Orăștianul Alexandru Raul Todoran a fost admis la Harvard

Alexandru Raul Todoran de la Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie a fost admis să-și continue studiile la prestigioasa Universitate Harvard din Statele Unite.

Alexandru a susținut examenul, cu brio, testul „SAT” (Standardized Achievement Test), care mai este cunoscut și sub denumirea de „Bacalaureatul american”. Pentru admiterea la universitățile americane ai categoric nevoie de testul SAT și în funcție de punctajul obținut, te vei calibra cu anumite universități la care poți aplica. Cu cât scorul este mai mare, cu ațât poți aplica la facultăți mai bune, de top, renumite și obține finanțare, bursă.

Fondată la 8 septembrie 1636, Harvard este cea mai veche instituție de învățământ superior din SUA. 75 de laureați ai Premiului Nobel sunt asociați, într-un fel sau altul, cu această universitate. Din 1974, 19 laureați ai Premiului Nobel și 15 laureați ai Premiului Pulitzer au lucrat la universitate.

Harvard este acum cea mai bogată instituție de învățământ superior din lume. Din 1974, 19 câștigători ai Premiului Nobel și 15 laureați ai premiului Pulitzer au fost cadre didactice la celebra universitate. Însă și președinți ai Statelor Unite ca Obama, Bush, Roosevelt, Kennedy au absolvit acolo. În prezent, universitatea Harvard are un buget mai mare decât orice altă instituție de învățământ din lume. Una dintre instituțiile cele mai importante ale Universității Harvard este Centrul de astrofizică Smithsonian și baza de date Astrophysics Data System, care stochează сele mai importante date astronomice din lume.

Alexandru Raul Todoran este din Orăștie, elev la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, iar până acum a obținut rezultate remarcabile la competiții și olimpiade internaționale de informatică. Acesta reprezintă România la cele mai prestigioase concursuri de informatică din lume, fiind membru al Lotului Național Olimpic de Informatică al României.

A devenit rapid un punct de reper, încă de la o vârstă fragedă, când uluia prin competențele sale în domeniul informaticii. S-a remarcat imediat și la nivel național și internațional, astfel că astăzi a devenit un model în ce privește excelența în învățământ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Dan Orghici 132 Articole
Author

7 Comentarii

 1. Cred ca George Bush a terminat facultate de Drept la Harvard, cea ce inseamna ca nu trebuie sa fi prea inteligent sa termi orice cariera acolo. In ce sint buni e in a produce arme chimice, atomice si alte, de distrugerea masiva, cu cu care englezi WASP si sionistii invadeaza tari si omoara zeci de milioane de oameni in toata lume

 2. aceste „facultati” nu mai sunt ce au fost demult. acum sunt o puiernita de soroshei spalati pe creieri aburiti de „teste” peste psha si peste alte aberatii si, din pacate, cei mai multi dintre absolventi sunt oameni care nu stiu sa faca nimic, cu adevarat. ei slujesc stapanilor intru prosteala si saracirea semenilor.

 3. IN PRIMUL RAND, TREBUIE SA ACHIESEZE LA CIA ! ALTFEL , ” NEMA DIPLOMA ” POATE SA FIE SI HRISTOS ! DUPA, IN FUNCTIE DE REZULTATE, VOR FI SI CALIFICATIVELE ..!

 4. Nu maii e nevoie de mult de SAT pentru admiterea la facultate in US. Bici macar pt Harvard

 5. @Armand
  -are mutra de sionis,
  are nume de sionist;
  la Harvard mai trebuie „sa se joace cu capu chel” !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.