Pacienții, lăsați fără medicamente. Viețile românilor se sting și nimeni nu răspunde!

atrofie musculara, decontate

​Programele naționale de sănătate au rămas de două zile fără finanțare, iar pacienții cronici sunt lăsați fără medicamente. Aceștia sunt trimiși acasă de la spital „fără tratament și fără nicio altă soluție”, arată Alianța Pacienților Cronici din România, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA și Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, trei dintre cele mai mari asociații de pacienți din România.

„Viețile românilor se sting și nimeni nu răspunde pentru toate aceste decese evitabile”, acuză reprezentanții pacienților.

„Rugăm Guvernul României să ia masuri urgente și să deblocheze banii necesari sistemului medical. Rugăm Casa Națională de Asigurări de Sănătate să publice urgent care este suma necesară, până la sfârșitul anului 2023, pentru derularea Programelor naționale”, se arată în apelul transmis de Alianța Pacienților Cronici din România, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune – APAA și Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Nu cumva e crima cu premeditare? Intreb doar! Apropo, nu e caz de CSAT, cumva? S-a grabit plavanul sa discute in csaturistic drogagealadar a uitat de medicamente! P.s. de ce medicamente daca totul dupa 2.000 e pe baza droguri functie de cantitatea folosita?!

  2. au ramas fara bani cu 4 luni inainte de sfarsitul anului… un fleac, noroc ca au bani destui sa cumpere armament, sa dea bani gratis Nulandistanului si Moldovei, plus gaz si energie

  3. Toate medicamentele sunt cu doua taisuri. Din totdeauna au avut si efecte adverse, unele sunt otravuri chiar numele de antibiotic o spune. Beladona mi se pare ca-i matraguna, dar in doze mici ajuta cardiacii. Daca ai noroc nu ajungi sa iei medicamente. Daca trebuie sa iei este bine sa fii atent la efecte si contraindicatii si daca sunt doar calmante incearca 1/2 din doza. Se poate chiar daca paracetamolul, aspirina, etc. sunt de 500 mg isi fac efectul daca iei jumatate si daca se asezoneaza si cu un ceai multe se rezolva mai usor. Inainte de a fi medicamente de sinteza au fost ”babele” cu tot felul de ceaiuri asa ca uneori o dieta, miscare si un ceai pot face la fel de mult cat un pumn de medicamente. Numai pt boli grave nu poti gasi decat speranta in tratamente dure care pot vindeca sau ameliora. Preventia inseamna o viata cumpatata, in care grasimile sunt delicatese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.