Operațiuni aeriene la limita spațiului aerian taiwanez

Taiwanul a trimis avioane de vânătoare pentru interceptarea a zeci de aeronave militare chineze care s-au apropiat de spaţiul aerian taiwanez, în contextul în care armata chineză continuă exerciţiile lansate după vizita efectuată la Taipei de Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

Cel puţin 68 de avioane militare chineze efectuează operaţiuni în apropierea spaţiului aerian taiwanez, iar 49 au depăşit, vineri seară, linia mediană din Strâmtoarea Taiwan, intrând neautorizat în zona taiwaneză de identificare aeriană.

Ca reacţie, Ministerul Apărării de la Taipei a anunţat că a trimis avioane de vânătoare pentru avertizarea şi interceptarea aeronavelor chineze, conform publicaţiei United Daily News (UDN).

Armata chineză a lansat, joi dimineaţă, cele mai ample manevre aeriene şi maritime, în diverse zone din jurul Taiwanului. China a condamnat vehement vizita în Taiwan a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, pe care o consideră o încălcare a suveranităţii chineze.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

11 Comentarii

 1. NU EXISTĂ „spaţiul aerian taiwanez”!
  E vorba de spațiul aerian chinez de deasupra insulei chineze Taiwan, O.N.U. a spus clar că EXISTĂ O SINGURĂ Chină….[Rumburak]

 2. Practic nimic nu intra si nu iese din Taivan iar consecintele economice pentru el dar si pentru parteneri vor fi tragice daca chinezii se vor juca mult de-a razboiul peste insula. Locuitorii incep sa vada ca batranica le-a promis multe dar i-a bagat de fapt in rahat si i-a abandonat.

 3. Blocada 7:50. Blocada trebuie declarata si justificata. Altfel orice actiune imporiva unei nava comerciale este considerata act de piraterie.
  Comertul merge inainte, nu tine cont ca s-a umflat orezul in unii. O sa se dospeasca si o sa se imputa cat de curand.
  Inainte sa faci comentarii documenteaza-te.
  Intra pe infotrafficmarine,bagi numele unui port taiwanez si vezi in timp real orarul cu sosiri/plecari de nave. Astazi ajung si pleaca zeci de nave din Taiwan.

 4. Pune mana si citeste ce inseamna o blocada si cum se poate institui.
  Chiar si in cazul declararii blocadei navele comerciale sunt oprite,inspectate, sa nu transporte armament, alte marfuri periculoase, si isi continua drumul.
  Marea Libera se supune unor legi stricte, dreptul la libera trecere este sfant.
  Cauta si citeste „Dreptul marii” de Prof. Dumitru Mazilu.
  Ca in M.Neagra Rusia actioneaza ca stat terorist e altceva.Dar si asa o fac mai cu fereala.

 5. @ tetica:Nici o companie de asigurari nu ar plati un naufragiu in contextul actual. Probabil ca multi armatori o fac la risc.

 6. Tu vorbesti de lege si drepturi …nu vezi breh ca aia-s de facto-n razboi
  si ca PATRIOTIC numai conteaza legile internationale cand e vorba de unitatea nationala in schimb !

  Gandeste caum am fi fost noi daca TRANSILVANIA era provincie autonoma prin si dupa STALIN si se moderniza si imbogatea ne miai voind la urma cu noia, Tara Romanesca saraca si BALCANICA
  CUM AR FI FOST ?
  AR fi fost valahii din sud de vorbit de rau daca ei ar fi vrut TRANSILVANIA si fara voia ei (cica !)
  Vorbesc ipotetic si metaforic ca sa vezi cum e in pielea chinzului continental asta …faza ca „Transilvania” lor e incurajata sa nu se unifice … etc.

  Mi-e mila de (propagandistii) prosti ! 😉
  😛

 7. @Aiurea,au mai fost zone de razboi. Hai sa nu ducem grija asiguratorilor. Astia nu pierd niciodata. O zona de conflict le vine ca o manusa.
  Am vazut un contract de asigurare pentru Azov dupa 2014. Exista niste clauze dar nu de speriat.

 8. 68 de avioane militare chinezesti efectueaz operatiuni militare in zona Taiwan !!….PUTIN..foarta PUTINE avioane militare chinezesti…TREBUIAU 680..ca sa stie chinezii din Taiwan cu cine au de aface,daca tin „coada pe sus”!.

 9. ” Locuitorii incep sa vada ca batranica le-a promis multe dar i-a bagat de fapt in rahat si i-a abandonat.” ĂSTA AR FI TREBUIT SĂ FIE TITLUL ÎN TOATE „„ZIARURILE ALINIATE SAU ÎMBÂRLIGATE” (titlul l-am plagiat că tot e normală plagierea–
  SCUZE!
  Cât despre dreptul internațional aplicat de la MOISE până azi are un singur paragraf aplicat zi de zi și ceas de ceas este „dreptul celui mai tare!!!( TOT PLAGIAT-SCUZE)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.