Papa provoacă scandal în lumea bisericii

Cele mai noi declarații ale Papei Francisc provoacă un nou scandal în Biserică. Suveranul Pontif a vorbit cu preoții despre includerea  homosexualilor în școlile preoțești.

Papa Francisc a participat săptămâna trecută la o întâlnire închisă la Roma cu episcopii, ocazie cu care ar fi declarat că există deja o prezență suficientă a homosexualilor (frociaggine au fost cuvintele pe care le-a spus în italiană) în cadrul Bisericii și că nu ar fi nevoie de mai mult.

Inaltul cleric a susținut că, deși este important ca Biserica să-și deschidă brațele pentru toată lumea, este posibil ca o persoană gay să ducă o viață dublă. Apoi, el a spus că există deja suficientă prezență homosexuală în unele seminarii folosind termenul frociaggine, care este considerat abuziv.

 

La Repubblica și Corriere della Sera scriu că Papa Francisc a folosit termenul specific într- o dispoziție plină de umor, dar și că cei de la întâlnire nu și-au ascuns surprinderea. Un episcop care a comentat evenimentul a spus că Pontiful poate să nu fi știut că este o denumire jignitoare.

Papa Francisc se întoarce?

În noiembrie anul trecut, s-a decis că bărbații homosexuali pot fi admiși în școlile preoțești atâta timp cât nu au viață sexuală, însă această decizie a fost blocată de Papa Francisc.

Cu toate acestea, de când a fost ales în această funcție, Papa Francisc a încercat să adopte un discurs mai incluziv în declarațiile sale publice despre persoanele LGBTI , spre supărarea cardinalilor conservatori. Când a fost întrebat despre preoții gay, el a răspuns „cine sunt eu să judec?”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. Papa are dreptate! Pe jumatate, insa. Biserica catolica (scuzati cacofonia, e accptata) are poponari, pedofili, dar nu are lasbiene. Nu se poata, e impotriva politicilor de incluziune. Trebuie inca de pe acum sa se caute o…Papesa (a mai fost una, zice-se) care sa fie de culoare, lesbiana transsexuala si, musai, zoofilica. Si animalele sunt fapturile Domnului!

 2. Respect penntr suveranul pontif, un om cu scaun la cap nu atinge în sanctitea sa, gândește idiotule că acest om este om cu frica în Dumnezeu tatăl, nu a adus niciodată jigniri la adresa ta s-au a omenirii

 3. Papa Francisc este una dintre Fiarele apocaliptice. Potrivit viziunilor Parintelui grec Elpidios, dupa actualul papa, vor mai urma doi papi. Astia trei papi, unul mai satanist decat altul, vor domni – sa nu uitam ca ei sunt si regi, nu doar pontifi – in timpul ultimelor trei mari imperii care vor mai domina lumea, inainte de Final: Rusia, China si Israel. Doar Francisc si urmatorul vor fi succesivi, utlimul, Prorocul Mincinos, va fi activ dupa incheierea domniei Imparatului cel Bun, care il va premerge pe Antihrist. Romanii vor avea cele mai mari probleme in timpul urmatorului papa, cand Biserica va fi prigonita mai rau ca pe vremea bolsevicilor. Atunci e posibil sa aiba loc adevaratul Sinod talharesc.

 4. @un om,
  Calmeaza-te! Papa e Papa iar biserica catolica e altceva. Era vorba despre continutul de pidosnici si pedofili traitori in Institutie.

 5. Vaticanu va ajunge statiune balneara, piscina si sauna pentru poponari.
  Pestele de la capu prost se impute.
  La englezi e rezolvata treaba.

 6. Urat ai imbatranit Francesco! Esti anticrestin, satanist si iubesti sodomia. Fii sigur ca n-o sa te planga nimeni.

 7. Omul acesta ar trebui sa aibă bun simt sa se retragă din funcție. Nu a onorat-o niciodată cu adevărat, dar acum aduce deservicii Bisericii și omenirii. Un biet popa de provincie, devenit Papa peste noapte, pricepe credința precum un chibit de fotbal. Hai pa!! Mai lasa-ne!

 8. o fi și papa ” frogiacionne” și isi apară semenii??? oricum o fi sau nu o fi darv de la o vreme i se vad cornitele?!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.