Oficiali din epoca lui Trump, în pericol

Mike Pompeo
 
Biroul Federal de Investigații (FBI) caută un ofițer de informații iranian care ar fi supravegheat un complot pentru asasinarea actualilor și foștilor oficiali ai guvernului federal. Se crede că aceasta este o răzbunare pentru uciderea unui oficial militar iranian prin atacul aerian din 2020 din timpul administrației fostului președinte Donald Trump.
Biroul FBI din Miami, Florida, a emis un afiș pe care Majid Dastiani Farahani, un ofițer iranian aparținând de Ministerul de Informații și Securitate al Iranului, este căutat pentru audieri în legătură cu recrutarea de persoane pentru diferite operațiuni în Statele Unite.
„Dacă aveți informații despre această persoană, vă rugăm să contactați biroul local FBI sau cea mai apropiată ambasadă sau consulat american”, se arată pe afișul FBI. Afișul include o fotografie și o descriere fizică a lui Farahani, despre care FBI a spus că călătorește frecvent în Iran și Venezuela.
Potrivit Daily Caller, Farahani este acuzat că recrutează indivizi pentru a desfășura operațiuni pe teritoriul SUA, inclusiv activități de asasinare și supraveghere concentrate pe site-uri religioase, afaceri și alte facilități din SUA.
De asemenea, presa raportează că oficialii administrației Trump sunt principalele ținte ale lui Farahani. Oficialii administrației Trump sunt cei împotriva cărora Iranul caută răzbunare pentru moartea lui Qasem Soleimani, fostul șef al Forței Quds (QF) letală a Corpului Gărzii Revoluționare Islamice (IRGC). FBI nu a spus cu exactitate cine sunt țintele lui Farahani dincolo de actualii și foștii oficiali ai guvernului Statelor Unite.
Potrivit rapoartelor, generalul-maior Qassem Soleimani a fost comandantul Forței Quds din Iran, o unitate specializată în Gărzile Revoluționare, până când a fost ucis într-o lovitură cu drone pe Aeroportul Internațional din Bagdad, în timp ce pleca cu mașina, în ianuarie 2020.
Complotul lui Farahani s-ar concentra în mod special pe oficialii din epoca Trump, inclusiv pe fostul secretar de stat Mike Pompeo și Brian Hook, care au lucrat ca trimis special al lui Trump pentru Iran.
După cum a raportat publicația, Departamentul de Justiție (DoJ) a acuzat membri ai IRGC în 2022 de a fi complotat pentru uciderea fostului consilier pentru securitate națională al lui Trump, John Bolton, care a servit la Casa Albă în lunile care au precedat moartea lui Soleimani.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Iranienii copiaza si ei modelul israelian de uciderea unora care i-au mazilit pe ai lor. Mare chestie..

 2. Oficialii fin epoca Trump sunt în pericol? Chiar toți, în perioada campaniei electorale cand disperatul se vrea la conducerea țării în liniște și pentru liniștea personala?

 3. Ei, daca iranianul a supreavegheat un complot, inseamna ca e de bine, iar gughel tranzleit poate sa-si rada in barba de impostura din toate domeniile…

 4. Deci daca face cineva un atentat impotriva lui Trump sa nu care cumva sa va ganditi care cumva ca ar fi statul paralel, nuuuu e iranienii! Care n-au vrut sa-l omoare pana acum cand Trump era un fost intr-un con de umbra ci au asteptat ajunul alegerilor cand toata lumea si toata securitatea roieste in jurul lui.

 5. Exact! I-or pregati ceva lui Trump? Ca e clar ca o sa castige detasat meciul cu bietul robinet … iar iranienii sunt perfecti ca vinovati de serviciu.

 6. Ce burtica are Arnold Suleimani asta! Si ce numar are la cupe? Asta a venit in America sa se lupte cu toata garda federala? Si e asa de mare spion ca deja stiu totul despre el. Ba da’ ne luati de prosti?

 7. Gătiți pop-corn..
  Și cât mai mult..
  Trump în patru ani așa și n-a mai făcut echipa Casei Albe deplin funcțională.. A promis atunci că se va răfui cu clintonoaica pentru încălcări de serviciu cu hârtiile secrete.. N-a putut.. Acum s-a vedem. Zice că vrea iarăși să curețe mlaștina.. 🤣🤣

 8. Mah …eu cred ca voi comentatorii astia (ca tot semnati la idei intre voi si sunteti pe linie de partid MARO , anti-romanesc) suntesti ädaoz unul si acealasi 😀 !

  Are dreptatea GENIAL-CELEBRUL mishteaux …desi el nu.i sa de guraliv ca @ghitza, talamb ca @CONTESTATARUL si
  idot ca @Dan Doran … in rolurile de fitzuika de provincie ale aunui ziarist de … provincie ?

  AUD ? (de ce … ESTONIA `:P )

 9. NU e din ISIS
  inventatul „iranian”
  si ce-ar avea cu „oamenii lui TRUMP”
  daca acum in ISREAL sunt implicati „oamenii lui BIDEN” ?

  Ceva nu-i logic ! Aici !

  😀 -> NULAND a fost demisa ! De ce-au vorbit nemtii din NATO taman din … SINGAPOTE pentru a
  strica „surpriza” promisa de tikiata …russnacilor ?

  😀
  IQ=?

 10. DE CE NU CRED tampeniile astea ?

  NU CRED nu pentru cam ceva impotiva iranienilor , dimpotriva sunt neutru la ce fac si ce gandesc in religia si crezul lor !
  Cred ca e o nascocela propagandistica
  pentru ca IRANIENII nu s-au razbunat pe … „SALMAN RUSHDIE” desi ala fusese condamnat la moarte de insusi AIATOLAH 😀 !

  Nici mintii nu mai sti astia noi ! 😀

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.