Orban respinge orice colaborare cu foștii colegi: „Vasalii PSD”

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, că respinge orice posibilă colaborare cu PNL, numindu-i pe liberali „vasalii PSD”.

„PNL? E în alianţă cu PSD, ca să nu spun că sunt vasalii PSD. În ceea ce priveşte participarea la alegeri, noi suntem alternativa la actuala guvernare. Nu poţi să vorbeşti de o colaborare cu cineva care stă în pat cu duşmanul (…). Împreună au votat toate creşterile de taxe şi impozite, împreună au susţinut creşterea birocraţiei, înfiinţarea de noi ministere, de agenţii, angajarea a 50.000 de angajaţi la stat în plus, în alte locuri decât e nevoie, adică nu s-au angajat în spitale, în şcoli”, a spus Orban, la Târgovişte.

El s-a referit şi la Alianţa Dreapta Unită, formată din Forţa Dreptei, USR şi PMP, şi a spus că vor fi liste comune la alegerile pentru Parlamentul European, iar în această perioadă sunt în discuţii despre pregătirea alegerilor din acest an.

„Evident că am construit această alianţă pentru a bate PSD, ăsta e scopul nostru. Dar pentru a atinge acest obiectiv, chiar dacă nu în primă fază, la europarlamentare, pentru că e un timp redus (…), dar pentru parlamentare şi prezidenţiale, clar, ne-am propus ca obiectiv să batem PSD”, a precizat Ludovic Orban.

Despre protestele transportatorilor şi agricultorilor, Orban susţine că reprezintă „un strigăt de disperare”.

„Nu este o formă de protest clasică, organizată de structuri asociative reprezentative, ci este pur şi simplu un strigăt de disperare. Atât în piaţa de transport, cât şi în ce priveşte activitatea fermierilor, există un risc major ca foarte multe firme, foarte mulţi operatori economici să ajungă în situaţia de a înregistra pierderi mari”, a declarat Orban.

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, este prezent, sâmbătă, la Târgovişte, la Conferinţa judeţeană de alegeri a organizaţiei Dâmboviţa, unde la funcţia de preşedinte candidează actualul coordonator al Forţa Dreptei Dâmboviţa, deputatul Gabriel Plăiaşu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

18 Comentarii

 1. „El s-a referit şi la Alianţa Dreapta Unită, formată din Forţa Dreptei, USR şi PMP”

  Formatiunile securistice s-au strans la un loc, sa mai poate intra in Parlament, ca prostii sa-i voteze. Si securistii ceilalti fac la fel cu Ilan. PSD si UDMR, singurele partide nepenetrate de securitatea fara sef civil. Analistul Coti continua sa taca despre asta, oare cum au reusit aia sa-i puna mute ? Vedeti, ce mult aduce un dosar cu sina, iar usereistii vor sa-l scoata.

 2. Liderul Fortei Alocoolului
  Una-i sa stai la guvernare in pat cu PSD si alta-i sa stai in pat cu sticla de bautura, sa accidentezi o eleva si sa nu faci puscarie dupa intereventia lui Petrov.
  Betzivul acesta n-a muncit niciodata in viata lui. A trait doar de pe urma politicii. Este un gunoi uman, moral si politic, cu credibilitate zero.
  A fost matrasit din PNL chiar de liberalii lui si Iohannis, satui de acest circar incapabil. S-a remarcat doar prin servilismul ridicol fatza de Iohannis……[Rumburak]

 3. Acest Orban e deja o AMINTIRE VOMITIVĂ în Istoria Politicii Românești.
  Tot ce rămâne în urma lui e cheful cu Wisichi și Trabuce din Palatul Victoria.
  In timp ce PoowPoolimea era terorizată cu izoletele și mașinile cu megafon de pe străzi.
  Sper ca s-a vaxxinat pe bune, măRog…🤮

 4. Ludovic Orban, fiu de ofiter de securitate stalinist, încă în politica dâmboviteană. Votati români Orban!
  Normal ca Drulă (jumate om, jumate …lă), pion al serviciilor, acoperit cu pasaportul canadian dar descoperit prin măestria utilizării instalatiilor de înregistrare ambientală, s-a aliat la comandă cu descendentul securistilor comunisti.

 5. place sau nu, are mai multa verticalitate.
  Personal as dori oameni ce nu au facut politica, oameni noi, insa aia nu sunt lasati. Mafia a inhatat tara.

 6. Acest pasibil puscarias nu era cu bautura sub nas si cu picioarele pe biroul sau de premier dupa ce a declarat pande-tie ? S-a prescris, nu ?

 7. Yoi saracul Imre Orban… unul din fiii sai recte Sica Mandolina l-a intrecut .Daca asta (Sica) era in locul tatinelui, acum nu mai” conversam” pe FB….sau pe forumul Cotidianul!

 8. Asa cum a fost de fiecare data Iohannis iar in cafteste politic .Kelemen ,Orban,Ciolos ,Barna ,Sosoaca si Simion o pun de o alianta spre ai oferi punctual lui Simion favoritul Budapestei ,Presedentia Romaniei .Cetatenii au inteles cacealmaua si vor vota doar pe romănul absolut numit Ciuca .

 9. Este anul tuturor romanilor ce nu pot alege decit pe „romanul absolut” numit Ciuca .Seriozitatea , pregatirea militara de exceptie ,neamestecul in „vomitivul mediatic” , modestia absoluta , ba chiar si tacerea uneori binevenita pusa ca si contrapondere la guralivii politici , fac din seful PNL un exemplu demn de urmat .S-a vazut foarte clar cum si cine nu s-a amestecat in balacareala asa zisilor transportatori si s-a vazut si cei care au vrut sa profite de acesti nedreptatiti oameni altii decit cei ce au mimat protestul si care probabil au fost folositi politic .Cetateanii au inteles acum si cine se uneste(Kelemen a spus in clar cu cine se aliaza ) in opozitie spre a cistiga puterea .Kelemen Orban ,Barna ,Ciolos si Tomac par a se uni cu AUR si Sososaca spre al impune pe Simion Presedinte al Romaniei asa cum s-au unit si la Motiune .Iohannis i-a invins mereu si a cistigat toate confruntartile politice cu Kelemen, Dragnea ,Orban,Ciolos si Barna .Asa se va intimpla si acum .Ciuca este favoritul .

 10. Ungurule bulan,tu nu ai treabă acasă? Ești la fel de prostonac precum Ge-oana! M-am saturat de prosti care-i pupa in fund pe alogeni! Cine este generalul? Nu te mai agita să-i pupi in partea dorsala cu clabuci pe alogeni. Am pierdut 20 de ani cu Petrov și Johannis! România a pierdut 20 de ani și bogățiile țării!

 11. Limpede îmi este !
  MUT DECISIV și voteZ pe măCiucă…ăăă…DOCTORUL…îîî…EROUL…aaa.
  La TOMBERON…îîî. măăăRog…🤣

 12. Tot ce aruncă ca gunoi UDMR sau FDGR este boboc la PNL și USR. Gozul asta de Orban, copil de fost securist despre care se spune că a fost implicat în anii 50 în luptele contra partizanilor anticomuniști din zona Brașov, după ce a stricat relație de multe decenii cu China trimițând realizarea Grupurilor 3 și 4 Cernavodă la calendele grecești și a îndatorat România pe un secol mai are nesimțirea să scoată obrazul la vedere și să facă pe vârful de lance al anti comunismului?

 13. „Orban respinge orice colaborare cu foștii colegi”

  Dar pe fostii colegi i-a intrebat cineva ? Tot ce nu este PSD+PNL este ridicat in slavi la Coti, gazeta nepriceperii la politica.

 14. Mare neruşinat acest Orban! DUPĂ TOATE CELE FĂCUTE-N PANDEMIE ARE NERUŞINAREA SĂ MAI SCOATĂ CAPUL?

 15. Alianța Forța Dreptei ar putea fi răul cel mai mic, că partid bun nu există. Dacă vrem tăieri reale de pensii speciale și număr bugetari, limitarea salariilor de 10.000-20.000 € ale sinecuriștilor la al președintelui, ei ar fi soluția, Ciolacu și Ciucă ne oferă doar măriri și menținerea, chiar înmulțirea privilegiilor. Din păcate n-au nicio șansă, sunt sub 15% în sondaje, câteva milioane de proști vor vota tot PSD și PNL, acum la 30%, respectiv 20% în sondaje. Votați-i tot pe ăștia, proștilor, că nu suntem decât pe buza prăpastiei, până la fund mai e (un an-doi)!

 16. Aista’i … vai di capu’ lui : nici din Africa, nici din Ungaria ; cel din Africa are Cerbice !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.