Oţelul Galaţi s-a calificat în finală

Oţelul Galaţi s-a calificat în finala Cupei României la fotbal, joi seara, după ce a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 2-1 (1-1), pe teren propriu, în a doua semifinală a competiţiei.

Oţelul a deschis scorul în urma unei faze fixe, prin fundaşul ivorian Jonathan Cisse (12), cu o lovitură de cap, dintr-o lovitură liberă executată de Ştefan Bodişteanu.

”U” a egalat chiar înainte de pauză, prin Dan Nistor (45+1 – penalty), după un fault comis de Juri Cisotti asupra lui Roger.

Gazdele au obţinut calificarea tot în urma unei faze fixe, un corner executat de Frederic Maciel, la care Cisse a reluat cu capul, iar Alex Chipciu a deviat în propria poartă (90).

Gălăţenii au ratat un penalty în ultimele momente ale partidei, prin Aly Malle (90+6), portarul lituanian Edvinas Gertmonas respingând atât şutul malianului, cât şi reluarea sa. Lovitura de pedeapsă a fost obţinută de acelaşi Malle, faultat de Robert Silaghi.

Oaspeţii au avut trei ocazii mari de gol în ultima parte a meciului, prin Daniel Popa (81, 88) şi Valentin Gheorghe (90+3), la toate portarul Eduard Pap având intervenţii salutare.

Finala se va desfăşura în data de 15 mai, pe stadionul Municipal din Sibiu, iar adversara Oţelului va fi formaţia de ligă secundă Corvinul Hunedoara, care a învins-o miercuri seara pe FC Voluntari cu scorul de 3-1.

Va fi a doua finală de Cupa României pentru Oţelul, după cea pierdută cu 0-2 în faţa lui Dinamo în 2004.

Constructorul Galaţi şi CSU Galaţi sunt alte echipe gălăţene care au jucat finala Cupei, fără a câştiga trofeul.

ACS SC Oţelul Galaţi – AS FC Universitatea Cluj 2-1 (1-1), Stadion Oţelul – Galaţi
Au marcat: Jonathan Cisse (12), Alexandru Chipciu (90, autogol), respectiv Dan Nistor (45+1 – penalty).
Aly Malle (Oţelul) a ratat un penalty în min. 90+6 (a apărat Edvinas Gertmonas).
Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Alexandru Filip (Constanţa); al patrulea oficial: Andrei Antonie (Bucureşti)
Arbitru video: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); arbitru asistent video: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti)
Observatori: Augustus Constantin (Râmnicu Vâlcea) – CCA, Felix Grigore (Bucureşti) – FRF

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Numai și numai goluri în min 90+. Nimic ciudat, vedeți-vă de treabă!
    PS Ce cupă a fost, a cărei țări? Jonathan Cisse, fault comis de Juri Cisotti asupra lui Roger, corner executat de Frederic Maciel, la care Cisse a reluat cu capul, Gălăţenii au ratat un penalty în ultimele momente ale partidei, prin Aly Malle (90+6), portarul lituanian Edvinas Gertmonas…
    PS Nu pot să cred că mai sînt care se duc la stadion sau se uită la tembelizor nu numai că-s jumate jucători străini dar fotnalul e slab, sub curtea școlii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.