Papa cere renunțarea la rețelele sociale în Postul Mare

Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să renunţe la capriciile lumeşti şi să se concentreze asupra lucrurilor esenţiale, în contextul în care suveranul pontif a deschis perioada Postului Mare cu o slujbă tradiţională de Miercurea Cenuşii oficiată pe una dintre cele şapte coline istorice ale Romei, informează Reuters.

El a criticat tendinţa oamenilor de a-şi expune viaţa pe reţelele de socializare, deplângând „o lume în care toate lucrurile, inclusiv emoţiile şi sentimentele noastre cele mai profunde, trebuie să devină ‘sociale'”.

În schimb, credincioşii ar trebui să intre în „camera lor interioară” pentru a găsi timp pentru reflecţie şi rugăciune în linişte, a spus suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, într-o omilie.

Postul Mare este o perioadă de 40 de zile de penitenţă înainte de Paşte, cea mai importantă sărbătoare creştină, care celebrează ziua în care creştinii cred că Iisus a înviat din morţi.

Reprezintă cele 40 de zile despre care se spune în Biblie că Iisus le-a petrecut ţinând post în deşert. În timpul acestui sezon, catolicilor li se cere să postească, să-şi amintească de cei nevoiaşi şi să reflecteze asupra mortalităţii.

„Viaţa nu este o piesă de teatru: Postul Mare ne invită să coborâm de pe scenă şi să ne întoarcem la inimă, la realitatea a ceea ce suntem”, a spus papa Francisc.

„Să nu ne fie teamă să ne dezbrăcăm de capriciile lumeşti şi să ne întoarcem la inimă, la ceea ce este esenţial”, a adăugat el.

Suveranul pontif a vorbit în cadrul unei slujbe oficiate în Bazilica Santa Sabina de pe colina Aventinului din Roma, precedată de rugăciuni într-o biserică din apropiere şi de o procesiune a cardinalilor şi episcopilor catolici.

Participanţii la slujbă, inclusiv papa Francisc, şi-au presărat cenuşă pe cap, în cadrul ritualului de Miercurea Cenuşii, care, pentru cei peste 1,35 miliarde de catolici din lume, serveşte ca o reamintire a mortalităţii oamenilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.