Operaţiune spectaculoasă la podul de peste Dunăre

O operațiune spectaculoasă va avea loc în curând pe șantierul podului peste Dunăre de la Brăila. Constructorii vor monta cablurile principale la o înălțime de aproximativ 200 de metri și pe o distanță de 2 kilometri în linie dreaptă.

Potrivit reprezentanților asociației Pro Infrastructura, podul suspendat de la Brăila se apropie de o nouă etapă a construcției.

Dacă până acum italienii de la Astaldi au ridicat cele două picioade de pod până la înălțimea de 192 de metri, în curând japonezii de la IHI vor începe întinderea perechii de cabluri principale între blocurile de ancoraj, aproximativ 2 kilometri în linie dreaptă.

În paralel, autoritățile române caută soluții pentru drumurile de acces.

„Din multe puncte de vedere este cea mai impresionantă lucrare de infrastructură din țara noastră. În punctualitatea echipei din Japonia ne putem încrede, dat nu acelasi lucru îl putem spune despre CNAIR, care de 3 ani ne promite că va rezolva problemele birocratice și va emite autorizații de construire pentru drumurile de conexiue către capetele podului”, au anunțat reprezentanții Pro Infrastructura.

Podul de la Brăila va lega regiunile istorice Moldova, Muntenia și Dobrogea. Podul va fi conectat la rețeaua rutieră prin drumul Brăila-Jijila și drumul de legătură cu DN22 Smârdan-Măcin. Drumul principal va avea o lungime de 19 km, iar drumul de legătură Smârdan-Măcin va avea peste 4 km.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

2 Comentarii

  1. „italienii de la Astaldi au ridicat cele două picioade de pod”. CARE ITALIENI…? CĂ PE ȘANTIER SUNT DOAR ECHIPE DE ROMÂNI CARE DUC GREUL. Italienii doar incaseaza miliardele românilor…

  2. Romania a construit dupa razboi 3 poduri peste Dunare, plus 2 hidrocentrale pe Dunare. Unde sint acum oamenii aceia si de ce acum nu se mai poate?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.