Papa îşi anulează participarea la ”Via Crucis” în ultimul moment

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, şi-a anulat participarea la procesiunea ”Via Crucis” de la Colosseum din Roma, vineri, în ultimul moment, pe fondul îngrijorărilor persistente cu privire la starea sa de sănătate, transmite AFP.

„Pentru a-şi păstra sănătatea în vederea privegherii de mâine şi a slujbei din Duminica Paştelui, Papa Francisc va urmări în această seară ”Via Crucis” de la Colosseum din Reşedinţa Sfânta Martha”, a anunţat Vaticanul într-un comunicat de presă.

La momentul anunţului, care a venit cu doar câteva secunde înainte de începerea ceremoniei, organizatorii au retras scaunul pregătit pentru Sfântul Părinte.

Iezuitul argentinian îşi anulase participarea şi în 2023 din motive de sănătate, la câteva zile după o spitalizare de trei zile pentru bronşită, dar această decizie fusese comunicată în prealabil, spre deosebire de această dată.

În faţa decorului spectaculos al amfiteatrului roman iluminat, mii de credincioşi din mai multe ţări, adesea cu lumânări în mână, s-au adunat în tăcere pentru a asista la acest moment culminant al Săptămânii Mari, ce precede sărbătorirea Paştelui.

După-amiază, liderul Bisericii Catolice a oficiat slujba din Vinerea Mare în Bazilica Sf. Petru din Vatican, aşa cum era planificat.

Duminică dimineaţă, el urmează să prezideze liturghia de Paşte în Piaţa Sf. Petru, urmând să dea apoi binecuvântarea „Urbi et Orbi” („Către oraş şi lume”), în timpul căreia, de obicei, trece în revistă conflictele internaţionale.

Jorge Bergoglio, care foloseşte un scaun cu rotile, s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, în special la genunchi, şolduri şi colon. El a suferit o operaţie abdominală în iunie şi şi-a anulat călătoria în Dubai pentru COP28 în decembrie din cauza bronşitei. În ultimele zile, a fost nevoit în mai multe rânduri să delege citirea mai multor discursuri din motive de sănătate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

 1. Vine ziua judecatii si va fi intrebat de ce a luat bani din mana Satanei Sorosh.

 2. Tipul ăsta, numit de „deep state”, păgân , fără credință, în câteva săptămâni dă ortul popii

 3. „@Elena Popa spune:
  20 MART. 2024 LA 14:27
  PROPRANOLOL ?
  („medicamentul” spionilor si al testatilor cu detectorului de minciuni ?)”
  __________________________
  Ce medicament care blocheaza frica fara a influenta ratiunea, s-a gasit in sangele terroristilor pro-ukrani ? 😀
  IQ=?
  🙁

 4. Papism pagan si satanist.
  La ei nu exista Invierea lui Hristos si nicio alta slujba nu isi are radacina in Dumnezeul Cel Viu

 5. @Eu pot, dar voi ?
  @maxtor
  @Laurențiu

  Papa pagan? asta este ca si cum eu as spune despre domniile voastre ca sunteti niste genii!

 6. Eu v-am zis prjntre randurio (Shalom!) cine.i de vina petnru atentatul (Shalom!) din Moscow
  (SHALOM !)
  ‘s curios daca rusi fac public ce stiu si au interceptat ! 😐

  SHALOM 😉 !

  IQ=? (mura-n-gura prostilor nu dau …desteptii dintre voi s-au deja prins 🙁 cine-a fost capul !)
  PS: Evreilor nu le prea reuseste PR-ul impotriva invinuirilore de genocid. „solutie finala”, holocaust la filistenii din GAZA ! 🙁 NASOL !
  Va asigur trisst ca n-ati vrea sa stiti cate-s obligat ca STAPANUL PAIANJENILOR DINE RETEA sa stiu ! Timpit rau nulandierii
  daca cred ca … 2-oi iepuri dintr-un … ATENTAT ! Rusii se vor enerva obligatoriu pe … ambi !

  MAGA ! 😐
  TRUMP = POTUS ! 😐

 7. Ce „interceptari” si-n ce limba 😉 au rusii !
  (e cu TALC ce-ntreb si ca … n-o fac aiurea se va vedea saptamana inediat urmatoare ! )
  [ce MEGA-BANCI ? au imorala din „ele” ? ‘s prea „tari” pentru russnaci ?]
  QUO VADIS USA ? 🙁

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.