Ordinul pentru mediile de criză intră în vigoare

Ordinul ministrului Educaţiei pentru modificarea şi completarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, care prevede că mediile se pot încheia cu două note, a fost trimis spre publicare, anunţă Ministerul Educaţiei.

„Au fost integrate propunerile de modificare a proiectului supus consultării publice, astfel încât: în anul şcolar 2022-2023, numărul minim de calificative/note acordate elevului la o disciplină de studiu este de două. În anul şcolar 2022-2023, situaţia şcolară anuală a elevilor, pe clase, poate fi încheiată fără ca aceasta să fie validată de către consiliul profesoral din unitatea de învăţământ în şedinţa de încheiere a cursurilor şi fără ca acesta să aprobe raportul privind situaţia şcolară anuală”, afirmă reprezentanţii ministerului.

Modificările aduse Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar au fost făcute în interesul elevilor, în contextul în care procentul de participare la protestul personalului din învăţământ este diferit, de la o unitate de învăţământ la alta, precizează sursa citată.

Ministerul Educaţiei menţionează că modificările propuse asigură cadrul legal pentru încheierea situaţiei şcolare a elevilor cu minimum două note/calificative de către profesorii care sunt în activitate în această perioadă sau care îşi reiau activitatea, şi nu implică încheierea situaţiei şcolare de către conducerea unităţii şcolare sau de către un alt cadru didactic decât cel care predă la clasă.

Prevederea referitoare la eliminarea obligativităţii validării situaţiei în consiliul profesoral reprezintă o măsură de simplificare a procedurilor la nivelul unităţilor de învăţământ, în contextul perioadei scurte de timp rămase până la finalizarea cursurilor, arată ministerul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Regulile nu au voie sa se schimbe in timpul jocului, ba infractorilor politic! In plus, legal, elevul trebuie sa aiba cel putin 3 note pentru a face media la sfarsitul anului scolar: o nota la oral, o nota la scris, a 3-a si a 4-a nota la comunicare/exprimare verbal sau materiale online analizate in fata clasei! Indobitocire si analfabetism cu acceptul politicienilor!

  2. In sfarsit, asa o sa trec si io clasa. Ca de 3 ani tot ma lasa repetent baba de mate. Vorbeste taicamiu cu directoarea si saranjeaza treaba

  3. …„SOLUȚIA -ȘCOALA PE BANI ” CINE DOREȘTE ȘCOALĂ SĂ PLĂTEASCĂ,ORI REVENIREA LA ȘCOALA CU NOTE,CU CORIGENȚĂ ȘI REPETENȚIE,CU ELIMINARE ȘI EXMATRICULARE, FĂRĂ AJUTOARE DE ȘOMAJ DIRECT DIN ȘCOALĂ,-PROFESORUL SĂ REDEVINĂ PROFESOR,NUIAUA PRINTRE INSTRUMENTELE ȘCOLARE, CENTRE EDUCATIVE PRIN MUNCĂ,,ÎN SISTEMUL PENITENCIAR INTRODUSĂ MUNCA OBLIGATORIE! CHIAR NU VEDEȚI CĂ OMENIREA CARE A ÎMBRĂȚIȘAT ACEST SISTEM DE ÎNVĂȚĂMÂNT E CU UN PICIOR ÎN GROAPĂ

  4. Școala de căcat! Când eram in liceu, primeam pe trimestru 8 note într-o clasă cu 38 de elevi și profu avea de unde să facă media „artimetica”! De cand ne face „educație sexuală online” niste handicapati care vor numai salarii mari, media se poate face din doua note! Maine se va face și dintr-o singura nota a drogaților de profesori cu fusta pan la cur și tatuați pe buci și a învățăceilor! Huuo Johannis vandut neo- marxiștilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.