria in asa fel incat sa rezulte ca erau niste monstrii care mancau bebelusi

 4. Păi nu ăsta era planul? Să-i extermine pe toți ca să rezolve definitiv „problema” palestiniană? Iar Bibi să ia Premiul Nobel pentru pace pentru această reuşită istorică?

 5. Ce pazeste Allah ? El trebuie sa aiba grija lor, doar nu aia carora le-au omorat copiii !

 6. Mai lipseste acea lozinca de trista amintire la intrarea in Fisia Gaza : ” ARBEIT MACHT FREI” !Au ai nostri o vorba : ” Pe cine nu lasi sa moara , nu te lasa sa traiesti” . Scuze daca sunt prea dur. Dar in acest secol numai despre razboaie , oameni ucisi si mai ales ucisi prin practicile barbare ale nazismului…Infometare si vaxxinuri.Poporul evreu a uitat chinurile la care a fost supus. ” Cine uita istoria risca sa o retraiasca ” !

 7. De unde se vede ca cine investeste prea mult in arme va sfarsi in foamete.

 8. 100.000 de oameni este o cifra ametitoare, aproape ireala. Daca acesta e numarul real al victimelor, atunci autoritatile israeliene l-au depasit in eficienta si pe Pol Pot…
  Si totul chipurile ca represalii la un atac gen sept 2001, unde linia narativa este transmisa, inalterabil, de sus, contravenientii la gandirea unica fiind aspru taxati. Un atac despre care chipurile membrii unor servicii reputat puternice nu au avut habar…
  Nu e de mirare ca apar teorii, intrebari si pe alocuri chiar raspunsuri fara echivoc. Povestea oficiala, ca de atatea alte ori in trecutul recent, e cusuta cu ata alba.

 9. unde sunt „filantropii” o-me-seee sa le trimita potol…? ca arme le trimit toti z io ni shtii satanisti hamasienilor, care se folosesc de civili, acolo.

 10. Hamas-ul adus la putere prin vot i-a adus pe palestinieni în situația asta. Înțeleg dacă s-ar fi răsculat cei din Cisiordania, unde prin ani de colonizare evreiască Israelul a inversat raportul etnic, lucru care nu s-a întâmplat și în Gaza.
  Votaați Hamas!

 11. Oare chiar nu mai intereseaza pe nimeni ,de ceea ce se intampla in Fasia Gaza, unde-i Occidentul cu valorile lor democrate,unde-i CIJ ?
  In ce si cine sa mai credem,cand exista numai minciuna si manipulare ?

 12. La asa ceva trebuiau sa se gandeasca criminalii din HAMAS inaintea invaziei si masacrelor din 7 Oct 2023, cu care populatia din Gaza a fost complet de acord. Ba ii mai si pupau pe fesuri cand s-au intors cu ostaticii.
  Acum sa pupe strachina goala. O sa le dea Allah si 72 de strachini pline, pe langa cele 72 de virgine……[Rumburak]

 13. Numarul de 100 000 morti in Gaza a fost furnizat de HAMAS.
  Este un numar la fel de corect ca si cele furnizate de Zelenski.
  Doar un prost poate lua de bune astfel de date evident partinitoare……[Rumburak]

 14. Criminalii au o afinitate speciala unii pentru altii si fac zid in jurul satanistilor kosher din Israel.

 15. Dimitrie Sa mori tu ca nu mai poti de cei din Gaza . Auzi,dar pe 7 octombrie ce au facut nu te ingrijoreaza ? Occidentul a tot pompat bani cu nemiluita pentru educatie, pentru irigatii si ? Iata ce au facut, s-au inarmat sa faca genocid. Gaza trebuie desfiintata pana dispare definitiv Hamas si punct.

 16. Occidentul e fericit, Mintea, Ghaza era un sac fără fund, un țuțuroi fără garnitură prin care curgea o parte din PIB-ul Oihrropei.Pentru HAMAS, CIA nu poate decât să se felicite, o tâmpenie de calibru clocită de bezmeticii de elită ai swampului ce se pârțâie „genialități” prin Langley.Au ajuns drug dealers, mai nou, dar au aruncat plapuma pe țambal.Nefinanțată de imbecili cronicizatori profesioniști de crize, migrația Iordaniană la plăcinta numită aiurea-n tramvai, în lipsă de ceva mai bun „Palestina” nume inventat de romani pentru Israel, preluat de arabi în lipsă de un toponim arab pentru regiunea prea slab populată, s-ar fi stins demult.Dar puliticianul își face de lucru pe banii fraierului de contribuabil care a ținut pe veresie toată nenorocirea asta și altele asemeni, doar că să poată dansa umerașele de costum cu mutre grave și importante, vorbind prostii, decenii la rând.Păcat de toți amărâții ăia prostiți de buhaii islamici în căutare de adrenalină și parai, păcat de viața lor fără rost și de suferințele inutile ale copiilor nevinovați și ale oamenilor cinstiți, câți or fi, de ambe nații.

 17. Occidentul e fericit,Ghaza era un sac fără fund, un țuțuroi fără garnitură prin care curgea o parte din PIB-ul Oihrropei.Pentru HAMAS, CIA nu poate decât să se felicite, o tâmpenie de calibru clocită de bezmeticii de elită ai swampului ce se pârțâie „genialități” prin Langley.Au ajuns drug dealers, mai nou, dar au aruncat plapuma pe țambal.Nefinanțată de imbecili cronicizatori profesioniști de crize, migrația Iordaniană la plăcinta numită aiurea-n tramvai, în lipsă de ceva mai bun „Palestina” nume inventat de romani pentru Israel, preluat de arabi în lipsă de un toponim arab pentru regiunea prea slab populată, s-ar fi stins demult.Dar puliticianul își face de lucru pe banii fraierului de contribuabil care a ținut pe veresie toată nenorocirea asta și altele asemeni, doar că să poată dansa umerașele de costum cu mutre grave și importante, vorbind prostii, decenii la rând.Păcat de toți amărâții ăia prostiți de buhaii islamici în căutare de adrenalină și parai, păcat de viața lor fără rost și de suferințele inutile ale copiilor nevinovați și ale oamenilor cinstiți, câți or fi, de ambe nații.

 18. Criminalii de la Kremlin ii sprijina pe criminalii din Gaza, din Africa si din Yemen.

 19. Bill Gates ,apropo evreu…😁,filantropul care vaccinează copii prin multe tari cu vaccinuri experimentale care nenorocesc copii și sterilizează fetițe și care a fost,administratorul EVENT 2020 ,Pandemia de coronavirus identity,Covid,și finanțatorul numărul 1 al OMS plânge de milă copiilor femeilor și bătrânilor palestinieni măcelăriți de sioniștii asasini,frații lui,și care vor Israelul doar pentru ei și sânt model de CONVETUIRE cu celelalte etnii conlocuitoare,cărora le acorda dreptul la moarte sigură si pretind că nimeni sa nu.i judece pentru că e ,,antisemitism,,.Ce inima bună au băieții ăștia,cât de superiori și sănătoși la cap sânt.

 20. Uitati-va bine la genocidul din Gaza. Ne asteapta si pe noi sub forme mai diverse si variate, mai humane. Nazismul occidental sustine nazismul israelian. Este simbiotic. Viitorul suna mortal.

 21. Eu nu știu ce mai așteaptă. Africa de Sud îi primește cu brațele deschise și nu mai crapă de foame!

 22. dat find ca 80% din gazani sunt refugiati din teritoriul israelian actual trebuie lasati sa se intoarca la casele si pamanturile de unde au fost izgoniti de colonistii evrei

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.