Pandemia schimbă prioritățile medicale ale românilor

Cereri record pentru programări și consultații clasice și de telemedicină prin Docbook la cardiologie, neurologie, ginecologie și psihologie

Docbook, prima și cea mai mare platformă digitală pentru programări și consultații medicale din România, anunță creșteri substanțiale în numărul programărilor făcute de români. În contextul crizei sanitare pe care o traversăm, statisticile arată că tot mai mulți români au folosit telefonul mobil, calculatorul sau tableta pentru a se programa la medic, la analize și investigatii medicale sau chiar pentru a fi consultați de medici specialiști prin telemedicină.

Comparativ cu 2019, statisticile Docbook arată o schimbare semnificativă în comportamentul utilizatorilor și creșteri solide în privința numărului de programări online. Specialitățile care înregistrează cea mai mare creștere a interesului pacienților sunt: cardiologie (+12%), ginecologie (+19%), neurologie (+15%). Cea mai spectaculoasă creștere, de 76%, se înregistrează la programările pentru consultațiile psihologice.

Doar în luna septembrie, prin intermediul platformei digitale au fost înregistrate nu mai puțin de 10,000 de programări, în contextul în care numărul total de programări realizate în primele 9 luni din 2020 este de peste 67,000. Ca urmare a interesului tot mai mare al românilor față de tehnologie și pe plan medical, reprezentanții Docbook estimează că până la finalul anului vor fi realizate aproximativ 100.000 de programări online.

O altă soluție modernă tot mai populară este telemedicina. În locul consultațiilor medicale clasice, în care pacientul merge în general la o clinică din proximitatea casei, având acces la un număr limitat de doctori, tot mai mulți români apelează la consultațiile video care le oferă acces de acasă, în condiții de deplină siguranță și fără să se deplaseze, la orice medic, indiferent unde se află acesta. Cele mai populare și căutate consultații medicale video sunt cele realizate la medicii generaliști, dermatologi și respectiv specialiști de medicină internă.

Pentru a facilita și mai mult accesul la servicii medicale de calitate si accesibile, planurile de dezvoltare includ introducerea din luna octombrie a posibilității de plată cu cardul bancar în rate și fără dobândă pentru toate serviciile și pachetele medicale. Platforma medicală digitală Docbook este în continuă dezvoltare, iar una dintre facilitățile solicitate de români a fost lansarea unor pachete de sănătate cu servicii și beneficii incluse. Ne bucurăm de încrederea utilizatorilor noștri și continuăm să inovăm în acest segment. Siguranța pacienților și a personalului medical, creșterea accesibilității serviciilor medicale sunt principalele argumente care ne motivează să introducem noi funcționalități în beneficiul acestora”, a declarat Cristian Barbu, fondator și Co-CEO Docbook.


În comparație cu programările clasice, unde pacienții sunt nevoiți să se deplaseze până la cabinetul medical sau trebuie să inițieze multiple apeluri în clinică până când obțin confirmarea unei programări, platformele digitale oferă opțiuni mult mai rapide, sigure și simple.

Ne așteptăm la o creștere accelerată a numărului de români care vor adopta serviciile platformei medicale digitale, mai ales în contextul în care tehnologia joacă un rol tot mai important în viața noastră. Avantajul major al Docbook este că investim continuu în asigurarea unei experiențe memorabile pentru clienți, nu doar printr-un customer journey simplu și intuitiv in platforma digitală, dar si cu propriul call center specializat, care oferă asistență și suport tehnic. Ca atare, în medie, o programare online pe platformă se realizează în mai puțin de 2 minute, în timp ce un apel telefonic în call center este preluat în mai puțin de 20 de secunde”, a declarat Bogdan Rosu, Co-CEO Docbook.

Docbook este prima platformă care facilitează interacțiunea dintre pacienți, medici și clinici. În prezent, platforma integrează peste 610 clinici și laboratoare medicale, dar și peste 7,000 de medici din peste 51 de specialități.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Cum naiba sa procedezi altfel daca ai la dispozitie doar un numar de telefon si un email pentru comunicare? Toate aceste doua formule sunt, ori trimise prin sms ori afisate pe geamul clinicii! Dar daca ai entorsa si nu te poti deplasa, primesti sfaturi in van deoarece nu are cine sa iti cumpere ceea ce iti trebuie! O brambureala ce n-a vazut nici nou nascutul zilei! Sa mai scriu metodele folosite in strainatate, nu pot baga strainezia in mocirla dictata.ro.

  2. Ce am gasit despre – Bogdan Rosu, Co-CEO Docbook.-
    „Contact Bogdan for services
    Financial Advisory, Finance Consulting, Commercial Lending, Healthcare Consulting, Outsourcing, Customer Support, Customer Service, and Digital Marketing”,deci omul este specialist in finante.-
    Clinicile si laboratoarele sunt private, raspanditre in toata tara.
    Este un asalt al Privatilor in sanatate.-
    Nu se fac programari in clinici.
    Posibil vrea sa adune -pana la sf. anului date despre cei care fac imprudenta sa se „inscrie”,sa faca estimari si evaluari financiare ,probabil le trebuie la Asigurari sosciale si sa-si estimeze banutii de la romani.-Omul nu e doctor ci un „organizator”,intermediar ca de obicei,
    pus sa suga la 2 ,3 capete.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.