Ordin de chemare pentru rezervişti

Armata Națională a Republicii Moldova pregătește ordinul de chemare pentru rezerviști, exercițiile fiind în curs de desfășurare. Obiectivul, verificarea competențelor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul utilizat.

Conform Ministerului Apărării al Republicii Moldova, sesiunile de pregătire vor avea o durată de cinci zile și vor servi la evaluarea abilităților rezerviștilor, precum și la familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul utilizat de către Armata Națională.

Pentru participare, rezerviștii vor fi convocați la Centrele Militare Teritoriale prin ordine de chemare, în funcție de locul în care aceștia sunt înregistrați.

„Armata Națională va desfășura în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie exerciții anuale cu rezerviștii Forțelor Armate. Durata exercițiilor va fi de cinci zile. În cadrul acestora se vor verifica aptitudinile rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul și armamentul din dotarea Armatei Naționale.

Totodată, rezerviștii preconizați pentru participare la instruiri vor fi chemați la Centrele Militare Teritoriale prin ordine de chemare, la locul unde aceștia au viza de reședință.

Exercițiile se desfășoară în conformitate cu cerințele Legii nr. 1244/2002 cu privire la rezerva Forțelor Armate, precum și Planului de instruire al Armatei Naționale pentru anul 2024.

Astfel de exerciții au fost organizate și în anii precedenți. Anul trecut, rezerviștii s-au întrunit la exerciții în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

18 Comentarii

 1. Se vor prezenta vre-o doi trei care au părul cărunt,.. In rest du-te de-i adună,..

 2. Exercitiile navale desfasurate de catre glorioasa „marina moldoveana” vor fi cele mai interesante ! Si pentru faptul ca, din lipsa de apa, vor fi obligati sa le desfasoare pe tapsan, ia ghiciti cui trebuie sa multumeasca ?! …

 3. Manipulare mentala, rezultat al faptului c-o paranoica trotzkisto-sorosista a ajuns într-un birou prezidential.

 4. Ii mananca-n dos rau de tot pe pulunezi si amerlicoi. In final vor avea ceeace s-au dorit. Insa sfarsitul va fi tragic pentru ei. „12.03.2024 – 15:34
  300 de mii de soldați NATO sunt gata să fie transferați în Polonia, – Statul Major General al Armatei Poloneze | Primăvara rusă
  300.000 de soldați NATO sunt gata să fie dislocați în Polonia în scurt timp.

  Acest lucru a fost anunțat de șeful adjunct al Statului Major General al armatei poloneze, Karol Dymanowski.

  „Anterior, 40.000 de soldați au fost instruiți pentru a deveni scutul NATO. Acum este de 300 de mii într-o stare de pregătire ridicată.

  Acești soldați vor ajunge (în Polonia) nu după începerea războiului, ci înainte de el”, a declarat Dymanowski la televiziunea poloneză.

  „Trupele americane sunt prezente în Polonia. Câteva mii de soldați americani se antrenează constant cu noi”, a adăugat reprezentantul Statului Major General polonez.”

 5. Armamentul din dotare, cutitul si baioneta. Ca altceva nu produc si nici bani sa cumpere arme nu au.

 6. Din seria: „noi ne facem ca muncim si ei se fac sa cheltuie inutil bani” ! O prostie tipica unei singure circum-volutiuni facuta de portul cashchetei.

 7. Niciodata in istoria militara a lumii ingrosarea numarului de soldati cu hoarde de nepregatiti si nemotivati nu a adus vreun avantaj, ci dimpotriva. E garantia pierzaniei, asa ca NATO comite o greseala elementara.

 8. gelu- 16.52 – nucleara ,,rezolvă” și 40 000 și 300 000 și un meleon, ce contează ce vrea pulonia sau copîrșeu ( bidon am feta minizat )? Se poate dom’ iohanus ? Asta vrei? SLAVĂ PĂCII , rezerviștilor de paie !

 9. Este un plan perfid asta; vor sa-l faca pe Vladimir Putin sa moara de ras!

 10. Tara , tara , Uniunea Europeana & SUA au nevoie de ” carne de tun ” .

 11. Nu ne-ai detaliat.Cei 300000 includ somalezii,afganii,magrebienii transportati in Europa de dna Merkel sau nu?Daca e asa victoria NATO e garantata.Ha,ha,ha!

 12. @MYSEBI
  Daca Uniunea Europeana & SUA au nevoie de ” carne de tun ”, sa o produca la imprimanta 3D cu care ne produc noua carnea artificiala! Ce mare lucru? Suntem in secolul 21! se ia legatura cu „marele” Bill Gates. Sa faca carne de tun 3D, carne de tun fara os daca se poate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.