Oradea va avea un centru cultural multifuncțional

Continuă investițiile de amploare în Oradea. Frumosul oraș de pe Crișul Repede va avea în doar doi ani și jumătate un 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐌𝐮𝐥𝐭𝐢𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥. Centrul va fi construit de Construcții Erbașu ai cărei reprezentanți precizează:

„Proiectul prevede construirea clădirii, asigurarea utilităților, amenajarea accesului, a aleilor și a platformelor pietonale, precum și amenajarea spațiilor verzi.
Clădirea va avea o suprafață construită desfășurată de 10.450mp și o suprafață utilă totală de 8.015mp. Principalele spaţii ale viitoarei clădiri sunt: sala principală cu o suprafaţă de 1.244 mp şi 1.077 de locuri, din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, scena, buzunarele de scenă şi spaţiile destinate artiştilor. Totodată, vor fi și două săli secundare multifuncţionale cu o suprafaţă totală de aproximativ 607 mp, foaiere, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.630 mp, incluzând atât un spaţiu situat la demisol, cât şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural“.
Beneficiarul acestui proiect este 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝐁𝐢𝐡𝐨𝐫. Proiectul, a cărui valoare se ridică la 122.284.127,49 lei, va fi finanțat cu fonduri europene, prin Programul Transfrontalier România – Ungaria.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. Bravo Oradea!! Clujul ca de obicei în urma. Primăria n-a fost în stare sa facă galerii de arta, o filarmonica etc., In schimb, a lăsat sa se piardă fraudulos clădirile orașului. Vezi Muzeul de Arta

 2. bun erea Bolojan de premier!
  Dar Bolojan s-a opus maritatului cu PSD, a cerut restrangerea aparatului bugetar, examene, concursuri!
  Si a mai obtinut fonduri europene cat pentru 10 judete, huooooo! Nu este de-al nostru, este prea pentru TARA!

 3. Doamne fereste ce elefant alb hidos! Toata tara se umple de astfel de structuri respingatoare. La ce le mai trebuie centru cultural? Tineretul nu are nici o treaba cu tot ce tine de cultura. Batranetului ii ajunge distractia televizata. Nu inteleg de unde sint bani si interes pentru o adunatura de trogloditi?!

 4. Cum s-au potrivit de bine lucrurile. Clădirea filarmonicii din Oradea, după proaspăta renovare pe bani de la buget, ai tutror, tocmai a fost retrocedată Bisericii Catolice.
  Cum scria cineva mai sus, noua clădire e urătă. Dacă scriam clădire urătă și modernă era pleonasm.
  Eu, cel puțin, credeam că „retrocedare” înseamnă a da cuiva înapoi ceva ce a fost a lui dar i-a fost luat cu japca. Greșit!
  retrocedà v. Jur. a reda cuiva un drept ce a fost cedat
  retrocedéz v. tr. (fr. rétrocéder, d. mlat. retrocédere, a retroceda, lat. „a te retrage”. V. cedez). Cedez altuĭa ceĭa ce-mĭ cedase el mie maĭ înainte.
  Acuma gândiți-vă ce înseamnă, de fapt, schimbările de regim!

 5. Sectoarele Capitalei, mai mari decât Oradea, vor și ele.

 6. Penru Romania Educata de unul care abia vorbeste, Centru Cultural lipsea !

 7. Cotidianul e proprietatea unui grup de presă din Ungaria? de nu-i mai voie să scrii despre primarul Oradea și Șeful consiliului Județean că sunt vectorii propagandei intereselor Ungariei în Transilvania. Tot ce din trecutul maghiar trebuie amintit și gonflat prin acești edilii bihoreni sau Dan de Orăstie, pe coloane nesfârșite, dar orice comentariu Deșteaptă-te române e cenzurat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.