Orban, tranşant: „Ungaria nu vrea o societate amestecată”

Legea ungară consideră traversarea ilegală a frontierei ca fiind „o infracţiune mai degrabă decât un drept al omului”, iar Ungaria îi opreşte pe migranţii ilegali de la trecerea graniţelor, a declarat miercuri premierul ungar Viktor Orban, la evenimentul NatCon (Conferinţa Naţional-Conservatorismului) desfăşurat la Bruxelles, transmite MTI.

Într-o discuţie cu Yoram Hazony, directorul Institutului Herzl, Viktor Orban a apreciat că migranţii care aşteaptă evaluarea cererii lor de azil ar trebui să facă acest lucru în afara frontierelor Uniunii Europene, adăugând că, dacă Europa nu reuşeşte acest lucru, problema migraţiei nu va putea fi rezolvată.

Orban a mai spus că Ungaria nu vrea o societate amestecată şi doreşte să-şi protejeze graniţele şi să-şi păstreze cultura şi tradiţiile, menţionând că nu este nevoie de o politică de migraţie comună a UE, ci statele membre trebuie să decidă modalităţile în care vor să „rezolve problema migraţiei”.

Problema migraţiei este legată de chestiuni de civilizaţie, a mai explicat Orban, Europa fiind înrădăcinată în creştinism, iar cei care doresc în prezent să se stabilească aici provenind din alte culturi, în principal cu origine musulmană. Fiecare ar trebui să decidă singur cu privire la „mediul şi cultura” pe care doresc să le creeze în propria ţară şi să se abţină de la a-şi impune voinţa altora, a conchis premierul ungar, adăugând că Ungaria este de părere că societatea mixtă imaginată de liberali „nu s-ar termina bine”.

Comentând situaţia geopolitică, Viktor Orban a afirmat că Ungaria nu vrea să mai aibă o graniţă comună cu Rusia, aşa cum a avut în perioada sovietică, şi recunoaşte drepturile şi independenţa Ucrainei, adăugând că atacul rus împotriva Ucrainei a încălcat toate tratatele internaţionale şi valorile comune respectate.

În acelaşi timp, trebuie recunoscut că Ucraina „este în prezent un protectorat al Vestului”, ceea ce înseamnă că ţara nu ar exista fără furnizarea continuă de arme şi sprijin financiar, a spus el. „Ucraina nu mai este o ţară independentă”, a punctat Orban.

Acesta a mai spus că guvernul ungar nu a vrut să renunţe la buna cooperare economică între Ungaria şi Rusia, precizând că războiul dintre Rusia şi Ucraina nu este războiul Ungariei. Ucrainenii „vor să-şi apere ţara, este decizia lor”, a declarat premierul ungar.

Potrivit acestuia, motivul războiului este legat de problema posibilei aderări a Ucrainei la NATO. Rusia nu va permite niciodată Ucrainei să devină membră a Alianţei în forma sa actuală şi va face orice să se asigure că între NATO şi Rusia rămâne o zonă-tampon, a spus Viktor Orban, apreciind că o încetare a focului şi negocieri de pace ar fi preferabile continuării războiului, întrucât trebuie acceptat că Ucraina „nu poate câştiga pe câmpul de luptă”. „Aceasta este realitatea”, a subliniat Orban.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

16 Comentarii

 1. Tara din Europa cu cel mai mare numar de moschei istorice lasata de ocupatia otomana de 150 de ani =1541 – 1699
  In documentele de cancelaria imperiului bizantin,inca de la crearea regatului Ungariei,tara era denumita Turqia,oare de ce,era prea europeana>

 2. Simple dorințe.. Iar comisarii când le aud îi apuca frisosnele..

 3. @Rammstein spune:
  17 apr. 2024 la 19:34

  „Când va ține un asemenea discurs și tolomacul nostru?…”
  Iohannis (dar nici restu’) niciodata nu va sustine asa un discurs. In primul rand ptr ca in romania nu se decide nimic, deci nu poate avea alte „pareri” decat a celor catre care am cedat suveranitatea si decizia: SUA si UE.
  Si mai e ceva f. important. Orban vorbeste avand in spate doleantele si sustinerea majoritatii populatiei Ungariei relevate de consultarile nationale. In romania nimeni nu-i intreaba pe romani ce vor poate ptr ca s-ar putea sa vrea ce vor si ungurii, de Orban exprimat. Ca urmare este rezonabil sa te intrebi daca conducerea politica a romaniei decide tinand seama de asteptarile romanilor sau ale Washingtonului si ale Bruxellului?
  Ma indoiesc ca romanii vor cote de migranti, ma indoiesc ca agricultorii vor import agricol din Ucraina. Totusi dupa cunotiintele mele romania le-a votat pe amandoua.

 4. toata ideea cu societatile democratice multietnice are un singur scop,in spatele binelor intentii progrersiste, manipuleraea de catre o minoritate jidanii a majoritatii…se face prin …divide et impera…america e cel mai9 bun exemplu…sint in sua din 1986 si am vazut declinul societatii americane de azi…bineinteles in spatele democratizarii …..mari orase distruse prin legalizarea marijuanei cu implicatiile ei si pina la violenta si criminalitate stimulata de asa zisa …justitie sociala…orban e inteligent stie ce inseamna manupuularea jidaneasca…

 5. Cu tot respectul pentru palestinieni si suferintele lor, nu vreau ura exprimata de ”refugiati’ in capitalele europeene cand Iranul a atacat Israelul. Cu prostia lor cu turban care-i face manipulabili ne baga pe toti in razboi. Razboiul va fi urmat de stalinismul global. Suntem in plina furtuna si trebuie sa navigam cu grija. Daca ne mai aducem si probleme-circumscrise pe cap…le avem destul pe ale noastre!

 6. Nu s-a suflat niciun cuvințel despre faptul, cá autoritáțile locale au vrut sã interzicã conferința. Numai scandalul imens care s-a iscat, devenind de anvergurã internaționalã şi intervenția premierului de Croo a fãcut ca tribunalul să decidă, că intericerea îngrădeşte dreptul la liberă exprimare…asta la óra 2 în zori.

 7. sa se amestece cu voi, mai burunetele? Si mai ales, cine v-ar vorbi limba?
  O tarisoara, cu ambitii de imperiu…
  A ajuns Ungaria, ca Albania pe vremuri, hau, hau…

 8. Da, tarile se pregatesc ptr ca stiu ca urmeaza un nou exod, azilantii vor veni din nou in hoarde!
  Noi romanii vom pupa dosul europei ( doar vrem in Sch), vom lua cat mai multi azilanti! S- auzim de bine!

 9. muhahahahahaha

  ce tare! parca ar fi conclavul primitivilor deposedati de sine… bravo flacai!

  sinteti plini de frustrari frici si traume exact la fel ca cel pe care-l ridicati in slavi… puritanilor, rasa perfecta ce sinteti! voi sinteti izvorul lumilor … etc.

  ha ha ha ha ha ha ha

 10. orban nu e transant, e transat de propria mizerie imorala! sluga ruseasca executa dupa ordinul primit!

 11. Bravo Orban, bravo Ungaria! rromania, o țară de trădători, nație de sclavi, de cocalari!

 12. „Ungaria nu vrea o societate amestecată”

  -64 de comitate,
  SHOVINISM!

 13. sclavi ? sclav e cel care ii vede pe altii scalvi pentru ca asta e perceptia care-l defineste
  cocalari? cocalaru vede cocalari caci asta ii este mentalitatea

  este mesajul lui @Teodor o mizerie manipulativa cu scop ? da.

  brava ba, castravete, ai infrint! pupa-l pe orban in bot si papa tot! poti sa-l pupi si-n alta parte… hai ca poti

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.