Orban îl felicită pe Erdogan pentru „victoria zdrobitoare”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a felicitat pe preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, pentru victoria sa „zdrobitoare” în primul tur al alegerilor prezidenţiale, urându-i succes pentru turul al doilea din 28 mai, transmite EFE.

„Tocmai l-am sunat pe preşedintele Erdogan, pentru a-l felicita pentru victoria zdrobitoare din primul tur al alegerilor prezidenţiale”, a arătat Orban miercuri seara pe Twitter.

De asemenea, premierul maghiar a felicitat partidul lui Erdogan (conservator islamist APK) pentru rezultate şi a transmis: „Succes în turul doi, domnule preşedinte”.

Potrivit lui Orban, o Turcie „puternică şi stabilă” este benefică atât pentru Ungaria, cât şi pentru Europa şi lume.

Erdogan a obţinut 49,5% din voturi în primul tur al alegerilor prezidenţiale de duminică, faţă de 45% pentru rivalul său social-democrat Kemal Kilicdaroglu.

Al doilea tur de scrutin este programat pentru 28 mai.

Orban şi Erdogan au relaţii strânse, iar guvernul ungar continuă să blocheze aderarea Suediei la NATO, la fel ca şi Turcia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

17 Comentarii

 1. si mongolii, frati de sange!
  Au venit cu iataganul in Europa si acum se cred europeni…

 2. Orban, Erdogan, Vucic , iata 3 oameni verticali in partea noastra de lume.
  Voi si stapanii vostri sunteti in trenul gresit al Istoriei.

 3. Jurnalisti inteligenti si cinstiti au inteles ca Erdogan a castigat din primul tur…..Erdogan s – a temut ca Americanii vor organiza o noua Lovitura de Stat in Turcia daca Erdogan obtinea peste 50 la suta din primul tur….

 4. Astia sunt doi oameni care-si iubesc poporul si nu se pleaca in fata teroristilor americani.

 5. Mascaricii se felicita intre ei.Stiu ei mai bine cum au fost alegerile ajutati de sistemul coprupt

 6. Bravo! Da o definitie a iubirii lor fata de popor : ….Nu populisme tovarase, nu nationalisme. Hai:

 7. Horia Cornescu Nu baiete,sunt ratatii acestei lumi .Sunt pionii lui Putin si nimic mai mult.Daca asta tie ti se pare lucru bun, imi imaginez ce educatie ai.

 8. Turcii și ungurii sunt popoare fino-ugrice. Adică asiatici veniți în Europa.

 9. @Adrian
  yes,yes!
  -mai bine un islamist cu iataganu-n dinti decat un perfid neo marxist liberschimbist,
  mai bine un catolic turbat decat un infect shovin incolor.

 10. @ Adrian, ”asiatici veniți în Europa”, iar tu crescut ca neghina în Europa.

 11. Eheee…Ungurii joaca inalt ! Si-au consolidat prietenii cu rusii,turcii, austriecii, olandezii, cercuri influente din Germania si SUA ….oare de ce, ce vor cu aceste relatii dimprejurul Romaniei ?

 12. Erdogan castiga cu 70% si se pare ca si servciile secrete maghiare stiu asta ! Doare SIE are praf in ochi 🙁 !
  Pacat de mishteaux … care-a ante-stiut si de lovitura de stat, din USA, la Erdogan si de cum se va putea cu „scara lui Iacov” proteja sultanul ! PS; Eu cred ca mishteaux stia si de „listele” cu „revolutionari” platiti in Bielorussia , altfel nu-mi explic cum au fost lati „capii” ca din oala 😀 😀 😀 !
  CE s-a ales din serviciile secrete ale occidentului … mda ! … au decazut orada cu IMPERIUL ! Era inevitabil !
  Pana si chinezii le-au dejucat planul in cazul lui XI 🙁 …. 😀 !
  Dispret si greata ! … ‘S curios daca stiu de pe acum ce-i asteapta in AUGUST ! Foarte curios si DEZAMAGIT ! 🙁

 13. Daca ma gindesc eu bine, probabil Erdoganul va scoate doar cu putzin peste 51%, caci e prea cu ochi si cu sprincene aiureala asta de votare! Vedem noi cine-i mai PROFET dintre Mishteaux si Doran (nume real!)
  O fi luat partidul lui 70% dar acolo se voteaza lideri locali, mai putzin compromisi decit Micul Islamist, care a facut gafa monumentala de a ierta criminalii lacomi care au dus la pieirea a zeci de mii de turci. Trebuia macar sa se fi prefacut ca va lansa o ancheta nationala contra lor, macar pina se terminau alegerile, si apoi sa faca pe generosul. Dar faptul ca nu a facut-o,arata clar cit de ticalos si corupt este acest personaj malefic setos de putere, si cit de prefacut e cind declara ca vrea binele poporului turc. O biata cirpa abjecta, aflata in miinile mafiilor ce distrug Turcia, sub masca nationalismului si suveranismului, ca si la noi.
  Nu degeaba Turcia LUI nu a fost admisa in UE: daca ar fi infiintzata o Justitie independenta in Turcia, sigur Erdogan si gasca lui nimereste la ocna, linga Ocalan! Caci nici PKK nu a reusit sa omoare atita lume de cind e infiintzat, cit au lichidat nenorocitzii lacomi care au construit la mintuiala!

 14. „O fi luat partidul lui 70% …” 😀 😀 😀
  Esti cam dus de-acas’ n-asa ? 🙁
  @Dan Doran 😐
  PS: Ce zici de pre-anuntul PUNCTUAL al atacului ” 😛 SELECTIV (=PATRUIT?) 😛 ” al rusilor cu hypersonice pe … EXACT Kiew ?
  Asa ca: „1.1 miliarde koko”, ca paguba 😀 , e o pedeapsa magic-mistica pentru cei care nu cred/respecta zisele 😉 … PROPHETILOR ?
  MDA 🙁 … daca nu v-as fi zis ca mishteaux e „special” 🙁 ! Dar voi 🙁 prostioare de imaturi, cica „PROST si FUDUL” 😛
  Daca 1.1 miliarde de dollari paguba premeditata, NU conteaza 🙂 e OK ! Nici mie nu-mi (mai) pasa, oracoliceste = glumim de-acum ! 🙁
  Atentie la Zelensky … va avea un „accident” ! Credeti ce vreti, mie nu-mi mai pasa devreme ce-s FUSUL si PROST , pe viitor ma voi abtine…sa va mai profetesc ! MDA ! PLIKTISS ! 🙁
  SHALOM (totusi) !

 15. Ce ai inteles tu ,cu mintea ta de, cica: IQ=170, de aici. Cateva ore PROPHETIC-PUNCTUAL-EXACT inaintea „evenimentului” :
  „mishteaux spune:
  15 MAI 2023 LA 0:20
  Saptamana asta va fi un atac cu Hypersonice SELECTIV pe Kiew ? ! Vorbim dupa !
  PS. Centre de comanda, politice ! = incercare de „lovitura de stat” in Ukraina ? ? Vom vedea !
  Nu va zic altceva decat: Fiti pe faza, fiti vigilenti ! Sunt complet dezinteresat de ce va urma … va fac doar ATENTI ! ?”
  AUD ? 🙁

 16. Ce dreq sa vrea Ungaria?Ce vor toti.Resurse.E diferenta doar de calibru.SUA poate ‘implementa democratia’la mii de km.Asa ca ei iau caimacul.Noi facem doar gargara.Si binenteles suntem hiperpatrioti.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.