Oprescu a câștigat procesul pentru pensia specială 

Note informative Oprescu

Fugarul Sorin Oprescu a câștigat procesul pentru pensia specială de fost parlamentar. Fostul primar al Capitalei va primi în plus 500 de euro pe lună la pensia de 3.000 de euro pe care o ia în prezent, scrie digi24.ro.

Banii îi va încasa de la statul român, mai exact de la Senat, și îi va primi în Grecia acolo unde a fugit după ce a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare.

Pe 13 mai 2022, Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie. Oprescu a plecat din ţară înainte de a fi pronunţată sentinţa, fiind localizat în Grecia, de unde autorităţile acestei ţări refuză să-l extrădeze. Autoritățile din Grecia l-au lăsat în libertate în urma plății unei cauţiuni de 5.000 de euro.

Sorin Oprescu a fost senator PSD din 2000 până în 2008.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. Romania tara tuturoe posibilitatilor.
  American dream e rahat pe batz.
  Romanian dream rules.

 2. Cum spuneam, pentru tot ce a facut in Bucuresti, pornind de pe Pasajul Basarab, continuand pe Buzesti-Berzei si ajungand pina la Arena Nationala, Dl Sorin Oprescu a fost recompensat cu „bulau preventiv” si confiscare de insulina, ca poate, poate…..

 3. Deci omul, învățat cu șpagă, a muncit nește ani puțini, a furat, apoi să-l pedepsească statul român cu o pensioară specială, deh, mai are șansa să o ia și p-aia de primar, furi și primești 2 pensii speciale, nasol să iei după 25 de ani , nu? SLAVĂ PĂCII , specialilor cu 8 ani munciți din greu la furat !

 4. Cu spaga, dar e asfalt pe Aleea Trandafirilor, pe Aviatorilor, a rezolvat Buzesti, a adunat maidanezii si …era baiat de Bucuresti ! De furat ne-au furat oricum toti, dar dupa asta a ramas ceva.

 5. hot, primesti pensie speciala, esti cinstit, muncesti 40 de ani si iei 600E.
  Cum erea zicala, cu fascinanta Romanie? Cred ca la asa ceva se referea gasca lui Nastase dar nu intelegeam noi…

 6. Toti infractorii din politica scuipa pe votantii lor.Da, pe prostovanii care au votat pe acesti nesimtiti. Mai nou,tot acei votanti vor pune stampila pe haur sau SOS. Asa prostovani,asa votati.

 7. Deci Cotilde Armand stie ce spune:JUSTITIA ROMANEASCA E PLINA DE TICALOSI.

 8. Oprescu este prea destept si pregatit comparativ cu toti ciumetii din politica, din justitie, din securitate si de pe unde or mai fi. Este foarte normal sa castige mereu.

 9. … sa-ti angajezi oameni profesionisti.El a cerut, legea i-a dat, e simplu!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.