OMS, îngrijorată de creșterea bolilor respiratorii în China

Organizația a cerut populației „să ia măsuri”, cum ar fi vaccinarea, distanțarea de bolnavi sau chiar să stea acasă dacă prezintă simptome, scrie franceinfo.tv.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a exprimat îngrijorarea miercuri, 22 noiembrie, cu privire la creșterea bolilor respiratorii în China. După ce autoritățile și mass-media chineze au raportat o creștere a bolilor respiratorii, inclusiv focare de pneumonie nediagnosticată în rândul copiilor din nordul Chinei, OMS a solicitat „informații epidemiologice și clinice suplimentare, precum și constatări de laborator privind aceste focare raportate la copii, prin Reglementările Internaționale de Sănătate. mecanism .

Autoritățile chineze au atribuit această creștere a bolilor respiratorii ridicării restricțiilor Covid-19 și circulației agenților patogeni cunoscuți.

Se cer măsuri de protecție

Față de această observație, OMS a cerut populației „să ia măsuri de protecție ”. Aceste măsuri, deja puse la punct în timpul pandemiei de Covid-19, includ vaccinarea, distanțarea de persoanele bolnave, rămânerea acasă în caz de simptome, teste și tratament dacă este necesar, purtarea măștii dacă este cazul, precum și o bună ventilație a interioarelor.

Organizația „a solicitat, de asemenea, informații suplimentare cu privire la tendințele recente în circulația agenților patogeni cunoscuți, inclusiv gripa, Sars -CoV-2 [virusul Covid-19] virusul sincițial respirator care afectează sugari și [bacteriile] Mycoplasma pneumoniae, precum și asupra gradului de congestionare a sistemului de sănătate .

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Tipic pentru vest sa se ia de China cand vestul e praf. China esta tara care a gestionat pandemia de covid exceptional adica a avut cei mai putini morti raportat la un milion de cetateni. Desigur destul de de dur si restrictiv dar in China epidemiologii au fost ascultati spre deosebire de restul lumii care fie s-a vaicarit ca e prea dure masurile fie s-au vaccinat d-an boulea ca sa faca smekerii sistemului miliarde si miliarde de parai. China a ridicat masurile doar atunci cand virusul s-a modificat in ceva mai putin periculos si asta e de fapt parte din abc-ul comportarii pandemiilor.

 2. cand vine vremea rece în toata lumea apar gripe,viroze si raceli ….e ceva normal

 3. Cei mai putini morți Raportați, nu îngropați!
  Au murit așa Putin chinezi încât i-au depășit India la populație.
  Cherecheș ești tu sau Musta?

 4. „Cercetatorii britanici” lucreaza la greu, doctor Fauci se pare ca inca n-a iesit la pensie iar rusii am impresia ca au uitat sa arunce in aer citeva subterane de la Mariupol …

 5. Fake Democracy Vezi sa nu. Tot ce ai spus e o minciuna mare si lata, demonstrabila fara echivoc. Vaccinarea, carantinele si botnita nu au functionat niciodata ca ,,masuri”, nicaieri in lume si nici nu o sa functioneze decat in visele gascanilor indopati cu propaganda. Pardon, cobai .. pardon, carne de tun.. pardon, idioti utili

 6. OMS nu mai e de mult ingrijorata de sanatate oamenilor, ci de profiturile concernelor si implementarea de monitorizari sa poata creste mai mult profiturile concernelor sau fundatiilor (cica nonprofit) aciuiate pe la centrala lor.

 7. chachatu cat casa an roma_niea, si pa astia ai phutte bolile respiratorii in China.

  unep la mea sunteti voi comparat cu China, camas pa mormantu vostru de tatari nespalati, magraoni de Bukres si teleorman. Tre sa scape tara aia de voi, ca nu se mai poate.

 8. Nu de China mă doare pe mine ci de bolnavii legați de pat, deshidratați, flămânzi și cu plămânii franjuri de la oxigen, omorâți cu calmante prin spitalele românești.Știe onor presa chestii d-astea? Cât despre chinezi, nu dau un youan ciuruit și călcat de tren pe statisticile lor pieptănate frumos de PCC.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.