Papa Francisc. „Fac un apel urgent”

Papa Francisc a lansat duminică un „apel urgent” împotriva „unei spirale a violenţei care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict şi mai mare”, după atacul Iranului asupra Israelului, informează AFP.

„Fac un apel urgent la încetarea oricărei acţiuni care ar putea alimenta o spirală a violenţei care riscă să antreneze Orientul Mijlociu într-un conflict şi mai mare”, a declarat acesta la finalul tradiţionalei sale rugăciuni de duminică din Piaţa Sfântul Petru.

„Urmăresc rugându-mă şi cu îngrijorare, dar şi cu durere, veştile care mi-au parvenit în ultimele ore despre înrăutăţirea situaţiei din Israel din cauza intervenţiei Iranului”, le-a spus el credincioşilor de la fereastra palatului apostolic care dă spre celebra piaţă.

„Nimeni nu ar trebui să ameninţe existenţa altora. Toate ţările trebuie să fie însă de partea păcii şi să-i ajute pe israelieni şi pe palestinieni să trăiască în două state, unul lângă altul şi în siguranţă”, a avertizat el. „Este dreptul lor”, a insistat suveranul pontif.

„Ajunge cu războiul, cu atacurile, cu violenţa. Da dialogului, da păcii”, le-a declarat papa credincioşilor strânşi în Piaţa Sfântul Petru.

Papa Francisc a făcut din nou apel la o „încetare a focului în Gaza” şi la „negocieri”, cerând în acelaşi timp „ajutarea populaţiei care se confruntă cu o criză umanitară”, precum şi „eliberarea imediată a ostaticilor răpiţi în urmă cu câteva luni”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Pai scria un comentator aici pe Cot că cică Vaticanul ar fi platit 100 mil. Coco lux Bibi sa atace Iranul. Și atunci cum vine treabă cu condamnarea. Că să vezi

  2. Baietii taichii,

    Dumnezeu a ridicat pacea din lume, pentru ca Occidenul crestin s-a dat cu Satana, si o va da inapoi abia dupa ce ortodocsii vor castiga lupta cu satanistii. Deci, nu mai visati la cai verzi pe pereti, ci pregatiti-va pentru ce este mai rau, ca SUNTEM IN RAZBOI!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.