Ordin de la FIFA să câștige Messi?

Lionel Messi a produs destule valuri în lumea sportului după ce a fost declarat Balonul de Aur al anului 2023, în detrimentul lui Kylian Mbappe și Erling Haaland. Criticile veneau de la faptul că ultima ispravă cu adevărat de impact pentru atribuirea Balonul de Aur se petrecuse în decembrie 2022, când Leo și-a văzut visul cu ochii: a devenit campion mondial cu Argentina. În 2023, Messi „s-a făcut“ că joacă la PSG, după care și-a luat zborul spre Țara tuturor posibilităților, SUA, semnând cu clubul patronat de David Beckham unde nu a realizat nimic. Deci, pentru 2023 exista un mare zero în dreptul său, dar până la urmă, de voie de nevoie, s-a acceptat acest al optulea Balon de Aur din cariera argentinianului.

Acum, urmează pe 15 ianuarie, acordarea trofeelor FIFA the Best, în care se ia în calcul evoluția celor aflați în cursa pentru trofeu din perioada 22 decembrie 2022 (turneul final al CM din Qatar) și până la 20 august 2023. Trei sunt finaliștii care se vor lupta pentru trofeu: cei doi jucători din noul val, Haaland și Mbappe, și, deloc surpriză, Lionel Messi, deținătorul trofeului din sezon trecut. Totuși, iubitorii sportului rege și o mulțime dintre oamenii de fotbal sunt iritați și șocați de alegerea lui Messi.

Nu lipsesc acuzațiile legate de faptul că „FIFA a fixat perioada pentru The Best astfel încât să-i manipuleze pe votanți în favoarea lui Messi”, având în vedere că ultima zi luată în calcul este 20 august 2023, chiar data la care argentinianul a câștigat un trofeu alături de Inter Miami.

Într-o prezentare pe paginile oficiale, FIFA menționează trei realizări ale lui Messi în acea perioadă: a câștigat Ligue 1, a fost nominalizat în echipa sezonului din Franța și a devenit cel mai bun marcator din istoria primelor cinci ligi europene.

În schimb, replicile existente deja pe rețelele de socializare arată că varianta cu o nouă victorie a lui Messi e total dezavuată de opinia publică.

„Ce glumă, vor să-l forțeze pe Messi oriunde pot!”

„Nominalizat la The Best pentru că a câștigat Ligue 1 și a prins echipa anului? Nu-i putem bate PR-ul lui Messi”

„Cupa Mondială nu e inclusă, este un nonsens ca Messi și Mbappe să fie incluși!”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

  1. Fara Messi fotbalul e plictisitor sau este un rugbi primitiv… Messi a iesit in evidenta si la PSG…La Miami Messi a fost stralucitor insa NU poti castiga trofee cu doar un singur jucator…Da, Kilian Mpape este extraordinar, dar nu e Messi…Haland e golgheter destul de norocos bun de Gheata de aur insa arata ca un baschetbalist… Messi e un cumul nemaintalnit de dribleor, pasator, executant de lovituri libere, capitan de echipa.

  2. Messi e regele .. Orice ar face și orice ar zice, pe teen e inegalabil și sportiv desăvârșit.. Poți fi satisfăcut că ești contemporan cu el..

  3. Au vrut să facă din Messi cel mai premiat fotbalist din toate timpurile. Nici el și nici CR nu meritau 8, respectiv 3 baloane de aur. Maxim 3 de căciulă. Dar cine a avut PR-ul mai bun câștigă. Pentru voi un fundaș sau portar nu mai poate câștiga un balon de aur. Astăzi fotbalul înseamnă bani și politică. Nu cred că Messi e cel mai bun din lume și nici CR.

  4. Poate asta, ca si prezenta lui la Miami au legatura cu ascensiunea unui Sionist la presedentia Argentinei.
    CIA si stapanii lor Khazari merg pe cai total nebanuite.

  5. Fara Messi, fotbalul e nimic! El este atat de apreciat, nu numai pentru fotbalul de mare clasa pe care il joaca, este apreciat pentru modestie, bun simt, fair-play si calitatea de OM pe care o are.Ziaristul care a scris articolul, ori are alt favorit ,ori nu se pricepe nici la fotbal , nici la scris.Un ziarist trebuie sa fie impartial, nu sa promoveze ura si vorbe, pe care nu le poate dovedi.

  6. Asai, FIFA e coruptă,fotbalul e plin de manevre, mi-e scârbă sa mă mai uit la un meci,și că Messi și Ronaldo au atâtea baloane arată că fotbalul e dominat de Mafie

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.