Răsturnare de situație. Nu a murit din cauza liftului

Fiica femeii care a decedat sâmbătă dimineață, 16 decembrie, în liftul Spitalului Județean de Urgență Slatina, în timp ce se încerca transferul pe Terapie Intensivă, s-a arătat scandalizată de reacția prefectul județului Olt, Mario de Mezzo.

Femeia, asistentă pe Secția de Neurologie a Spitalului Slatina, a declarat că nu are nimic de reproșat unității medicale și că mama sa a murit din cauza multiplelor boli pe care le avea de câțiva ani.

„Toată lumea a fost alături de ea și alături de mine, au fost alături și de tatăl meu, acum patru ani, când s-a operat de anevrism. Eu nu am știut de acest scandal, nu am treabă cu nimeni, să nu se folosească de mama mea, cu politica lor. Nu am nevoie, vreau doar să o iau, să o îngrop creștinește. Starea era foarte gravă! Eu am fost la țară cu pregătiri, pentru că noi ne pregăteam de ce era mai rău. A fost transferată în Terapie Intensivă, la începutul lunii, se punea problema intubării, era cu rinichii la pământ, avea insuficiență renală gravă, boală neoplazică și alte afecțiuni! Era din ce în ce mai rău. Eu vreau să o duc la țară, noi avem totul făcut, vrem să o plângem pe mama. Nu vreau ca mama mea să fie o istorie, să se discute despre mama mea…o femeie atât de blândă, să ajungă așa o poveste. De o lună ne chinuim cu ea prin spital, era din ce în ce mai rău”, a spus femeia.

Stirea inițială

Internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, femeia intrase în stop cardiorespirator. A murit  într-unul dintre lifturile unității spitalicești, în timp ce era transferată la terapie intensivă. Liftul s-a blocat.

Acum se fac investigaţii pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Ancheta de la Spitalul Județean din Slatina este în curs de desfășurare după evenimentul tragic petrecut sâmbătă.

Este vorba despre o pacientă,în vârstă de 81 de ani, internată pe o secție aflată la etajul 5 al spitalului.

Personalul medical a intrat în lift,  iar ascensorul s-a blocat  timp de 20 de minute.

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din judeţul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat”, au anunţat reprezentanţii IPJ Olt.

Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Aloooooo, nu contează vârstă! Nu mai apăsați pe vârsta pacientei decedate, e vorba strict de serviciile din spitale pentru pacienții bolnavi! Acum e femeia asta, mâine va fi o tânără sau o mama cu un nou născut sau un tânăr! Asta e cadou pentru luna cadourilor oferit de ministerul sănătății din Romania pentru familia decedatei! Geniali acești bugetari de lux din politica și oligarhii din spitale fabricați de politicienii romani.

  2. Deci criminalii din spital anunță miliția in data de 18 decembrie!un pacient mort in data de 16 !…
    Exact că în lagărele morții,in weekend nici dracul nu lucrează…
    Să vedeți câte asemenea cazuri vor fi de sărbători!… ferească Dumnezeu să ajungi în spital între 22 Decembrie și 8 ianuarie 2024…
    Toate cadrele medicale sunt la consultații in Emirate…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.