Palatul nostru din America

Ne-am dat dracului. Am închiriat un palat la Washington ca unul din gemenii Muraru să facă recepții di granda și să-i convingă pe americani că țara noastră este sora Americii și ca diplomații români să aibă unde-l primi și culca pe Klaus Iohannis cînd ajunge cu Răvășitoarea la Washington?

Palatul aparține statului american și a fost pentru multă vreme închiriat ambasadorului statului iranian, ginerele lui Mohammad Sah Phlevi. Locul este faimos pentru petrecerile luxoase date de fiica șahului și de soțul ei. La petrecerile fastuoase au participat vedete de la Hollywood ,inclusiv Liz Taylor și Barbara Streisand.

După ce  Ardeshir Zahedi, ginerele șahului și fost ambasador în SUA în două mandate, între 1960-1962 și 1973-1979, a părăsit clădirea, statul iranian a renunțat la palat. Departamentul de stat a inițiat o restaurare și, din 1995, l-a scos la închiriat pentru 15.000 de dolari pe lună. În anul 2002 a mai făcut o restaurare valorînd 2,5 milioane de dolari. Un chiriaș a întrerupt plățile și a fost evacuat. Și, uite așa, am venit noi la rînd și l-am închiriat ca reședință pentru bietul istoric Andrei Muraru.

Ce este cu acest palat, faimos în Washington (3003 Massachusetts Ave NW, Washington DC, a fost construită în 1934?
Reproduc un fragment din articolul semnat de Petula Dvorak în 9 martie 2002, în The Washington Post:

”Schofield rented the four-story, 46-room residence with 14 fireplaces, terraced gardens and a swimming pool seven years ago for $15,000 a month, according to court records. After her two-year lease expired, she stopped paying rent to the State Department, which became the landlord and trustee of the property after the United States cut off diplomatic relations with Iran in 1980”.(https://www.washingtonpost.com/archive/local/2002/03/09/eviction-day-comes-to-embassy-row/3b28a483-c458-4c1b-843c-76cc3fe8d3a0/)

Pe scurt, Palatul are 46 de camere cu 14 șeminee, 8 băi, grădini terasate și piscină. După părerea mea, suma de 15.000 de dolari din 1995 nu este egală tot cu 15.000 de dolari în 2022. Nu mai reprezintă decît jumătate. Ea ar putea fi echivalată cu aproape 25.000, dacă nu mai mult.

Ceva mă face să cred că statul american nu ne-a făcut un cadou nici de dragul lui Andrei Muraru, nici în compensație cu armamentul cumpărat și nici în cadrul parteneriatului strategic. Din păcate, comunicatul MAE pomenește o cifră fără să avem nici o detaliere. Despre cheltuielile de întreținere, care nu pot fi neînsemnate, nu știm nimic. Dar România și fratele Muraru au bani pentru o asemenea clădire și pentru recepțiile de rigoare.

Așadar, de ce un palat pentru un ambasador anonim și pentru o cauză nereprezentată sau reprezentată mediocru, dacă nu prost?
Să aibă președintele unde dormi cînd este chemat la Washington? Să dăm petreceri acasă la ambasador pentru eliminarea vizelor? Să ne fudulim că am luat locul Iranului?
Sau să avem de unde pleca după ce am intrat și noi în istoria clădirii?

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 70

115 Comentarii

 1. E in traditia domnilor principatelor care tineau la Stambul cate un hogeac
  „În celebrul cartier Fanar din Istanbul şi în alăturatul Balat se înălţau cândva palatele domnilor Moldovei şi Munteniei, cele două ţări româneşti considerate de cronicarul ardelean Georg Kraus, ca fiind „ochii şi bucatăria sultanului”. Au fost cândva reşedinţe somptuoase, deservite de biserici şi însoţite de acareturi, zidite în locuri frumoase şi înconjurate cu grădini.”
  Eu m-as fi multumit in SUA cu un palatel mai modest cum are cuplul de aur al Craiovei(Goguta vasilescu si sotul)sau cu palatul si domeniul Strirbey cumparat de asociatii lui Felix Turnatoru

  Construcţia palatului a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Ştirbey, domnitor al Ţării Rmâneşti, şi a durat până în anul 1863. Domeniul se întinde pe o suprafaţă de 24 de hectare, din care 18 hectare reprezintă un parc cu copaci seculari (arbori de peste 400 de ani), lac interior şi deschidere către lacul Buftea.

  Sa va mai spun ca Statul Roman plateste din banii contribuabililor „Casa Regala” Fantasmagorica sa nu taie padurile „Coroanei”de pe Valea Prahovei!:)))
  Puneti mana pe par si nu iertati nici un imbogatit care a furat, asta ar fi o revolutie adevarata si adecvata

 2. Ceea ce se cheama „s-a suit scroafa-n copac” ! As putea paria ca Muraru, inca din prima zi de chirias, isi va scoate borcanele cu gogonele si castraveti murati in balcon si isi va creste porcul pentru Craciun in „gradinile terasate” !

 3. Dacă știrea este adevărată, javrele ongiste si rezistente care l-au sustinut și l-au votat pe trântor, să recunoască in maniera Bobu ca au fost și sunt niște idioți.

 4. Este indecent, ca sa nu scriu nesimtit, pentru o tara ca Romania sa inchirieze o astfel de resedinta, indiferent cine ar fi ambasadorul.

 5. Pămpălăul Național :
  – și-a început primul mandat cu cheltuieli de milioane ieuro pentru modernizarea vilei de reședință din București și îndepărtarea izului comunist din pereți
  – au urmat cheltuieli similare la Cotroceni, Neptun …
  – concedii de lux costisitoare, împreună cu Răvășitoarea, într-o lungă listă de destinații
  – săptămânale deplasări, cu toată dotarea umană și materială necesara unui guvernator pretențios, pe ruta București – Hermanstadt și retur
  – înțolit de lux, cu grandiroba schimbata, zilnic
  – pregătește selecția și dotarea corespunzătoare a unei reședințe postguvernatoriale în București, pentru trai-neneacă, pe banii prostimii, până la adânci bătrâneți
  Nota : lista rămâne deschisa

 6. Noroc ca dispune de 14 seminee ! Daca taie rusii gazele la Washington macar, cu copaceii care se vad in poza, au cu ce sa faca focul …

 7. La prima vedere pare o scorneala de-a lui Bufnila sau marele sef a dat vila de Miami pe palat la Washington

 8. Muraru si-o fi facut si sinagoga un palat? Sau se duce la aia veche, langa muzeul holovaxului?

 9. Aici sunt banii D-vstra! Va amintiti de betivanul cu slogane – „sa trait bine”Aveti ceea ce meritati!

 10. Domnule Nistorescu balamale acelea aplicate cu șuruburile la vedere contrastând cu tocul ușii și cu ușa, numai de “plat” nu arată. Numărul camerelor este pentru industriașii, bancherii și oamenii de afaceri români și nemți care vor face parte din suita domnului președinte Iohannis și pentru doamnele de onoare care însoțesc prima doamnă a țării doamna Carmen Iohannis, doamnele Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Monica Macovei, Codruța Kövesi, Steluța Hegedus (Csilla), Astrid Fodor, acoperita Sandra Pralog și câți și câte or mai de nu ajung camerele. Numărul de camere minime la locație ce se respectâ trebuie să fie minim câți încap intr-un autobus , deci 46 de camere din care numai 14 cu șemineu modest.

 11. Am vazut la tv un documentar american in care, ei, prin asa zisele GRANTURI(finante incasate pe firma sau persoana fizica) incasate, e de fapt evaziunea fiscala practicata in orice tara inclusiv in Romania! Ma gandeam eu de ce harababuristii din politica romaneasca si europeana se tot bazeaza pe granturi si urla continuu „luati granturi, luati granturi, sunt granturi, de ce nu luati?” Asa ca, e de inteles ce se practica la nivel global si ce au importat ca reforma plotica in Romania. In occi orice arestat si pedepsit cu bulau, spune clar ca e virba de granturi, adica bani negri! Cat despre fonduri europene, pare ca e tot o magarie cu inselatorie pentru tari. Poate o sa puna astia un documentar pe acesta tema.

 12. Suma de inchiriere este extraordinar de mica. Si daca era 210 000 de euro pe luna, nu 21 000 si tot era putin.Un cadou facut de americani slugilor de la Bucuresti.

 13. Categoric este o sfidare la adresa romanilor ca un diplomat din Romania sa inchirieze o asemenea locatie platita din banii romanilor.De fapt ce sa ne mai miram pt. ca avem exemplul cel mai concludent in care la fel banii romanilor se duc pe apa simbetei intretinind palate ,vile de protocol,de vacante,de vinatoare,inclusiv Casa Poporului .Toate astea le platesc bietii romani inclusiv masinile de lux,birourile ,delagtiile politicienilor,in care se include cazarea si masa,la fel europarlamentarii care toaca niste bani tot ai romanilor la EU unde nu fac nimic pt. tara si popor.De pensiiile si salariile intregii clase politice nu se mai comenteaza pt. ca sint in zadar,tot nu se va schimba nimic.

 14. Cititi Epoca intunecarii de Catherine Nixey.
  Veti intelege ce ni se-ntampla.
  Recomandat pentru cei care vor sa-nvete; pentru cei care nu s-au nascut intelepti, deja.

 15. Mi- e scarba ! Toti acesti profitori care se dau anticomunisti, o.n.g.-isti, progresisti, anticomunisti, sunt de fapt niste bisnitari care sforaie cuvinte mari sa ne adoarma si sa ne fure. Talhari cu bietii romani ! Saraca tara bogata ! Iar in ceea ce priveste aceasta institutie de halit valuta care este M.A.E. am mai spus-o : daca-i pui lacat dea dracu daca se prinde cineva o saptamana ! Are un buget urias. IN VALUTA. Numai acesti „ambasadori” ne costa 2 milioane de dolari plus tot felul de consilieri, secretari de ambasada, administratori, portari, bucatari, chelneri,ingrijitori….te doare capul . Romania are un personal diplomatic de 6 ori mai numeros decat Finlanda, de exemplu. Pentru ce ? Politica externa a unei colonii o face metropola ,in cazul nostru SUA si UE-ul (stapanul Romaniei este bicefal). Niste profitori suiti in carca acestui popor credul ! Alde Muraru, Rares Bogdan, Iohanis, Gorghiu etc. etc. niste……

 16. Și dacă e o închisoare secretă sau altceva sub firmă nevinovată de Institut Cultural Român. Sau școală de diplomație cu profesori asociați domnii Maior, Coldea, foștii studenți ai generalului Pleșiță ajunși profesori, etc..,

 17. Mi- e scarba ! Toti acesti profitori care se dau o.n.g.-isti, progresisti, anticomunisti, sunt de fapt niste bisnitari care sforaie cuvinte mari sa ne adoarma si sa ne fure. Talhari cu bietii romani. Saraca tara bogata ! Iar in ceea ce priveste aceasta institutie de halit valuta care este M.A.E. am mai spus-o : daca-i pui lacat dea dracu daca se prinde cineva o saptamana ! Are un buget urias. IN VALUTA. Numai acesti „ambasadori” ne costa 2 milioane de dolari plus tot felul de consilieri, secretari de ambasada, administratori, portari, bucatari, chelneri,ingrijitori….te doare capul . Romania are un personal diplomatic de 4 ori mai numeros decat Finlanda, de exemplu. Pentru ce ? Politica externa a unei colonii o face metropola ,in cazul nostru SUA si UE-ul (stapanul Romaniei este bicefal). Bucurestiul nu mai are politica externa Pentru a spune „da sa traiti”(americanii ne spun „yes man”-i) nu este nevoie de 40 ambasade Niste profitori suiti in carca acestui popor credul ! Alde Muraru, Rares Bogdan, Iohanis, Gorghiu etc. etc. niste……

 18. Mai nou sunt peste tot pe FB fotografii cu activitatile romanilor din America si din tara gazduite de amabasada. Ambasada romana a devenit prietena tuturor romanilor din America, nu mai pare ascunsa si accesibila doar ‘unora’. Comparativ cu fostii ambasadori marginiti care se ‘simteau bine’ numai intre neoprotestantii din Banat si Ardeal cu radacini vechi (dar si noi) in America, actualul a dovedit pana acum ca este ambasadorul abordabil tuturor romanilor americani. Incep sa piarda teren acele vechi grupuri mafiote clientelare care acaparasera pana si sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei bagandu-si la inaintare doar ‘artistii’ lor de aici sau din tara, in general modesti ca pregatire si talent. Actualele manifestari romanesti patronate de ambasada au castigat in valoare cultural-artistica si sunt cu adevarat reprezentative pentru toti romanii. Schimbarea in bine a imaginii ambasadei poate se datoreste unor indicatii de la centru dar in mod cert si omului Muraru. De la venirea sa in America a fost extrem de activ incercand sa cunoasca personal mai toate comunitatile importante de romani punand semnul de egalitate intre toate. Pana in prezent, referindu-ne strict la nivel de reprezentare si comunicare cu romanii de aici, noul ambasador si-a facut foarte bine treaba.

 19. megalomania si prostia doboara romania…prostul care nu este fudul nu e prost destul…mai vreti una?

 20. deci aici isi spala izmenela Lenesul din S. cind dispare (ca rah… in porumb) din Ro spre destinatii necunoscute dar pe banii nostrii .Deh… ii pute in Ro pe care chiar el o conduce. Ro lucrului „bine facut”. Bre Lenesule, ai pirlit/rumenit Ro de ai inegrito. Pleaca bah si ne lasa , asteapta sa te chemam noi inapoi si nu mai cheltui din banii contribuabilior pe care-i dispretuiesti. Ai agonisit destul…din ‘meditatii’si vinzari de suflete .

 21. @Catuvencu: In orasele mari, orice studio (o camera cu baie si bucatarie minuscule) se inchiriaza cu peste o mie de parai pe luna. Deci un ‘building’ modest cu 44 de studio-uri (cat unul in jur de 16 apartamente cu un dormitor) poate aduce o chirie totala de peste 50 de mii pe luna proprietarului. Deci statul roman a facut o afacere destul de buna Probabil vor fi cazati acolo nu numai Iohanis cu trupetii sai ci si grupuri de romani normali trimisi de statul roman in America pentru diverse reprezentari si activitati. Oricum va costa mai putin decat cazarea lor la hoteluri. Daca sunt gospodari, cei de la ambasada pot infiinta acolo si o bucatarie (cred ca deja o au) in gestiune proprie deservita de voluntari atunci cand evenimentele o vor cere. Sunt foarte multe doamne care fac acest lucru la bisericile romanesti de orice confesiune si care in mod sigur vor sprijini amabasada tarii lor.

 22. Securiștii fură mai mult decât nomenclaturișii. Ne-o demonstrează cu vârf și îndesat din 2004 încoace. Vă meritați soarta slugilor!

 23. Românul chiar dacă e rupt în cur, e fudul , chestiune genetică.

 24. Nu numai balamalele, dar se vede in planul mai indepartat ca pina si prizele si intrerupatoarele sint (h)aurii ! Probabil ca ultimul chirias o fi fost unu’ din Casa Regala de la Sibiu, ori vreun „narco” al cartelului Sinaloa … asa ca atentie mare la punga cu „faina” uitata in bucatarie ! … Parca o si vad pe doamna Karmen coborind maiestuos scara interioara, sub privirile extaziate ale trepadusilor si trepaduselor din suita „regala” ! Noroc ca, cum deobicei poarta doar rochii cu vedere (aproape) la chiloti, nu are in ce sa se impiedice si sa cada ca bolovanu’ „la vale” !

 25. @roman din america
  Solicitare din partea unui roman din Romania : Va rog sa nu mai votati la alegerile din „homeland”. Ati nenorocit tara cu votul vostru „habarnist” (basescu x 2, johannis x2). Aveti un pic de bun simt si vedeti-va de treaba voastra de acolo.

 26. singura certitudine care ma deranjeaza , este GREATA …!

 27. La așa ‘politică externă’ doar ‘recuzita’ contează (plebea plătește), americanii de rând nu știu decăt de Nadia, Ilie Năstase și capitala : Budapesta. Guvernul american, știind cu cine are de-a face, ne trateaază cu căte o șepcuță, tehnică militară perimată și experimentul NuScale Power.

 28. Altceva se coace in bucătăria noului palat! Situația din E se agravează pe zi ce trece și vine ea iarna. Prețul este bun și indică un favor făcut de partener pe linia că lucrurile merg mai rău decît acum și palatul originial din Cotroceni trebuie evacuat …în exil. La asta nu v-ați gindit !??

 29. Dupa mine, o astfel de resedinta nu este pentru un Muraru ci face parte din infrastructura creata pentru alegerea lui KWI ca secretar general al NATO.

 30. ACEST POPOR A FOST PACALIT SI MINTIT, PE FATA, MEREU. CAND ALTERNATIVA ESTE PONTA SI DANCILA,LA CE SA TE ASTEPTI. SA ASTEPTAM LA CE SURPRIZE NE MAI PREGATESC ……….NU ESTE DE BINE. DUPA 10 ANI CU BASESCU SI INCA 10 CU JOHANIS ESTI DEJA TERMINAT BIOLOGIC ….. SI DACA AR MAI FI INA 10 CU GIOANA SAU……

 31. Tratează-te cu IMUNODOBITOX Forte 200u.m. Altfel, ești in pericol să “inmuguresti”!

 32. Domne, mare noroc ca fratii astia Petreus zisi si Muraru sint doar gemeni si nu si siamezi ! Ca ne trezeam la Washington nu cu una, ci cu doua capuse bugetofage !

 33. „Alegerea” ?? Cred ca vrei sa spui NUMIREA … (Trecind pe Valea Oltului in plimbarea saptaminala, Iohannis vede o batrina care se impiedica si cade in fund pe strada. Imediat, galant, opreste masina si convoiul si o ajuta pe batrina sa se ridice. Aceasta ii multumeste iar Iohannis, vazind ca nu a fost recunoscut, insista : „Eu sint Iohannis, doamna, nu ma recunoasteti ? Sper sa ma alegeti si la viitoarele alegeri !” La care doamna : „Domnule, am cazut si m-am lovit la fund, nu la cap !”)

 34. Ce bătaie de joc la adresa românilor ce nesimțire, ce sfidare nerușinată ! ?

 35. Despre asta este politica și cotarlele sorosite care se înfruptă prin ea din truda fostă, prezentă și viitoare a națiunii.Nu știu de unde vine cultura asta a națiunilor de a umbla cu babuinii-n frunte, păziți de gorile și cu turme de macaci în subordine care se purică unul pe altul și-și ling șefii.Dacă mai pui și niște papagali care repetă ce le spun urangutanii din umbră ai o idee ce înseamnă această tumora numită generic „structură administrativ -politică” care își arogă statulul de arbitru în spatele căruia fură și izmenele de pe om și când e contestată, își pune gorilele în funcție și se declară stăpân.Nenorocirile se țin lanț în lume de o sută și ceva de ani, de când s-a mecanizat abatorul de oameni condus de marea finanță, numit „război”.Și în istoria anterioară, pe lângă sărăcia, molimele și moartea cotidiană, aceeași specie de cățărători avea grijă să țină în funcție moara de tocat vieți.Contribuțiile lor la binele comun au fost minime și numai când au fost strânși cumva cu ușa moralei creștine sau cu picioare-n dos.Cât despre „genialitatea” lor a mediocrității guralive sau despre morala lor de cauciuc, noi, românii, am învățat destule pe spatele nostru și e rândul ca și alții s-o facă.

 36. Pei nu stiti cine a dat leber de trecere pe semnatura de la 15 mii de coco la 22 mii de coco chirie ? Nea Klausica bre.Nea Klausica.Bre,nici nu trebuie sa ne besicam prea mult ,e clar cristal ca iranianul de a sta cu chirie n-a plecat de fraierici de acolea.E la mintea cocosului ca toata cladirea aia e plina de tehnica de ascultare si camere video ,de practic iti aude cia-iul parturile trase,iti vede partidele de sax si cu cine ,cine de viziteaza si ce baga in gusa la mese..Pas cu Pas.Bre,practic e ca o maimuta in fundul gol in mijlocul meselor din Centrul Vechi a Bucalelui ,de o filmeaza toata lumea ce face…He..he..he..Pei ce ? Ori suntem leberali,Ori nu mai suntem.Ghi-ni-on.Bre,nu m-as muta in ,,cusca,,ai de lux nici cu ordin de la primarie.Probabil cia-istii sunt pe burta de ras de ai vad chilotii rupti in fund,maliga printre dinti,sosetele de culori diferite,pantofii gauriti ..dar ,naoh,mandru si fudul rumanache ca de sta pe chirie scumpte la palat.Gandeste bre.Pricepe bre.

 37. Președinte, pentru că meriți.De când slujba e un merit, o pleașcă, nu mai poți scoate balanga de marțafoi cu privire hultănească propriți în funcții inventate si cu pretenții de patricieni ultragiați de întrebări indiscrete despre parai, plini de propriile merite doftorale cu cărți plagiate în tiraje confidențiale.Pentru asta sunt bani destui.

 38. Fratii Muraru stiu foarte bine cum sa ne macine banii din buget, proveniti din jumulirea noastra. Este un tribut ascuns, platit sarlatanilor mondiali. Fratii Muraru procedeaza la fel ca boierii care isi cumparau favoruri la Poarta Otomana. Nici in Socialism nu am fost scutiti de aceste forme de pacalire a naivilor amarati. Cat ne-au costat intalnirile, plimbarile, petrecerile Liderilor Comunisti din Romania cu Liderii Anticomunisti din Tarile Capitaliste? Cat ne-au costat toate ispravile de a fi,ani buni, mediatori principali in conflictul din Orientul Mijlociu?

 39. America e o țară de universități, dar nu putem face diplomație academică din cauza plagiatelor.

 40. Saraca romanica noastra!
  Guvernantii ei zic ca nu sunt bani pentru pensii si salarii dar cheltuie ca neam-prostul pe chirii exagerate si arme ruginite pentru a-i face pe plac marelui licurici. Si de asta nu avem o tara ca afara domnilor diasporezi.
  Circ de prost gust oferit de regimul militarist iohanniSS. RUSINEEEEEEEE………………

 41. Inca mai am rabdare si astept sa vad pana la ce punct romanii vor mai suporta sa tolereze acesti hoti si jefuitori ai Romaniei ,care isi bat joc de tara si de oameni !

 42. Își bat joc de tara dar nimanui nu-i pasa. Avem ceea ce meritam nimic mai mult nimic mai puțin.

 43. Este o măgărie oricum! SM un cuvânt pentru cel ce postează cu “cei ce trăiesc in. America știu”: când ai timp, citește Conventia de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice: o sa vezi ca nici Diplomații nici ambasada nu are dreptul sa facă “acte și fapte de comerț” adică nu poate găzdui delegații așa cum zici fiindcă ar însemna ca fraudează sistemul hotelier american, cu sumele pe care cei in delegații, și eventual cazați in reședința ambasadorului nu le plătesc. In ambasada / reședința pot sta doar delegații de nivel înalt oficiale.. și cu astea nu se justifica cheltuiala.

 44. Da. Unii osi fac concediile peacolo, altii prin Grecia sau Turcia. Ca pe noi ne jupoaie de bani mai toti daca ne gindim sa mergem la marea neagra, nu e un secret, ca sa faci concediul in Thasos sau Antalia e mai economic si nu isi bate nimeni joc de noi pe acolo. Dar turismul ala la palatul de mai sus, chiar crede cineva ca s-il platesc bastanii pentru cazare si petreceri? Sau mai degraba e o certitudine ca e plazit din banii nostri, iar noi n-o sa putem vedea nici usa palatului pe dinafara, daca am putea trece pe strada palatului cu toate ca finantam chiria din plin.

 45. Excepțional editorial! Doi frați gemeni care clamează că au terminat Facultatea de Istorie din Iași cu nota 9.94 clamează că România este profund antisemita și mustind de Xenofobie și Legionarism! Pierderea noastră? 8 milioane de români în exil și împrumuturi astronomice la FMI și Banca Mondială cu dobânzi de 10% ( cele mai mari de pe planetă). Câștigul lor? Unul Ambasador în America la „abia ” 39 de ani cu trai superior Elvețienilor și șeicilor din Kuweit, altul câinele de pază de sub pulpana lui Johannis, cu toporul în mână ca să crape căpățâni de români antisemiti! Frații Muraru „storc” de la buget 240 000 de Euro însumat lunar si un primar din Cluj ar „împușcă în cap” țăranii amărâți care își uda roșiile, care roșii sunt „singura” sursă de existență! Frații Muraru se închină la Davos, primarul de la Cluj lui Satana și nici unul la Icoanele Ortodoxe și Fecioarei Maria caci n-asa? România e Gradina Maicii Domnului! Faci Istoria Românilor la Facultate și în loc ca să fii urmașul lui Ștefan cel Mare tu o distrugi la firul ierbii? Unde pe planetă asta? 8 milioane de Români în exil și tu la Washington vrei vilă cât Cartierul Francez, icre de Manciuria zilnic și râuri de șampanie? La Cobadin am văzut vaca cu coaste gen „xilofon” taranca moarta de foame și Frații Muraru cu 240 de mii de Euro lunar bani pt necesități fiziologice? Dulce ca mierea e glonțul patriei. Semnat Tică. Punct. Zero Kelvin, Entropie infinită, taranci sterpe, vaci sterpe, oi sterpe, țară stearpă! Seceta a ucis orice boare de vânt/ Soarele s-a topit și s-a scurs pe pământ/ A rămas pământul fierbinte și gol/ Ciuturile scot din fântână nămol! Vin zilele Sodomei și Gomorei! Românie, Românie….Lacrimă vie pe obrazul Europei…

 46. Am fost într-o localitate uitată de timp ! Acolo „invariabil” cruci, monument cu ostașii morți în primul si al doilea Razboi Mondial! Lumânări aprinse, flori ofilite la cruci, plânset, respect, dragoste de Țară…Dragă domnule Nistorescu! Dragă domnule Nistorescu! M-am uitat în mormânt și ce am văzut? Ce am văzut? Frații Muraru veseli și fericiți cu „jurământul” de supusenie la Forumul Mondial Evreiesc și la Departamentul de Stat, carnete semnate și parafate cu sânge personal ca în Faust? Sau niște oase goale și resturi de țesut proteic care îți mută nasul de miros? În Câmp Divin, în Câmp Cuantic „încă” de pe acum ne pregătim Nivelul fe Energie unde vom „orbita” o eternitate… Frații Muraru? Și câinii de sub Podul Grant vor avea o Karma superioară acestora vanzaturi de Neam și de Țară în care „antidotul” este Tribunalul Militar și Plutonul de Execuție! Domnule Dragă, domnule Dragă Nistorescu! Vânzătorii de țară nu sunt iubiți în „nici” o țară! Execuții publice în Iran, Kuweit, Arabia Saudită, Indonezia, Siria, China! IN SUA scaunul electric! La noi? La noi Veceu public , grajdul Europei Occidentale Civilizate! Unu ambasador in State la „abia” 39 și ani și altu’ de la Cotroceni scuipă pe romanii amărâții antisemiti(?) cu vacile moarte de sete și cu culturile parjolite de secetă..România antisemita? Atunci Iran și Afganistan ce sunt? Frații Muraru au driblat Munca, Tribunalul Militar și Plutonul de Execuție…Facultatea de Istorie? Vânzători de Țară? 240 000 de Euro lunar? Davos Elveția? Primar Cluj care vrea țărani împușcați în cap pentru tomate udate ca să nu crape de foame? Dle Nistorescu? Nu vă crapă capul de obida? Frații Muraru cu șampanie Franțuzească de la „protocol” de 8 000 de Euro sticla și țărani împușcați în cap la Cluj? Iubiți PSD, iubiți PSD dle Nistorescu?

 47. Pai Domnilor. Nu asta am votat ? Nu asta vom vota ? Pnl psd am vrut asta am avut. Vreau sa zic psd actual. Si cu parlament de inculti functionali. La care culmea le dam si pensii speciale. Asta am vrut asta am avut. Chiar imi pare rau ca nu mai este Vadim. Daca ma uit la ce declara acuma 15 ani, cand nu l-am bagat in seama, cu stupoarr descopar ca avea dreptate…

 48. Faci Facultatea de Istorie din Iași căci de ce să faci Ingineria sau Medicina? Nici nu te duce căpățâna, nici nu îți place munca! Munca este pentru Tractoare, pentru proștii, agramați, adentatii care votează de 32 de ani Frontul Salvării Naționale, PDSR, PSD..Cred că Ion Iliescu o viață a râs „copios” și s-a amuzat de Cimpanzeii, Maimuțele Antropoide care populează România din Neolitic! Adrian Năstase a distrus „iremediabil” România pentru eternitate, pentru veșnicie și ne invită râzând ca să îi numărăm oule de Armăsar de reproducție, de Brontozaur? Profesorul Suciu de la Universitate este de altă părere! Spune că Adrian Năstase în tinerețe avea ovare și că Madonna la pat era pistol cu apă caldă pe lângă dânsul… vânzare de țară, două proteine chelioase, secetă în Baragan, Dobrogea, Moldova, Pretutindeni? Frații Muraru egal cancerele antisemitismului romanesc, exod, depopulare, moarte, involuție! Scârbă, plictis total…

 49. Daca pana si acest exemplu tipic al monstruozitatii sclavilor IDEOLOGIEI GENOCIDULUI poate determina pe unii sa-i considere mult mai
  „duri pe securisti” decat pe „nomenclaturistii ceausisti, in ignorarea marsava a realitatii ca nu erau doua categorii diferite, ele fiind INGEMANATE, functiile de varf din Securitate fiind dublate de functii de varf in PCR, ce pretentii sa avem de tratare corecta
  a virusului de care sufera prost-tracii? Altii, in acelasi ton separa DISTRUGEREA Romaniei dintre 1989 si 2004 de DISTRUGEREA Romaniei de dupa 2004, ca si cum in prima faza DISTRUGEREA ar fi fost minima, ignorand ca ATUNCI S-AU PUS BAZELE „LEGALE” ALE DISTRUGERII, ECONOMIA FIIND PUSA PE BUTUCI pentru TOTDEAUNA!!! AGENTII SOVIETICI dintre 1989 si 2004 au fost poate mai „scoliti”
  decat AGENTII SOVIETICI sub acoperire „capitalista de dreapta” de dupa 2004, DAR SUNT TOT AGENTI SOVIETICI!!! GRADATII in „civil” pusi in fruntea DIRECTIILOR REBOTEZATE ale Securitatii dupa 1989 erau/sunt ACOPERITI ai Securitatii ceausiste, indiferent ca sunt
  FOSTI evrei, FOSTI nemti sau FOSTI romani, cu totii AU MONITORIZAT DISTRUGEREA Romaniei si vorba humoroidului doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE, daca tot e sa fim MASACRATI si UMILITI si SARACITI, macar sa fie „romanasi” de-ai nostri pe linie directa
  din Uran ici Gut Han-ii originari, coborati acum 10.000 de ani din baobabii carpatici…Ilici GENOCID, Emilutz Tzapul, Mongolul chior
  si Alogenul Secu-i sunt toti agenti vechi ai Securitatii si Comintern operand deplin conspirati pana la LEGENDAREA IN DEAL!!!

 50. Ditamai palatul ca să pută în el nespălatul ăla de Muraru? Asta este tot ce ştie să facă Muruaru, să stea şi să pută. Înainte puțea doar într-un birou, acum pute într-un întreg palatul. Asta-i ambasador al României? Ruşine România!

 51. Sa nu facem pe prostii că nu e cazul.Navetistul vrea să aibă două palate,unul în colonie și unul în America.L-a închiriat pentru când v-a fi la NATO.Acolo o sa stea cu ravasitoarea,el în primul și ea în ultimul dormitor,că să nu se dezobișnuiască de naveta.Obsa-duca și pe străbunicul SAMeditat și o să-l planteze in curte aproape de intrare.Pentru că pe Sameditat ii dor călcâiele o să-l pună pe ceva mai moale,iar pe cap o morisca deoarece face alergie la gainat.Ciuca o sa meargă și el sa joace care o partida de popa prostu cu navetistul.

 52. Daca sunt bani de cheltuit la bugetul de stat pentru confortul si siguranta demnitarului sus mentionat, este foarte bine, insa daca gemenii Muraru continua cu acuzele cum ca Octavian Goga, cenaclul Flacara si poetul Adrian Paunescu sunt manifestari anti-semite si alte mizerii similare – sub masca antisemitismului, ne putem astepta ca Mijai Eminescu, Ion Luca Caragiale azi sau poate maine au sa aiba o fantezie si vor ordona ca Alina Gorghiu sau alte instrumente sa legifereze ca limba romana, istoria nationala sau de ce nu chiar si Biserica Ortodoxa Romana ar fi profund si sistematic antisemita, ca asta rezulta din biografia acestor asa zisi politicieni romani.
  Asa ca un mic tips, ghici ce intelectual roman de nationalitate evreiasca aflat la conducerea Partidului Comnunist Roman are semnatura olografa pe documentul prin care URSSS intra in posesiea Insulei Serpilor !>

 53. Știi bancul cu consultantul?
  Era odată ca niciodată un păstor și oile lui lângă un drum.

  Deodată, apare un Jeep Cherokee nou-nouț, condus de un tânăr în cămașă Hugo Boss, pantaloni YSL, adidași Nike… Mașina se oprește și tânărul îi graieste ciobanului:

  – Dacă ghicesc câte oi ai, îmi dai una?

  Păstorul se uită la tânăr, se uită la oaia care pășește și spune:

  -Da

  Tânărul parchează mașina, conectează blocnotesul și telefonul mobil, intră într-un site NASA, scanează terenul folosind GPS-ul, stabilește o bază de date, 60 de tabele Excel pline de algoritmi și exponențiali, plus un raport de 150 de pagini imprimat pe acesta. Mini imprimantă HIGH-TECH. Se întoarce către păstor și spune:

  -Ai 1586 de oi.

  Păstorul priveste tanarul, priveste oaia care pastea si răspunde:

  – E foarte corect, poți să-ți iei oaia.

  Tânărul ia oaia și o pune în portbagajul Jeep-ului. În acel moment, ciobanul îl întreabă:

  -Dacă ghicesc profesia ta, îmi vei da înapoi oaia?

  Tânărul răspunde:

  -Da.

  Păstorul spune imediat:

  – Ești consultant.

  – Cum ai ghicit, întreabă tânărul.

  -Foarte usor, raspunde ciobanul:

  1) Ai venit aici fără să fii chemat.

  2) Mă taxezim dică îmi iei o oaie ca să-mi spui ce știam deja.

  3) Și nu înțelegi nimic din ce fac pentru că mi-ai luat câinele!
  P/S. Ce deosebire e între unul va ăsta și frații Mehel ( Moraru) ?

 54. Traiasca si reziste functia de „jurnalist tv”! Toti ‘prostii’ au ajuns pe micul ecran la stiri! Il aud pe unul de la rtv si nu numai el, spune, citez „sectorul 1 e plin de gunoaie si cetatenii sunt furiosi”! Cum sunt furiosi, tacit sau neimplicandu-se? Stiam ca a fi furios inseamna si actiune pentru a schimba ceva, dar in sector 1 nu se schimba nimic decat plangaceala cu gunoiul de la o ora la alta, de la o zi la alta, actiunea fiind publicitate negativa pentru sector si clotilda dar poate e si in avantajul ei, vazand ce ‘prosti’ sunt jurnalistii care o barfesc! Publicitatea negativa prinde bine pe sens invers lenesului!

 55. Cu SUA în spate, Victor Orban a primit o replică de la românii vcu drag de România la meciul echipei Sepsi:”deșteaptă-te, române! Și Ținutul Secuiesc nu Există” galeriile au promis ca vor face ordine și fac

 56. Românii cu drag de România sunt proprii avocați ai cauzei naționale și ambasadorii ei pe viață, loiali țării numită România.

 57. @doua proteine chelioase: Scrii texte de om frustat, probabil esti inginer facut pe la Sibiu sau ceva asemenea. Dar de cand Sibiul scoate ingineri??? Este usor de dedus cam ce fel de profesori universitari (doctori neaparat) exista acolo. Nici un inginer pregatit de astia si de multe alte facultati fantomatice din Romania nu ar reusi in viata lor la facultatea de istorie, mai ales la una de prestigiu recunoscut ca cea din Iasi. Este vorba de traditie si de marii dascali (Xenopol, Iorga etc) care au impus-o si de cei care au dus-o mai departe. Doar si sa-ti petreci patru ani in acel mediu incarcat de istorie mare devii competitiv comparativ cu multi altii care-si pierd timpul prin facultati de doi lei, lipsite de o traditie pe care nu o vor avea niciodata.

 58. @ lol-daca ar fi fost vreo snoava de-a lui Bufnila am fi tratat-o ca atare . SF. Dar realitatea este asta . Pornit dintr-o casa de chirpici s-au valatuci ,de ce n-ar sta toapa asta in palatul lui Reza Pehlavi ? Ca doar e de „vita nobila”. exact ca in zicerea aia : cind se naste un copil la ceilalti ,lumea zice : „Saracul sa fie sanatos si sa creasca mare. „La „ovrei „se spune : „Hotule ai venit pe lume ? Sa furi tot ce poti !”

 59. Deputatul Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, a propus, sâmbătă, în cadrul Forumului Educaţiei, ca „Istoria comunismului în România” să devină disciplină obligatorie pentru liceu prin noua Lege a Educaţiei.

  „Astăzi, mai mult ca niciodată, în contextul invaziei Rusiei, a războiului hibrid pe care Rusia îl poartă în ţările NATO, (…) consider că studierea de către elevi a comunismului românesc, ca disciplină separată faţă de ceea ce se întâmplă la ora de istorie, este obligatorie… ” stiripesurs

 60. ” clasa muncitoare bea shampanie
  prin reprezentantzii sai! ”

  (vrei nu vrei PLATESTI!)

 61. Cum s-a implementat termenul „naratiune”?!

  „Ori istoria europeană care are nevoie astăzi de o naraţiune şi care lipseşte cel mai mult din curricula elevilor este istoria regimului comunist” Muraru

  naratiune – poveste.

  De ce nu ar fi spus, „istoria europeana are nevoie de o explicare…” nu de povesti.

  Cum a aparut cominternul, bolsevismul, comunismul (nu pot garanta pentru ordinea aparitiilor) si din ce motive, numai Charlie poate explica in stilul sau logic si inteligibil!

 62. Aceasta este PATRIA noastra, a ROMANILOR cei MAJORITARI pe acest TARAM, cei care doresc sa se conduca si sa se gospodăresc singuri și fara ajutor „strainesc”. Conform propriei noastre SPIRITUALITATII naționale (ca geografie, bogatii terane si subterane, istorie, limba, cultura, religie, traditii naționale). In vremuri de restriste, strainestii au intrat în crize de tot felul, iar noi doar jucam si chinuim. Noi ROMANII știm ca întotdeauna dupa furtuna se înseninează CERUL (patriei noastre). In cei 10.000 de ani de ISTORIE straveche am invatat asta.
  Si de aceea suntem o republica. Cei aleși sunt doar VREMELNICI pe „posturile” lor. Iar după încheierea mandatului lor, nimeni nu isi va mai aduce aminte de ei ! Banii, faima, puterea sunt toate desartice si vremelnice doar! Iar sa nu uite nimeni că nici un „palat” nu „dainuieste” o vesnicie !

 63. Aceasta este PATRIA noastra, a ROMANILOR cei MAJORITARI pe acest TARAM, cei care doresc sa se conduca si sa se gospodăresc singuri și fara ajutor „strainesc”. Conform propriei noastre SPIRITUALITATII naționale (ca geografie, bogatii terane si subterane, istorie, limba, cultura, religie, traditii naționale). In vremuri de restriste, strainestii au intrat în crize de tot felul, iar noua nici nu ne pasa. Noi ROMANII știm ca întotdeauna dupa furtuna se înseninează CERUL (patriei noastre). In cei 10.000 de ani de ISTORIE straveche am invatat asta.
  Si de aceea suntem o republica. Cei aleși sunt doar VREMELNICI pe „posturile” lor. Iar după încheierea mandatului lor, nimeni nu isi va mai aduce aminte de ei ! Banii, faima, puterea sunt toate desartice si vremelnice doar! Iar sa nu uite nimeni că nici un „palat” nu „dainuieste” o vesnicie !

 64. Pana la varsta de cinci ani, cresterea copiilor era incredintata mamei, dupa care, copiii de parte barbateasca erau luate in grija, fie de tata, fie de un invatat al comunitatii. Daca pana in exil, educatia copiilor era incredintata parintilor si unor invatati locali, dupa exil, aceasta a fost concentrata in scoli publice. Scoala din Ierusalim era concentrata in porticele Templului, unde era predata Legea. Inca de pe vremea Mantuitorului existau insa si unele scoli independente, amenajate langa sinagogi.

  Educatia consta, in special, din invatarea scrisului si a citirii textelor ebraice, pentru ca, mai tarziu, sa poata studia textele sfinte din Lege. Pe langa studierea scrisului si a cititului, educatia mai implica si cunoasterea calculelor matematice, alaturi de cea a notiunilor de drept public si civil.

  Copiii erau educati sa isi respecte parintii, aceasta fiind chiar una dintre cele zece porunci ale Decalogului.

  Potrivit gandirii poporului evreu, educatia acordata copiilor era de o deosebita importanta, ea avand repercusiuni asupra intregii lui vieti. CrestinOrtodox

  Copiii evrei nu erau „invatati sa fure” 7:28 (zdreanta…) ci erau pregatiti pentru viata.

 65. Pentru un bufon al unor ex „teutoni” uzurpatori de tron PAMANTEAN de tip ROMANESC …
  In ISTORIA noastre straveche ROMANEASCA au mai existat niste taranoi STRAINESTI care primul lucru care l-au făcut in ROMANIA a fost sa-si „clădească” o „dinastie”, vreo trei PALATE lângă o manastire (de la care au „împrumutat” aurul cel geto-dacic pentru banii necesari construirii acelor palate), inca vreo trei PALATE in capitala, si multe altele răspândite prin tara, moșii, terenuri de vânătoare … Dar atunci cum ne simțeam oare noi ROMANII ? Ne simțeam IMPILATI, UMILITI si SARACITI … de niste oarecare STRAINESTI! Timp de 80 de ani!
  Si TOCMAI de aceea, noi ROMANII, ne DORIM doar o REPUBLICA care sa fie CONDUSA doar de catre PAMANTENII noștri cei neaosi.

 66. Bine ai spus, profesore! Multi talmaci nu pot vedea tara lor mai departe de Romania lui Johanis. Este ghinionul lor ca sunt usor de manipulat.

 67. „Copiii evrei nu erau „invatati sa fure” ci erau pregatiti pentru viata.”
  Atunci de unde au învățat ? 😉
  Te pomenești că de la romiani….

 68. Radu Humor, nimeni nu-i perfect, nici sfintii nu au fost lipsiti de pacate dar, ma deranjeaza profund ca o „zdreanta…”, „pretin” cu Moraru, vrea sa-l legitimeze.

  Ne nastem toti buni, fara pacate si viata ne formeaza sau purtam o karma cum spune un prieten de pe site?

  Poporul Ales? Da, a fost ales pentru ca el a adoptat monoteismul, Maica Domnului era evreica si l-a nascut pe Hristos dar altfel, sunt oameni cu bune si rele ca noi toti.

  Conditiile in care ne dezvoltam si bagajul genetic ne determina devenirea. Am incredere in inteligenta si onestitatea ta!

 69. Radu Humor, te rog sa ma ierti, am inteles tarziu ca tu-mi atrageai atentia asupra formularii. Acel „ci” care facea o legatura pe care nu mi-o dorisem intre idei. Ramane concluzia, am incredere in inteligenta si onestitatea ta. Multumesc si… imi recunosc greseala!

 70. Vad ca intereseaza subiectul, oamenii se oftica cand vad ca banii LOR sunt risipiti de tot felul de netrebnici.
  Cand a fost Ministru de Externe Titulescu a dezvoltat relatiile diplomatice. In acest scop a cumparat imobile de prestigiu in diverse capitale pentru ambasade( eu o stiu pe cea de la Praga).
  A cumparat, nu a inchiriat, deci statul roman a iesit in castig, nu in paguba.

 71. Tristetea unui trecator prin viata asta, Aurel Storin:

  „Mi-ai dat o mână de prieteni
  Și-o lumea-ntreagă de dușmani!

  Poți să fii hoț, pungaș, ministru,
  Te-njură lumea sau te ceartă,
  Dar dacă ești cumva evreu,
  O viață-ntreagă nu te iartă!

  Poți fi mai bun, mai învățat
  Și mai cinstit, că nu e greu,
  Dar porți teribilul păcat
  Că, pur și simplu, ești evreu….”

 72. Avem aici si „struguroii”,lasind sa se inteleaga ca de asta au invatat proteinele cleioase la facultatea de istorie de prestigiu din IASI ,sa devina persecutantii poporului roman si citez doar pe Mihnea,despre modul in care urmaritorii latratori ideologici latra la Octavian Goga,la Cenaclul Flacara ,poetul AD si alte valori culturale ,urmarind si controlind cu Elie Wiesel tot ce misca, scopul indivizilor si a organizatiei lui Radu Florian si a altor constind in imixtiune in societatea romaneasca,cultura,istorie depasindu-si atributiile lipsiti de obiect de activitate,trag mitza de coada,instiga si provoaca, sapa in stinca.
  Nu exista antisemitism doar aparare impotriva agresorilor ideologici ce vor sa ne invete o istorie,o cultura straine noua, falsificand fapte,date,evenimente certe si reale potrivit intereselor de grup mercantile si mincinoase,pt bani si minciuna.
  Ponta a facut Instit E W, si oare mai exista tara sa-si plateasca denigratorii,provocatorii, cenzura gindirii si libertatii constiintei?Strimbatorii nu mai au limite,precum fratii Muraru ,capusind Cotroceniul-posibil ca Iohannis sa fie santajat dupa ce a infundat Forumul German cu „restituri”nerusinate-acum plateste obolul ,jocuri facute din bugetul tarii si pe seama lezarii dr.si lib cetatenilor romani,care suporta luxul desantat al ME pt.ambasada.Insa adevarul lux lipseste,nici istoricii de „prestigiu”,nici Aurescu,nici Iohannis nu articuleaza o pol.externa demna,coerenta si cu miez care sa slujeasca tarii, ci stau pititi in spatele sinecurilor,profit din functii,huzur si lasitate,descalificati ,animati de o ideologie straina poporului roman.

 73. Am cautat aceasta proprietate. Nu stiu cat de exacte sunt informatiile din articol dar pe pagina referitoare la aceasta proprietate, se spune ca se inchiruaza pentru 21000 dolari. Se dau tot felul de detalii acolo, e o pagina gen „imobiliare”. Deci chiar nu stiu care e adevarul…

 74. Si de la ce varsta invata copiii calatorilor teoria „profitului” ? Odata cu aritmetica numararii „banilor” ?
  Oare acumularea de profit nu este o ACTIVITATE de tip ONEROASA ? Oare de ce unii se imbogatesc pe seama celorlalti care sunt saraciti in intreprinderea acelei activitati ?
  Ca noi, tot restul omenerii, am invatat teoria CAPITALULUI (a profitului de tip ONEROS) doar dupa anul 1867 !
  ONEROS, oneroasă, adjectiv
  1. (Despre contracte, convenții etc.) Care impune cuiva sarcini.
  1.1. prin extensiune Apăsător, costisitor, dezavantajos, necinstit, împovărător.
  sinonime: apăsător costisitor dezavantajos necinstit împovărător

 75. @Arina Antisemitismul, a fost creat și menținut de sioniști pentru a asista creația și menținerea statului Israel din care să-și poată rula operatiunile ( arme, diamante, sânge, recoltare de organe, steaguri false etc.) și să creeze WW3, așa cum a prezis Albert Pike. Antisemitismul este un steag fals. Evreii au impresia că sionismul este acolo pentru a-i proteja de antisemitism. De fapt, sionismul este acolo pentru a crea antisemitism, pentru a-i forța pe evrei să ducă la îndeplinire agenda Illuminati, adică guvernul mondial al bancherilor centrali cu sediul la Ierusalim. Israelul este feudul privat al Rothschild; armata lor privată, serviciile lor secrete și arsenalul lor nuclear. O „fraudă de protecție” este o înșelătorie în care un agresor instigă la un atac, dă vina pe un țap ispășitor și apoi se oferă să protejeze victima de acest ,,inamic” în schimbul banilor și al puterii. Asemănătoare dialecticii hegeliene problemă-reacție-soluție. „Războiul împotriva terorii” este o fraudă. Agresorul este elita financiară mondială cu sediul financiar în City of London, militar in Washington D.C și spiritual în Vatican. Evreii sunt și ei la randul lor victimele altor ,,evrei”, cabaliștii sabateeni care îi folosesc ca pioni, scuturi umane și sacrificii satanice. Holocaustul este cel mai bun exemplu al sabateenilor care sacrifică alți evrei (nu atâția cât se pretinde) non-sataniști pentru a-și atinge obiectivul de a avea un stat evreiesc, viitoarea capitală a unei NOM distopice. Din nou, cabaliștii nu au nici o reținere să-i sacrifice pe israelieni (probabil pe semiții adevarați, cartografierea genetică le permite asta) pe altarul „vaccinului” GMO Covid.

 76. Ce înseamnă să fii un «om frumos»? Un om frumos a cunoscut greutăţile, suferinţa, înfrângerea, pierderea şi a trecut prin aceste momente cu ochii în lacrimi şi cu sufletul îndurerat, însă a găsit în interiorul lui curajul şi puterea să meargă mai departe. Un om frumos a învăţat lecţiile pe care viaţa i le-a dat şi nu a lăsat ca greutăţile să-i înnegrească mintea şi sufletul. Trecerea prin toate momentele neprielnice l-au făcut să aducă la lumină, din interiorul lui, cele mai minunate atribute umane: sensibilitate, blândeţe, înţelegerea existenţei în toate formele ei care-l face să privească viaţa cu compasiune şi cu o preocupare plină de iubire. Oamenii frumoşi nu apar pur şi simplu… ei devin frumoşi pentru că permit vieţii să-i şlefuiască în diamante care reflectă Lumina.

  Ursula Yvonne Sandner

 77. GRESIT. IISUS a propavaduit in GALILEEA (Israel). ZEUL sau (TATAL sau cel URANIC) a fost EL/ELIHOM (Eli Eli Lama Sabachthani !).
  Este o mare diferenta dintre zonele religioase Israel si Judah a cele 12 triburi de nord si de sud din zona semita.
  In timp ce in zona de nord (6 triburi), (pana la IISUS/33 AD si NT) era adorat EL ca zeu URANIC (venit pe filiera MITICA canaaita, feniciana si ugaritica),in zona de sud (6 triburi), era adorat Yahve cel VULCANIC si RAZBOINIC (cules de Moise in exodul sau de pe taramurile arabice). In jurul anului 500 BC (in timpul captivitatii la babilonieni, autorii VT incearca sa realizeze sincretismul dintre EL/ELOHIM si Yahve, dorind transformea religiei lor intr-una monoteista) .
  Dar pe la anul 550 BC, GETO-DACII de pe taramul NOSTRU cel ROMANESC, adoptasera insa deja o RELIGIE de tip MONOTEISTA, a lui ZAMOLXE, adeptul STIINTEI (ucenicul lui Pitagora filozoful, al lui Thales matematicianul si a lui Anaximandru astronomul). Alături de forma Zalmoxis care apare a fi cea reală (prezentă la Herodot, Platon, Diodor din Sicilia, Apuleius, Iordanes, Porphirios etc.), antichitatea cunoștea și forma Zamolxis (Lucian, Diogenes, Laertios, etc.).
  Celsus scrie (Despre adevărata doctrină, 177 AD) că „există o doctrină străveche [archaios logos] care a existat de la început (MONOTEISTA), care a fost întotdeauna menținută de cele mai înțelepte națiuni și orașe și oameni înțelepți”. El îi citează pe egipteni, sirieni, indieni, perși, odrysieni, samotraci, eleusinieni, hiperboreeni, galactofagi, druizi și geți.

 78. Exista o poluare de care unii se fac ca nu vad sau mai mult nici nu vor sa fie la cunoshtinta oamenilor, mai ales cei simplii. Victima este societatea in ansamblu, nu un grup mic de oameni ce se autovictimizeaza folosind statul paralel. De fapt este o conspiratzie a unui grup de oameni de a manevra societatzile, natziunile in ansamblu, de a detzine adevarata putere prin fortza banilor. Se actzioneaza cinic shi perfid ca lumea sa nu cunoasca lipsa lor de caracter. Este precum petele de ulei deasupra apei, care prin natura ei divina, respinge uleiul, precum peturile shi alte gunoaie, ca aceshti indivizi care se declara Alles!Bullla, chipurile ei detzin adevarul absolut, sunt intodeauna fete mari, shi sunt straini de crimele lor facute, ex.ascutzirea luptei de clalsa=singe de goim=Marele Macel Pobeda WW2=ca acum Razboiul Roze-te lor Rusia vs.Ukraina,samd. Aceste pete de ulei se inmultzesc, shi chiar se latzesc, ex.refacerea URSS, sau ca la noi preluarea frielor statului de sinecuri shi aceste Allo!Genii parazitare. De la Revolutzia Franceza incoace trebuie analizata istoria plecind de la rezultatul final, ex.terminarea razboielor, ex.WW2. Gushterii fratzii Morariu li s-a dat sarcina Legionarilor Roshii, de a distruge, sau destrama Romania, exact ca PCR, desfitzat legal de Regele nostru, mult fugarit de Ilici Olympiotul, tartorul verificat cu Revolutzia HU din 1956 cind aresta studentzii care au pactizat. Tatal lui Pedro Roman, a shters urmele pacalind istoria, pentru ca scopul a fost emigrarea a 40k khazari in vest. Stergerea urmelor se face prin crime, ex.Cheaska, chiar daca e al lor.
  Intrevad ca salvare a tzarii, intoarcerea la Dictatura, cel putzin militara, de a se asana aceshti Alles!bulles.
  O zi buna.
  Con
  P.S.Ce s-ar face ashtia fara goymi, precum ex.Natura fara de albine, ca sa fie poluarea totala=moartea Planetei!!!

 79. Vânzătorii, sau donatorii de animăluțe obișnuiesc să-și încheie oferta cu o precizare oarecum hotărâtoare în găsirea unui client : Negruța(pisicuță de un an), sau Țup ( bichonul de șase luni) pe lângă alte calități „sunt educați să folosească litiera ” . Cei care vor să ni-i „vândă” pe unii ca Charlie ( o editat ), pe post de specialist în bruierea unor articole, dar mai ales în apărarea și combaterea oricăror critici aduse unui neam (ne-am ales să vă distrugem ! ) nu garantează că „sunt educați să folosească litiera”( ba chiar nu-s deloc educați) ceea ce se vede , că-și fac numerele/nevoile pe unde apucă, infestând frecvent atmosfera la comentariile oricărui articol , aducând cu ei duhoare postacului plătit. De regulă cu repetarea ostentativă a unor comentarii urât mirositoare, cu care speră, și din păcate au și reușit uneori , să îndepărteze comentatori mai slabi de înger, sau care le-au luat în serios injuriile și amenințările repetate, în schimb garantează că sunt buni executanți. ! Și că pentru bani ar face orice. Că când ? e vorba de bani, ăștia „n-au nici mămă și nici tată ” (Charlie și-l caută la propriu), așa că sunt mercenari perfecți. Mai ales că n-au nici Patrie . Ubi bene…. i

 80. Și ăsta e tot de-al lor :
  „Sigmund Freud – Apostol Fondator al LGBTQ+

  Freud atrage atenţia asupra altui obiectiv, arătând că s-a plasat în opoziţie cu tot ce se ştia înainte de el. Opoziţia lui se dovedeşte constantă, sitematică, totală, contrară celor ştiute şi cunoscute de omenire, contrară gândirii univer­sale. Când un savant construieşte o nouă teorie, e normal ca, în unele puncte şi probleme, să fie mai mult sau mai puţin în contradicţie cu ideile oficiale şi interpretările admise, nu însă în antinomie totală cu toate cele cunoscute de omenire, cu toate cele descoperite şi studiate de acceasta, cu tot ce s-a scris, de exemplu, despre natura omului. De regulă, un astfel de savant este de acord cu alţi oameni de ştiinţă, deși cu unii este în contradicţie totală. În cazul lui Freud, lucrurile stau altfel: el s-a plasat total şi sistematic în contradiţie cu toţi şi toate, inclusiv cu cele mai sigure şi binecunoscute elemente din cadrul gândirii universale.

  Prin propaganda sexualo-pornografică, prin banalizarea masturbaţiei, a viciilor sexuale, Freud şi psihanaliza au distrus în bună măsură voinţa multora dintre noi, a societăţii în ansamblul ei. Criticând metodele de dezvoltare a voinţei, Freud şi psihanaliza au cauzat un număr incalculabil de nevroze viitoare, viitori săriţi de pe fix, ce ar putea schimba din rădăcini natura socie­tăţii actuale. Cu această ocazie acuzăm nu numai pe Freud şi discipolii lui, nu numai pe psihanaliştii mai vechi sau mai noi, ci şi pe toţi cei care, sub culorile curcubeului, militează încă pentru teoriile respective.”

 81. România are reprezentanțe diplomatice adecvate la Viena, Praga sau Paris – toate cumpărate în vremea lui Titulescu. Nici cea de la Berlin, cumpărată la începutul anilor 2010, nu e de lepădat. La Washington aveam o căsoaie. Ar trebui să prevaleze întotdeauna valoarea de întrebuințare, adică de a asigura o reprezentare demnă a statului român. Indiferent cine este titularul efemer al postului de ambasador. Chiar nu contează. Faptul că înscriem România în rândul tarilor cu o misiune diplomatică demnă în prima capitala a lumii e un act de normalitate. Că nu e chiria comparabilă cu cea din Militari sau Vitan e în firea lucrurilor. Să fim serioși – nici exorbitantă nu e. Ca atare ar trebui să înregistrăm gestul de întrare în normalitate, de reprezentare diplomatică adecvată, ca pe un act firesc. Fără inflamări stupide, „cu mânie proletară” și fără comparații trase de păr. Puțină decență nu strică!

 82. @Arina
  „numai Charlie poate explica”
  -pot si altii a explica
  dar nu in „stilu” lu Charlie!

  -PRIN PERVETIREA LIMBAJULUI,A INTELESULUI!

 83. Problema, și de data asta nu e a locului, ci a celor care ocupă acel loc.
  Dacă ai competențe numite în asemenea posturi reprezentative, sediul poate fi și mai puțin fastuos și impunător, și cu atât mai mult va ieși în evidență calitatea profesională a celor ce reprezintă Țara la asemenea înalt nivel !
  Pe -ai noștri pigmei poți să-i pui și la Casa Albă că tot niște executanți fideli ai ordinelor primite de la Soroș vor fi și nu ai României. Apropos știe cineva care-i sediul lui Soroș, dar mai ales cum arată el?
  Sediul, nu Soroș, că ăsta știm și cum arată și cum ar trebui…. ? 😉

 84. Charlie spune:
  4 AUGUST 2022 LA 22:50

  Fatuca… acest CRIMINAL BOLSEVIC CONTRA UMANITATII si mare sef in EKKI care pentru Comintern ce era Biroul Politic al partidului bolsevic devenit ulterior PCUS, mai precis era acelasi organ, in acest fel partidul bolsevic fiind EKKI; adica BP-ul sovietic era organul suprem al PARIDULUI MONDIAL- Comintern!!! In Comintern partidele comuniste erau foste partide social-democrate, socialiste, socialist-revolutionare si ANARHISTE!!! Mai precis PRODUSUL UNOR SCIZIUNI, pana la sciziunile ordonate membrii respectivi operand ca…CONSERVE!!! Vezi FSN si FDSN si PD si PDNL si…PNL pe care-l numesc PDNL!!! Reprezentativa fiind SCIZIUNEA partidului social-democrat german din 1917/1918. Fara sa mergi la ESENTA bajbai…Aceste EXCURSII POLITICE le stii
  pentru ca le-ai trait dupa 1989, tot „excursionisti” fiind si Musolini si Hitler, in toate timpurile si in toate partidele create de Marx si ulterior de Lenin respectivii EXCURSIONISTI fiind CONSERVE MARXISTE/BOLSEVICE…Degeaba extragi din wiki daca nu ai o lectura solida…

  Ce intelegem noi de aici?
  La inceput au fost partide social-democrate, socialiste, socialist-revolutionare si ANARHISTE, pe urma partidele bolsevice cu birouri politice peste care era Cominternul…

  Ei, cum le spune Charlie, mai rar.

 85. Am cautat cu buna vointa ce este EKKI si am gasit „EKKI Group is one among India’s advanced pumping technologies” adica ceva cu pompele dar… vom trai si vom afla.

 86. Deci, EKKI ar fi pentru Comintern ce era Biroul Politic al partidului bolsevic, devenit ulterior PCUS… recunosc, m-am cam incurcat…

  dar (nu ci) sunt sigura ca voi ati inteles.

 87. @Arina spune:
  7 AUGUST 2022 LA 12:42
  Ai expus 2 dintre fazele slefuirii diamntelor ,starea estetica si starea de compasiune-Nasterea la Bethleem.Im mistica crestina,mitul crestin mai urmeaza starile -starea constiintei creatoare sau Botezul din Iordan(purificare),starea de constiinta intuitiva-Schimbarea la Fata care a fost ieri,apoi starea de constiinta de sine sau Rastignirea Acestea apartin regnului uman.Starea de constiinta obiectiva sau Invierea apartine regnului sufletesc,vointa spirituala,dragostea spirituala si mintea spirituala functioneaza in persoana ca o triada spirituala ,ea intra in regnul sufletelor.
  Suntem permanenti slefuitori de diamante,
  insa fiecare in numele propriului Suflet.

 88. Radu Gyr – Rugaciune

  Stapane-nsangerat, Domn al luminii
  si Vesnicie limpede, Iisuse!

  Tu, care ai primit pe frunte spinii
  si cuie-adanci in mainile-ti supuse,
  Tu, Domn al Rastignirii si-nvierii,
  care din cruce ne-ai facut lumina
  si Rasarit din ranile tacerii
  si cantec din osanda-ti fara vina –
  da-ne-nclestarea Ta, da-ne puterea din ceasul pironirii-nsangerate, sa ne primim si cuiele si fierea ca Tine-n marea Ta singuratate.
  Pe fruntea tarii zambetul ti-l pune
  si Neamul care-acum osanda-si duce invata-l tu amara rugaciune
  din clipele suirilor pe cruce.

 89. Mai marilor vremurilor noastre nu le mai place Romania si de aceea, probabil, achizitioneaza palate, vile, case oriunde in lume. In acest timp, frumoasele cladiri vechi ale Bucurestiului sunt in pragul autodemolarii. Fiicele si fiii potentatilor vremurilor noastre se casatoresc cu neromani si nu se mai regasesc in tara in care parintii lor au obtinut sinecuri si au facut mega averi. Doar ca palatul din SUA pare a fi pregatit pentru alte persoane, nicidecum pentru cumparatorii care vor fi tinta urii romanilor si vor reveni curand spasiti, tacuti si marginalizati fiindca au cheltuit bani intr-o perioada cand romanii nu aveau ce pune pe masa.

 90. Despre Comintern, ECCI, Cominform si anticomunismul romanesc (1919-1945) …
  Cominternul (Internaționala Comunistă), cunoscută și ca Internaționala a III-a, a fost o organizație internațională comunistă fondată în 1919 de Lenin și de Partidul Comunist Rus (bolșevic).
  Cominternul a reprezentat o sciziune a elementelor de stânga din Internaționala a II-a, ca răspuns la incapacitatea acesteia din urmă de a forma o coaliție solidă împotriva Primului Război Mondial, război pe care Internaționala a III-a l-a considerat un război imperialist.
  Stalin a desființat în mod oficial Cominternul 15 mai 1943, ca un gest împăciuitor față de Puterile Aliate.
  The Executive Committee of the Communist International, commonly known by its acronym, ECCI (Russian acronym ИККИ), was the governing authority of the Comintern between the World Congresses of that body. The ECCI was established by the Founding Congress of the Comintern in 1919 and was dissolved with the rest of the Comintern in May 1943.
  ASTFEL, Romania NU A FACUT PARTE (oficial) nici din Comintern si nici din ECCI.
  Pactul AntiComintern a fost un pact anticomunist încheiat la data de 25 noiembrie 1936 între Germania Nazistă și Japonia Imperialistă, împotriva Internaționalei a III-a Comuniste (Comintern). În 1941, după invadarea URSS de către Germania prin Operațiunea Barbarossa, pactul a fost revizuit. La această dată, printre semnatarii Pactului AntiComintern a fost si ROMANIA. ASTFEL, intre 1941-1943, Romania a facut parte (OFICIAL) din Pactul ANTICOMINTERN, fiind (oficial) o tara ANTICOMUNISTA !
  În 1947, a fost format Biroul Comunist de Informații – Cominform, un înlocuitor al Cominternului. Era o rețea formată din partidele comuniste din Bulgaria, Cehoslovacia, Franța, Italia, Iugoslavia, Polonia, România, Ungaria și Uniunea Sovietică. A fost dizolvat în 1956. Romania (ca tara comunista) a facut parte din Cominform DOAR intre 1947-1955.

 91. Despre anticomunismul romanesc (1919-1945), Comintern, ECCI, Cominform…
  Cominternul (Internaționala Comunistă), cunoscută și ca Internaționala a III-a, a fost o organizație internațională comunistă fondată în 1919 de Lenin și de Partidul Comunist Rus (bolșevic).
  Cominternul a reprezentat o sciziune a elementelor de stânga din Internaționala a II-a, ca răspuns la incapacitatea acesteia din urmă de a forma o coaliție solidă împotriva Primului Război Mondial, război pe care Internaționala a III-a l-a considerat un război imperialist.
  Stalin a desființat în mod oficial Cominternul 15 mai 1943, ca un gest împăciuitor față de Puterile Aliate.
  Comitetul Executiv al Internationalei Comuniste (ICCI) a fost autoritatea care guverna activitatea Comintern intre Congrese. ICCI a fost fondat odata cu Comintern (1919) si dizolvat odata cu dizolvarea Comintern (mai 194, la cererea Aliatilor in WWII).
  ASTFEL, Romania NU A FACUT PARTE (oficial) nici din Comintern si nici din ECCI.
  Pactul AntiComintern a fost un pact anticomunist încheiat la data de 25 noiembrie 1936 între Germania Nazistă și Japonia Imperialistă, împotriva Internaționalei a III-a Comuniste (Comintern). În 1941, după invadarea URSS de către Germania prin Operațiunea Barbarossa, pactul a fost revizuit. La această dată, printre semnatarii Pactului AntiComintern a fost si ROMANIA.
  ASTFEL, intre 1941-1943, Romania a facut parte (OFICIAL) din Pactul ANTICOMINTERN, fiind (oficial) tara ANTICOMUNISTA !
  În 1947, a fost format Biroul Comunist de Informații – Cominform, un înlocuitor al Cominternului. Era o rețea formată din partidele comuniste din Bulgaria, Cehoslovacia, Franța, Italia, Iugoslavia, Polonia, România, Ungaria și Uniunea Sovietică. A fost dizolvat în 1956. Romania (ca tara comunista) a facut parte din Cominform DOAR intre 1947-1955.

 92. „Radu Humor”, mesajul tau codificat ma surprinde stiind ca la Cotidianul ai fost tratat cu maxima condescendenta spre deosebire de mine la care latra Dulaul din timp in timp si croncane pasaretul tot timpul! Cum poti pretinde „dragoste”
  de la cineva, reproduc din tezaurul tau, „avand sexul nedefinit”, dupa ce l-ai taxat „femeie”, iar Pasaretul l-a decretat
  „dusman al femeilor?Dupa ce l-ai „taiat primprejur”, dar l-ai si declarat in ordine: securist, bolsevic, legionar, secu-i,
  shogor, nazist, sörosist etc? Problema ASASINILOR MARXISTI/BOLSEVICI CONTRA UMANITATII nu este nationalitatea transmisa de parinti, ci spiritul ideologic-genocidar inoculat la „vaccinarea” care le-a determinat CONVERTIREA si transformarea in APATRIZI…Comunistii FOSTI romani au construit fabrici si uzine pt a demonstra „justetea ideologiei marxist/bolsevice”, respectiv ca poporul devenit astfel, fortat, majoritar proletar isi decide singur soarta!? Cand o sa intelegi adevarul ca PARTIDUL MONDIAL/Cominternul care a organizat CELE DOUA MACELURI BOLSEVICE MONDIALE si l-a declansat deja din septembrie 2019 pe CEL DE-AL TREILEA MACEL BOLSEVIC MONDIAL, „regretele” te vor elibera…Apropo, i-ai uitat pe „gelu” si „doru popescu”, iar „ceilalti…multi…multi” sunt duzinele de pseudonime ale „prietenilor…reali”, nu virtuali, din viata reala, nu de pe forum…

 93. Ok, doru popescu, in sfarsit, tu ai pus in ordine puzzle-ul de notiuni care apareau in comentariile lui Charlie, culminand cu EKKI.

 94. „Comunistii romani PAMANTENI au construit fabrici si uzine pt a demonstra „justetea ideologiei marxist/bolsevice” … EXACT !!!
  „respectiv ca poporul isi decidea singur soarta” … EXACT, ca POPOR de PAMANTENI neaos ROMANI !!!
  Astfel, cei PAMANTENI si de tip ROMANESC, au EDIFICAT cam 75% din INFRASTRUCTURA Romaniei de pana la ’89 si din care a mai ramas (in 2022) doar putin peste 30%.
  Dar ce au construit CAPITALISTII romani sau STRAINESTI dupa „89 ??? NIMIC !!! ABSOLUT NIMIC !!! AU JEFUIT TOTUL !!!
  ARATAND in mod cat se poate de CLAR ca NU ROMANII isi MAI decid ASTAZI singuri soarta lor ! Devenind astazi, in mod deosebit de clar, ASERVITI la STRAINESTII (capitalisti si imperialisti deh.!) din UE si NATO. Si ca poporul nostru DEVINE aservit si ALUNGAT de pe taramul sau cel STRAVECHI, cel romanesc, ca niste „apatrizi oarecare”.
  Iar locul lor in ROMANIA doresc sa il ia tot felul de STRAINESTI (migratori si calatori, desartici si desertici) ca „noi OCUPANTI” si care sa JEFUIASCA in VOIA (lor) acest TARAM stravechi al ROMANILOR !!!
  Dar toti acesti STRAINESTI cam UITA ca pe TARAMUL cel Romanesc MAJORITARI suntem (tot noi) ROMANII (90%) !!!
  Spre OF.TICA si DISPERAREA lor de STRAINESTI desartici si desertici, de neamuri si popoare NEROMANESTI si ANTIROMANESTI !
  Asa ca bufonul ex „teutonilor” UZURPATORI de tron PAMANTEAN de tip ROMANESC … tot cu buza umfalta a fost si va ramane in VESNICIE! TOT un NIMIC de tip NEROMANESC, ANTIROMANESC, APATRID (calator doar in lume) VA RAMANE pentru ETERNITATE !
  IAR noi ROMANII, din GETO-DACI, DACO-ROMANI si ROMANI, de RELIGIE de tip BIZANTINA, nu ne vom „converti” NICIODATA !!!

 95. Si ia zi Sharlica si Arin(a) cum m-a caracterizat doru popescu pe mine ? Daca tara asta m-a hranit , mi-a dat „tita „si am ajuns la o virsta venerabila ,cum as putea eu sa o blamez ? Sa o ostracizez . Sa-i defaimez locuitorii si marii oameni pe care i-a dat ?Cum as putea eu sa spun despre Iorga ,Radu Gyr ,Paulescu si altii ca au fost …. Ce ? Ce nu va convine unora ca voi ? Si da ,DORU POPESCU va spune pe sleau – dupa ’58 de cind am gonit rusii din tara s-a construit si s-a dezvoltat aceasta tara cu patriotii -buni rai – pe care i-am avut. Ce a ramas -si din munca mea – pe linga milioanele de truditori ai acestei tari ,truditori care n-au tradat-o se vede azi. Si vii tu Sharla si ne spui noua ca bolsevistiicomunistoizi romini au distrus .. Ce ? Sa-ti aduc aminte de Nati Meir , Cohn ,de ala de-i cautat prin interpolmare miliardar si prieten cu Bibi Netanyahu au fost romani ? Dar cei din umbra Bechtel si Gold Corporation tot romani sunt ? Hai ca nu mai ocup spatiul . Sunt atitea de spus ca nu-s arini pe malurile apelor. Oricum nu am sanse sa-mi apara postarea ,dar macar unul ,cenzorul mi-a citit-o . Si-mi ajunge.

 96. Jean Moscopol

  Graiul dulce ce ne infrăţeşte
  Niciodată nu va fi uitat,
  Căci în el se-ascunde şi trăieşte
  Tot ce-i mai frumos şi mai curat.
  Pe câmpie şi în munţi răsună
  Glasul vitejesc clocotitor,
  Care toate inimile adună
  Pentru un destin nemuritor.
  El este goarna ce n-o auziţi
  Şi spune tuturor cei despărţiţi:
  Tot ce e românesc nu piere
  Şi nici nu va pieri!
  Oricât vom îndura jurăm să fie aşa,
  Căci tot ce-i românesc nu piere
  Şi nici nu va pieri!
  Românul ştie să înfrunte ceasul greu,
  El crede în dreptatea lui şi-n Dumnezeu!
  Când ţara viaţa ne va cere
  Noi o vom dărui,
  Când ceasul va sosi
  Noi să plătim vom şti!
  Căci tot ce-i românesc nu piere
  Şi nici nu va pieri!
  Reînvie-n mine tot trecutul,
  Plin de tinereţe şi avânt,
  Glasul celor ce şi-au dat tributul
  Iarăşi ne trimite-al lor cuvânt:
  Peste soarta noastră neclintită
  Orişice furtuni se vor zdrobi,
  Luminând a neamului ursită,
  Soarele din nou va răsări!
  Români, fiţi gata când veţi auzi
  Semnalul care vă va dezrobi!
  Când ţara viaţa ne va cere
  Noi o vom dărui,
  Când ceasul va sosi
  Noi să plătim vom şti!
  Căci tot ce-i românesc nu piere
  Şi nici nu va pieri!
  https://youtu.be/UJJyJXvB_Sw

 97. Sper sa apară aceasta postare a mea …
  Ubi bene, ibi patria (Unde e bine, acolo e patria) este o expresie care provine din antichitate şi a fost folosită prima data de dramaturgul grec Aristofan. În celebra sa comedie Plutus, dramaturgul a folosit această replică, în legătură cu problema repartiţiei bunurilor în societate. De asemenea, faimosul citat latin este citat de Cicero în cartea a Va din Tusculanae Disputationes ca aparţinând poetului Marcus Pacuvius, care a scris într-un vers “Patria est ibicumque est bene” („Patria este oriunde este bine”). Rotunjită în graiul latin, în spiritul său, la forma simplă şi concisă păstrată până azi, expresia a găsit de-a lungul veacurilor destui adepţi care sacrifică sentimentul patriotic în faţa intereselor şi satisfacţiilor personale. Asta s-a întâmplat oriunde în marile imperii ale lumii (otoman, austro-ungar, tarist, germanic) de pe la anii de dinainte si de dupa 1815, dar si pretutindeni în lumile imperialiste moderne. Culminând cu UE și NATO si lumea lor, lumea cea iudeo-masonica de la Davos, si mai ales cu imperialsmul „bancar mondial” si „tiparnita” sa de bani fara nici o acoperie sau valoare. Precum in contrarevolutia din 1815 asa si in contrarevolutia de azi … IMPERIALISM, dar doar pentru plusvaloarea proprie a „unora” ! Ubi bene, ibi patria … deviza dintotdeauna a călătorilor cei ratacit(or)i (fara de rost) prin lume …

 98. Ce frumoasă este viața
  Când ești chior și prost ca țața
  Și ajungi din potcovar
  În Guvern subsecretar!
  Ce frumos e când vin rușii
  Și îți spun din dosul ușii
  Cum să vorbești, cum să taci
  Și pe apostolul să faci!
  Ce frumoasă este viața,
  Când să spui, te ține ața,
  Că ne vine, bat-o vina,
  De la Răsărit lumina!
  Ce frumos e să ai ceafă
  Și de la Soviete leafă,
  Să fii frate cu dușmanul
  Și să-ți zică Sadoveanu!
  Ce frumoasă este viața
  Când nu te apucă greața,
  Să-i tot perii pe intruși
  Și să-i tămâiezi pe ruși!
  Bălăceanu te numești
  Fiindcă-n țara RPR-istă
  Cu nesaț te bălăcești
  În mocirla comunistă!
  https://youtu.be/NDjpiWq699Y
  Jean Moscopol

  Yahweh, oricine are ceva de invatat de la altcineva cu alte experiente. Nimeni nu detine adevarul absolut.
  Iisus ne invata sa iubim oamenii si ca sa-i iubim trebuie sa gasim binele din ei.

 99. Mai este cineva care gandeste ca mine:

  Iubesc oamenii pentru că ei pot avea convingeri contrare celor pe care eu le am. Iubesc oamenii atunci când găsesc în ei curajul să își afirme crezul.
  Îți imaginezi cât de monotonă ar fi viața ta dacă toată lumea ar fi întotdeauna de acord cu tine?
  Faptul că suntem diferiți ne face să avem convingeri diferite.
  Iubesc această energie care se naște atunci când întâlnesc oameni cu convingeri diferite de cele pe care eu le am. Sunt însă un la fel de mare fan al energiei care se naște atunci când întâlnesc oameni cu care împărtășesc aceleași convingeri. Ambele situații mă fac să iubesc oamenii.
  Cosmin Constantin-Cîmpanu

 100. Yahweh, imi amintesc cand un dascal certa o clasa intreaga pentru greseala unui coleg, nu stiti, nu puteti, nu vreti… Ma nemultumea profund sa ma simt vinovata fara vina. Eu nu voi face niciodata aceasta greseala, nu invinovatesc un grup de oameni care poarta acelas nume. Fiecare om de pe acest pamant s-a nascut intr-o familie, intr-un loc, intr-un popor, si nu-l poti judeca pentru asta.Fiecare o, fiecare popor are un destin si nu-l poti judeca pentru asta. Si, oricum, cine sunt eu sa judec o fiinta a Domnului?

 101. „Iubesc oamenii” … DA !!!
  „Urăsc oamenii” … NU !!! „Atac oamenii”/atac la persoane … NU !!!
  „Urăsc spiritualitatea cea straveche a ROMANILOR” … NU !!! Atacul continuu la ISTORIA cea STRAVECHE de pe acest TARAM, a limbii si culturii de pe acest TARAM, a religiei majoritare pe acest TARAM, a tradițiilor multimilenare de pe acest TARAM … NU !!!
  DOAR din URA … niciodata Nu se poate NASTE vreo ENERGIE de tip POZITIVA.
  Si de aceea trebuie DOAR sa IUBESTII !!! Fara a URA (fara atac la persoane (multe, multe), fara sa minti, fara sa denaturezi, fara sa defaimezi, fara sa scrii mizerii si injurii, fara sa falsifici istoria lumii si a LUMII, fara sa ataci neamul si spiritualitatea cea straveche si sacră a neamului majoritar de pe acest TARAM) … si ENERGIILE lor NEGATIVE …despre toate aceste cerințe a unui „dialog civilizat” TREBUIE sa te adresezi BUFONULUI ex regilor cei uzurpatori de tron PAMANTEAN …

 102. Multumesc Arina pentru cele scrise. Si chiar daca am trait in comunism (ca multi altii) am luat de acolo numai lucrurile bune.Si apropo de poezia (melodia) lui Jean Mascopol,eu am crescut linga granita cu URSS_ul si mai stiu ce au patit basarabenii si bucovinenii mei ( ai nostri) sub cizma lui Ivan.Nu vreau sa dau lectii ; dar si pe mine m_au invatat ai mei pildele lui IISUS DIN NAZARETH ,CEL CARE S-A JERTFIT SI PENTRU MINE. Dar nu pot sa rabd sa_mi fie plesnit mie ;dar mai ales acestui minunat si rabdator popor obrazul.Daca pentru Charlie (un exemplu) este prezenta mereu legea Talionului si_mi terfeleste marii oameni ai natiei din care fac parte cum as putea sa tac ? E adevarat IISUS spune sa intorc si obrazul celalalt ; dar pina cind ? Regret ca polemizam ;dar dragostea de semeni doar ne deosebeste de ceilalti ;dar cine observa ? Fericiti cei saraci cu duhul!Cu stima .

 103. M-am dus să-mi cumpăr cărţi! Evreul
  Bătrân şi sombru, ca un mag,
  Îmi puse blând pe umeri mâna
  Şi mă privi ciudat şi vag:

  -„Un tânăr, care-şi pierde vremea
  Cu cărţi!”.. şi-şi prinse de urechi
  Doi ochelari, vrând să-mi arate
  O Biblie cu slove vechi.

  Vrusei să râd… şi -n clipa-aceea
  Privii ironic spre Evreu;
  El pricepu.. gândind în sine:
  „Cumpărătorul e ateu!”

  În vreme-aceasta lângă dânsul,
  Copilul său mic, zdrenţăros,
  -„Mi-e foame!”… repeta într-una
  C-un glas naiv şi dureros…

  Sărmanul tată către dânsul
  Privi adânc şi ruşinat…
  Dar eu mă-nduioşai de milă
  Şi Biblia i-am cumpărat…

  Traian Demetrescu

 104. Da Arina , corect , cartea este ceea ce ne lipseste . Daca am pune mina pe carte si am judeca dupa mintea si inima noastra, nu ar trebui sa traim ce marele Traian Demetrescu reda atit de plastic in ultimele strofa . Multumesc.

 105. Depinde care Domn … DOMNUL NOSTRU sau alti zei pagani sau a altor religii ?
  Dacă vrei să-ți aperi TARAMUL tău si NEAMUL tău … câteodată TREBUIE sa te ridici si contra „adoratorilor” altor zei. Altfel taramul tău, neamul tău, DOMNUL tău pot fi în pericol ! In istoria acestui TARAM, in ultimii 2500 de ani, au existat peste 35 de astfel de neamuri, strainesti desartice si desertice … cere ne-au atacat, pentru a ne ocupa, pentru a ne jefui si pentru a ne distruge neamul nostru si spiritualitatea noastra religioasa. Asta se numește patriotism .

 106. Aproximativ 7.000 de persoane, care s-au mutat în Israel după ce au supraviețuit Holocaustului, vor beneficia de pensii de la statul român, în urma unui acord semnat între Israel și România, anunță publicația The Times of Israel, citată de Realitatea.net.

  Este vorba despre persoane care au pierdut cetățenia română pe care o aveau în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și, implicit, dreptul la pensie.

  Decizia semnării Acordului cu Bucureștiul a fost salutată de premierul israelian Yair Lapid.

  Centrul Organizațiilor Supraviețuitorilor Holocaustului din Israel a început negocierile cu guvernul român în urmă cu aproximativ șase ani, după ce Bucureștiul a adoptat o lege care recunoaște cetățenii plecați după al Doilea Război Mondial drept eligibili pentru pensie, notează sursa citată.

  Fostul parlamentar israelian Colette Avital, în prezent președinte la Centrul Organizațiilor Supraviețuitorilor Holocaustului din Israel, a declarat în presa din Israel că Guvernul României ar fi solicitat „o listă inacceptabilă de documente care nu mai pot fi obținute” pentru a demonstra eligibilitatea la pensia română.

  În 2020, Centrul Organizațiilor și Guvernul de la București au ajuns la acord care le-a permis persoanelor respective să demonstreze că au supraviețuit Holocaustului prin documente oficiale israeliene.

  „Acum, după încă un an și jumătate de negocieri, acordul a fost semnat și putem emite documentele necesare pentru supraviețuitori”, a spus Avital.

  Ministrul Egalității Sociale, Meirav Cohen, a menționat că acesta a fost cel mai recent dintr-o serie de acorduri încheiate pentru a crește sprijinul financiar pentru populația îmbătrânită de supraviețuitori ai Holocaustului din Israel.

 107. Ciobanii stau în jurul vetrei —
  Afară negură şi moină.
  — „Mă, Miule”, grăeşte unul,
  „Ce stai aşa?, ia zi o doină!”

  Hei!.. de-asta-i arde lui acuma!…
  El singur doar îşi ştie halul…
  Sfios şi necăjit răspunde:
  — „Cu ce să cînt?… că n-am cavalul…”

  — „Dar unde-i, mă?” – „Unde să fie?…”
  „L-a frânt boieru pe spinare-mi;
  Dar şi eu-n gândul meu, de ciudă,
  I-am tras o-njurătură, barem!”

  Traian Demetrescu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.