Ordonanța tăierilor ar putea crește salariul lui Isărescu

Economistul Bogdan Glăvan atrage atenția că măsurile de reducere a deficitului bugetar anunțate de Guvern ar putea crea anomalii iar una dintre aceste este salariul lui Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României.

„Salariile conducătorilor instituțiilor autonome din subordinea Parlamentului vor fi limitate la cel mult de șase ori indemnizația brută a unui ministru.” Serios? Hai să luăm exemplul BNR, despre care oricum nu știm dacă intră sub incidența propunerii guvernului, dar să presupunem că intră. Concret, să ne referim la salariul celui aflat în vârful instituției, guvernatorul Isărescu. Acesta a obținut anul trecut 1 milion de lei, conform declarației de avere. Ei bine, plafonul anual stabilit de guvern, adică 6 x indemnizația de ministru = 6 x 21840 x 12, adică aproximativ 1,6 mil. lei. Deci, cu cât îi scade salariul guvernatorului Isărescu dacă i se aplică măsura guvernului? Și atunci, cine mai rămâne, ASF? Câte persoane intră sub incidența măsurii și cât este economia realizată?” a spus Glăvan.

Guvernul a anunțat reducerea deficitului bugetar prin creșterea taxelor cu 6 miliarde de lei și scăderea cheltuielilor cu 6 miliarde de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4600 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Zidarul sef al tarii merita. Tine leu’n frau ca nimeni altcineva. Sa ne traiasca .. !

  2. Ordonanta taierilor? Care taieri? E ordonanta manevrata pentru cresterea veniturilor multor excremente politic si numite politic in functii! Manevra, nu gluma! Cica, daca il dai afara prin reducere post, se continua cu asigurarea combustibilului/curent electric pentru masina, tichete transport, cateva salarii grase, chiria+! Ce fel de economie se face daca costul cu reducerile e mai gras decat fiind pe functie? Da, e vorba de salariul lunar, dar li se da compensatii lunar pe o perioada cat au chef politicienii! Cat despre minunea romaneasca, puriul de la bnr, deja incaseaza uluitor de mult lunar, in jur de 1 million lunar, poate ca ii asigura lumanari si un medic la cur nonstop ca lui putin sa reziste pana la impaiere, sa il vada etern in functie.

  3. tinand cont de performantele guvernelor rromanesti, in mod garantat o sa creasca taxele cu peste 6 miliarde iar taierile/”economiile” o sa fie de maxim 1 miliard… „ca asa e in tenis”

  4. Păi nu asta cer „elitii”? Să ia tot de la săraci și să-i facă pe bogați și mai bogați? Feudalism 2.0.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.