Operațiune uriaşă împotriva traficanților de medicamente

Patru laboratoare subterane au fost distruse şi 92 de website-uri au fost închise în cea mai recentă operaţiune împotriva traficului de medicamente în Uniunea Europeană, care s-a finalizat cu punerea sub inculpare a 1.238 de persoane şi capturi în valoare de peste 64 de milioane de euro, a anunţat marţi Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), transmite EFE.

Operaţiunea anuală „SHIELD” s-a desfăşurat în perioada aprilie-octombrie 2023, sub coordonarea EUROPOL şi sub conducerea autorităţilor poliţieneşti din Italia, Franţa, Grecia şi Spania.

În acest interval au fost efectuate de asemenea 3.935 de inspecţii şi 4.321 controale antidoping în competiţii şi 3.659 în afara competiţiilor, mai precizează OLAF.

Operaţiunea SHIELD vizează medicamente contrafăcute, substanţe dopante, suplimente alimentare sau sportive ilegale, precum şi produse legate de tratamentul COVID-19.

Traficul de produse farmaceutice este o problemă „în creştere” în Uniunea Europeană şi din ce în ce mai rentabilă pentru grupurile de crimă organizată, cu efecte îngrijorătoare atât asupra sistemelor de sănătate din Europa cât şi asupra sănătăţii publice, atenţionează Europol.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

8 Comentarii

 1. DE CE NU EXISTA NICI ACUM ARBIDOL IN FARMACII? ESTE IMUNOMODULATOR! FARA EFECTE ADVERSE! VINDECA ORICE FORMA A PNEUMONIEI IN MAXIM 5 ZILE! APROPOS Ca va pasa de oi! va pasa din parti! criminali ordinari! fraceti trafic de arbodol la preturi nesimtite! hai sikktir! ceva de adormit pe vecie aveti? macar sa crapam cu zambetul pe buze! ORDINARI, CRIMINALI SI TICALOSI CE SUNTETI!

 2. NU ai Nevoie de ARBIDOL la Carcalacuu’ INVENTAT de Zmeckers, la Deruta.
  ESTE perfect Albastrul de Metilen, pentru UZ Intern.
  Atentie! MetilEN, NU METIL!
  Ca MuuuultiPreaDestulDeLenesi si Narozi la Fel de Numerois pronunta METIL.

  ARE o Gramada de Beneficii, antiInflamator, dezInfectant, antiCancer, etc.
  Napustiti pe You Tube la Persoane SERIOASE, Cipri Kaiser, Pautov.
  REPEDE, ca ODAAAATA il scumpoesc Zmeckers PHARMA … 🙂

 3. CONTESTATARUL : arbidol vindeca pneumonia. sunt multi batrani care fac pneumonie din pricina frigului din case si a scaderii imunitatii. multi nu au ce manca – paine cu ceau, stii? exista asa ceva in Romania, da. arbidolul VINDECA SI RIDICA IMUNITATEA! VERIFICAT! FARA EFECTE ADVERSE! nu vorbesc de mincina si manipularea plandemitei. vorbesc de lucruri care se intampla. de oameni sensibili care se infecteaza cu bacterii. bacteriile sunt peste tot. la o temperatura scazuta in casa si umezeala sunt fericite si inmultite, da? OAMENII SE IMBOLNAVESC IN CASE DE FRIG! NU AU BANI SA PLATEASCA FACTURI! CAT MAI REZISTATI, MAH?

 4. eu personal folosesc uleiuri esentiale. recomand…nu iau medicamente de vreo 7 ani.

 5. albastrul de metilen il pun pasarilor in apa…este bun pentru sportivi si pentru curatarea tractului digestiv si urinar…insa daca ai probleme cu stomacul (gastrite etc.) cam nasol…ai grija!

 6. MERCI de Grija! Sincer …
  Da’ NU am Gastrita, NIMIC NU am la Stomacuu’.
  DESI,
  S-A incercat, ASHA intr-o Doara, da’ am fost ‘Otz si NU am luat OBEMAZOL, crez ca NU am gresit …
  Daca luam, se verifica AXIOMA, o Gastrita BINE tratata, PROTOCOLar, se termina imPlacabil in Ulcer PERFORAT … 🙂

  LE cunosc IO, Zmeckeriile, la Fel ca Ion Eliade Radulescu, cel care zicea:
  „IO, Dracuu’ si Tzaruu’ TUTUROR Rosiilor STIM cu Adevarat Politica Ruseasca … 🙂

 7. PS SI Gastrita AIA, a aprut ASHA brusc, deodata, instantaneu …
  ACUM STIU Cine si De CE si CUM a intromisionat i=un Interlop in CASA mea si Ala a PUS Ceva, o Noua Cucerire a Stiintei Medicale MILITARE, in diferite Vase cu HRANA mea …

 8. varza alba (de la noi) face minuni…nu aia furajera de la magazinul cu otravuri …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.