„Paranoia rusofobă”. Zakharova a descris noua rezoluție a PE

 Încercările Occidentului de a acuza Rusia că se amestecă în „procesele democratice” sunt absurde fiindcă acestea, de fapt, lipsesc, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Anterior, Parlamentul European a aprobat o rezoluție prin care acuză Moscova că se amestecă în procesele democratice ale UE. În special, PE avertizează oficialii și politicienii europeni împotriva cooperării cu autoritățile ruse.
Zakharova a remarcat că, de obicei, Ministerul de Externe se abține de la a comenta rezoluțiile Parlamentului European, dar nu este posibil să ignorăm încă un alt document ipocrit. Ea a numit documentul „un manifest al dictaturii neoliberale”.

„Iată propoziții pentru a-i ilustra pe cei care nu sunt de acord cu cursul autodistructiv al Bruxelles-ului și speculații nesfârșite despre influența rusă, mania de spionaj și alte paranoii rusofobe”,  precizează Zakharova citată de site-ul oficial al Ministerului de Externe.

Ea a adăugat că poziția anti-rusă a Bruxelles-ului a cauzat deteriorarea economiei UE, ceea ce a dus la consolidarea forțelor politice alternative. Acum, de dragul „combaterii amenințării ruse”, concurenții incomozi sunt „epurați” în Europa.
„În ceea ce privește încercările de a acuza Rusia că se amestecă în „procesele democratice”, acestea sunt absurde prin definiție. Pur și simplu din cauza absenței în UE a acelor norme și idealuri democratice la care au aspirat părinții fondatori ai proiectului european. În prezent, Uniunea Europeană, principiile protejării drepturilor oamenilor obișnuiți, a statului de drept și a luptei împotriva corupției au fost călcate în picioare”, a conchis Zakharova.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9

16 Comentarii

 1. intrebarea relativa discursului rusoaicei e:

  – De ce UrSULA von der Layen nu da la liber parlamentului UE care i-a cerut asta -> contractele subterna cu „PFOTZER” si ce implica ele prin fo9ndurile colectate din „banii pe vaxxinuri” la … RAZBOIUL proxy cu rusii in Ukriana ?

  PE scurt: -De ce )inca) „democratia” UE e pentru dulai si nu pentru …potai ? 😐
  😉

 2. De data asta, are dreptate rusoaica. UE, care, de fapt, nu este decat o TABARA MILITARA AMERICANA, este condusa de BOLSEVICI LEGHEBETISTI.

 3. Citeam azi ca o un ONGeu a fost pus pe lista agentilor straini de influenta… se numea „Monitorul Alegerilor din Rusia” si este in Germania. Germanica care de doua ori au furat alegerile in Berlin si-i pune justitia sa le repete, isi baga ei coada sa supravegheze alegerile in alte tari… asta-mi aduce aminte de perioadele cand in rromania toate alegerile aveau observatori straini de la licurici, aia care-si fura si fraudeaza singuri alegerile, unde voteaza prin plic si nu verifica semnaturile, etc vin sa ne supravegheze noua alegerile. Rusofobia e boala grea si veche, nu e ceva modern, si e intretinuta de Anglia, care au avut ei tot timpul ceva cu Rusia, de vreo 300 de ani.

 4. Are perfecta dreptate,birocratii de la Bruxelles duc o politica contra intereselor tarilor din UE, este remorca SUA iar esecul politicii lor este transferat spre vinovatul de serviciu ,Rusia.
  Cine-i mai crede ?

 5. @mishteaux penca urmeaza vaxxinul Protan a lu Pfarizer 4 doze in 1 pentru salvarea UEehei recomandat obligatoriu

 6. Sa fim seriosi! Parlamentul European (organism PARAZITAR, fara NICI O PUTERE DECIZIONALA, dar care înghite banii contribuabililor din tarile UE!) trebuie sa dovedeasca, EL, ca UE ar fi „o democratie” si Federatia Rusa, nu, când, de fapt, lucrurile stau INVERS: UE este o DICTATURA (condusa de-un organism neales si american, reminiscenta a NAZISMULUI – COMISIA EUROPEANA -, si de-un „PARLAMENT” CARE N-ARE NICI O LEGATURA CU ALEGATORII, CI CU LOBBYING-URILE, si, pe deasupra, N-ARE NICI PUTERE DECIZIONALA, ESTE O FANTOSHA PARAZITA SI PARAZITARA A BANULUI PUBLIC (hoteluri 5 stele si restaurante înstelate, gratuite, adica platite din banul public, din impozite si taxe, pentru respectivii SI CRETINI de REA-CREDINTA, si INUTILI!). Putin, care-n mod adiacent, ESTE PRESEDINTELE CELEI MAI MARI SI MAI BOGATE TARI DE PE GLOB, SADE DE CATEVA ORI PE ANI DE VORBA CU ALEGATORII, IN SALI IMENSE SI PLINE. LE RASPUNDE ORE-N SIR LA INTREBARI. Sa vad UNUL, macar, din sefii de stat europeni „democrati” care face asta! NICI UNUL N-ARE NICI CAPACITATEA MENTALA, NICI PUTEREA FIZICA DE-A-I REZISA EXERCITIULUI!

 7. Stimata Doamna Colgiu, ma asteptam sa faceti intr-un scurt comentariu diferentierea dintre „ruso-fobie” si SOVIETO-FOBIE!!! Tipa e vadit PARA-Noica daca nu recunoaste IMIXTIUNEA Moscovei in Colhozul BOLSEVIC european care NU E DE IERI-DE AZI, in conditiile in care ILEGALII sefi de colhozuri au facut Europa dependenta de GAZUL SOVIETIC, au acceptat ANEXAREA Peninsulei Crimeea, precum si IMIXTIUNEA GENOCIDARA in Donetzk si Lugansk din 2014!!!

  URSS-Rasputin si China BOLSEVICA-Tzi Ohm Phing se amesteca de peste un secol, respectiv dupa ce Mao a crapat, NU NUMAI in SUA, ci si in Asia, Africa, Orientul Apropiat, atat MILITAR, cat si ECONOMIC, FINANCIAR si prin CONCESIUNI cu caracter COLONIAL!!!

  Doamna Colgiu, boala lu Zaharova, Zaharovski/Saharovski dupa BUNICU COMINTERNIST, e o boala de care sufera toti FILO-SOVIETICII, inclusiv din Romania…

 8. Care procese democratice? De exemplu in Constitutia Romaniei este scris ca poporul este suveran, ori acest lucru nu se intampla, decizii foarte importante fiind luate de catre presedinte sau guvernanti fara consultarea poporului. Presedintele si guvernantii confisca puterea si nu raspund in fata poporului.

 9. Un lucru este axiomatic: Nu poti fi rusofob, fara sa fii filonazist. Majoritate specialistilor in tehnplogii de varf din Germania nazista au fost recuperati de catre americani si i-au reactivat in diverse programe de cercetare. Vezi doar programul spatial american cu tinta aselinizarii. Marii capitalisti care au sprijinit nazismul, fascismul ori regimurile colaborationiste din Europa ocupata de Hitler au fost cei care au pus bazele Comunitatii Europene a fierului si carbunelui, predecesoare actualei Uniuni Europene.
  Actualele „elite euroatlantice” sunt urmasii acelor capitalisti nazisti. A se vedea cazul ministrului de externe a Germaniei Annalena Baerbock.

 10. Ce mă surprinde e că rușii recunosc rusofobia ce a cuprins Europa și lumea întreagă. La câte minciuni enorme au lansat, era de așteptat să se pretindă iubiți pretutindeni.

 11. Urmaresc de mult declaratile de presa ale acestei DOAMNE ; si-a castigat respectul meu profund.
  E o mare doamna.

 12. De ce s-ar amesteca rusii in alegerile din UE? Rusii nu pot alege niste conducatori europeni mai prosti ca astia alesi de sorosisti care or sa duca de rapa UE.

 13. UE ne spala creierii, suntem pregatiti sa ni se fure voturile… Stim faptasii, sa nu ziceti ca nu v-am spus.

 14. Din nou SCLAVETII SOVIETICI s-au prezentat la apel pe principiul ROTATIVEI, care mai de care mai idioti, dar si mai fanatici, intre edejectiile lor existand o IDENTITATE IM BACILA BOLSEVICA perfecta…Nu conteaza cum isi zic, toate CLONELE se trag din Cpt core/ Core ticacalosu tomlin marius gelu hemo roidu ileana/Ileana Rollasonata dez axon nata doru popeasca „OCOLITA”(de Securitate!?)… Toate CLONELE SOVIETICE sunt ALATRINEZI YES-mani care Fake Democraty Incornorescu Gheorghe si Ion Moscovitsh ticacalos rollasonatu nicu olahus justinianus Anonimus mistocarul singur cu parere-a Ghro-Ghro-hahaitoare a lu Dimitrie…

  Ne trebnicilor, oamenii de stiinta germani au fost lasati de Comintern sa fie preluati de SUA, singura tara cu o putere economica formidabila care, cu toate uriasele cheltuieli asigurate TUTUROR ALIATILOR si cu toate pierderile proprii suferite in MACELUL BOLSEVIC MONDIAL, putea asigura IDEOLOGIEI GENOCIDULUI conditiile FABRICARII BOMBEI ATOMICE-BOMBEI CU HIDROGEN pe care apoi sa le
  transfere la Moscova, SCHITE-DOCUMENTATII-PROTOTIPURI!!!Americanii si nazistii se aflau deja din timpul MACELULUI BOLSEVIC intr-o
  faza avansata, in timp ce CRIMINALU CONTRA UMANITATII Stalin il INVITASE pe ILEGALU Hitler SA PUSTIASCA Polonia, Ucraina, Bielo-Manivelo rusia si teritoriile cucerite de Tzari pana la Moscova si spre SUD-EST pana in Caucaz!!!

  Ticacalosilor, e vorba de SOVIETO/RASPUTINO/KAGHEBISTO-FOBIE, NU DE „ruso-fobie”!!! Mai bine informati-va cine a fost Saharovski, TATUCU lu Pacepa si al TUTUROR AGENTILOR SOVIETICI legendati in Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.