”OSCE, apendicele NATO şi UE”

Şeful diplomaţiei ruse a criticat vehement joi Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa în timpul reuniunii sale anuale, acuzând-o că a devenit un „apendice” al NATO şi al Uniunii Europene, informează AFP.

„OSCE este pe cale să fie transformată în apendice al NATO şi UE. Să recunoaştem, organizaţia se află pe marginea prăpastiei şi se pune următoarea întrebare: mare are sens să se investească în revitalizarea ei?”, a declarat Serghei Lavrov în faţa a zeci de omologi ai săi, într-un discurs virulent la adresa Occidentului şi Ucrainei.

Originile OSCE datează de pe vremea Războiului Rece, când cele două blocuri politice inamice, occidental şi sovietic, au convenit să creeze o platformă de dialog între ele. La ora actuală, organizaţia numără 57 de participanţi.

În deschiderea consiliului anual al organizaţiei, preşedintele său în exerciţiu, ministrul afacerilor externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, a declarat că „Războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei este o insultă” la adresa valorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

8 Comentarii

 1. Noi, romanii, ne grabim sa intram in OSCE, firesc, unde-i mai rau, hop si noi. Sper sa nu ne accepte, ca la Schengen.

 2. Care a fost pozitia OSCE in 1999 cand NATO a atacat Jugoslavia incalcand toate principiile dreptului international? Exact, apendice NATO.
  Care a fost pozitia OSCE in 2008 cand Kosovo a fost luat Serbiei incalcandu-se principiul actului final al inviolabilitatii granitelor din actul final al OSCE de la Helsinki ( plus rezolutia 1244 ONU). Exact apendice NATO.
  Cum a „luptat” OSCE pentru repectarea drepturilor minoritatii ruse din ukr, dreptul de a vorbi limba materna, de a se educa in limba materna (aceeasi intrebare si referitor la dreptul romanilor din ukr). A, da, rusii (si romanii, etc, etc) nu sunt chiar oameni, nu ar trebui sa aibe drepturi ca arienii ukrainieni.
  Dacat sa ai un OSCE care nu exista e mai bine sa nu mai fie. Si nici tratate internationale sau acorduri internationale (culmea, garantate de UE, Germania, Franta – ma refer la acordurile de la Minsk) daca tot nu se respecta.
  E mai simplu cu o singura regula, cea a junglei, a celui mai puternic.
  Trist.

 3. Dictatura Planetara Americana inghite tof…Tipareste dolari prin care corupe savanti, lideri politici si Tari intregi….Rusia sta in banca ei de 30 de ani. In acest timp NATO navaleste peste toata Europa de Est, Ucraina….Daca Rusia nu accepta sa fie calarita de NATO si riposteaza, este acuzata de agresiune…Media europeana e sub bocancul SUA, imprastie minciunile oficiale ale NATO….In acest timp soldatii Rusiei mor pe front ca sa impinga Nazismul european in zona lui….Nazismul european vrea revansa dupa infrangerea sa din 1945 la sfarsitul celui de al Doilea razboi mondial….Doar inca o bataie ii taie pofta de revansa…

 4. Media europeana este in solda si bocancul SUA, cei care nu sunt devin tinte neutralizabile. Dupa manual. Rule of Law…

 5. Sper să fie ultima dată când îl primesc pe Lavrov, apendicele lui Putin, în Europa. Bine a făcut Bulgaria că nu i-a permis să treacă peste spațiul lor aerian, să facă toate țările Europei la fel.

 6. Cutean Georgica!
  Freacă busuiocu Marcu.Bulgarii n-au interzis zborul avionului.Bulgarii au fost împotrivă că la bord sa fie Zaharova.Bulgarii taaare o mai urăsc fiindcă ea in deschis le spune că ei sunt lași și se vând ieftin americanilor ceea ce așa și este .. sa ne amintim cazul când s-au dezis de proiectul unei conducte apoi își mușcau mâinile..de ciudă că rușii nu au mai vrut să aibă cu ei afaceri se pisa uncrop..ei au vrut că rușii sa le facă o conductă iar politica s-o facă cu americanii..

 7. Editat Rus Băgător De Vrajbă Planetară își dă cu părerea! De ce și BRICS nu ar fi un apendice al Chinorusiei?
  Lavrov e mai periculos decît Ratatul, căci se plimbă liber prin lume , risipind venin diplomatic! Va mai încerca să creeze conflicte, ca în Niger și Israel! Sper că MOSSAD-UL deja l-a trecut pe lista lui de prieteni dintre cei prea scumpi ca să rămînă în viață!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.