Operațiune amplă declanşată de DIICOT la nivel național

Polițiștii și procurorii DIICOT participă joi la peste 58 de acțiuni operative pentru destructurarea unor grupuri infracționale organizate specializate în traficul de droguri, traficul de persoane, exploatarea persoanelor vulnerabile și criminalitate informatică.

Potrivit IGPR, în cadrul operațiunii organizate la nivel național, peste 750 de polițiști de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT, vor pune în executare peste 300 de mandate de percheziție domiciliară și peste 300 de mandate de aducere.

Acțiunea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate, începând cu anul 2018, la nivelul Poliției Române, sub coordonarea DIICOT.

„Astfel, perchezițiile efectuate la această dată au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată și a altor persoane implicate în activități infracționale asociate criminalității organizate, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și depistarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor”, a transmis IGPR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Procurorii sunt cei mai slab pregatiti profesional, majoritatea ZERO. Langa ei ca ‘stiinta de carte’ se afla judecatorii. Norocul lor sunt protocoalele cu securitatea pe baza carora isi tin scaunele. Cei mai pregatiti si capabili juristi sunt avocatii. Procurorii din DNA si DIICOT sunt celebrele ‘portocale’. Daca nu ar fi militienii care le fac treaba atunci cele doua sandramale securiste ar sucomba.

  2. Știrea trebuia să sune altfel….”DIICOT a arestat grupul infracțional organizat al guvernanților și politicienilor „…

  3. Praf in nasul prostilor. Daca n-ar fi militia, n-ar fi trafic si profit. valea si cantati la alta masa

  4. In curand procurorii vor rezolva si cazul Caracal. Putina rabdare, mai e pana in 2178.

  5. ciordeale de la Nasui de acu’ 4 ani cand o reg(u)lati, dincotzilor?

  6. Simplu titlu de presa, fara o acoperire cat de cat onesta. In crima organizata e cam la fel ca in infectiile nosocomiale. Daca folosesti dezinfectant „HexiFarma”, pastrezi Klabsiella intacta, pentru mai tarziu. Ori ai dezinfectant ca lumea, ori, daca n-ai, dai foc. Focul curata orice infectie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.