Parcul deschis sâmbătă la Braşov (foto)

Cel mai mare parc din Braşov dedicat recreerii şi sportului, amenajat, cu o finanţare europeană, pe un teren de 1,6 hectare, în zona cunoscută sub denumirea de „La Iepure”, a fost deschis, sâmbătă, de Primărie.

Aici au fost amenajate alei pietonale, foişoare, balansoare, locuri de joacă, un poligon pentru biciclete şi trasee de pump track şi au fost montate echipamente de fitness. În cea mai mare parte a parcului, pe o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, au fost amenajate zone verzi unde au fost plantaţi aproximativ 400 de arbori din mai multe specii specifice climei locale, şi altele pe care a fost plantată iarbă, flori şi arbuşti decorativi.

Zona era şi în trecut utilizată de braşoveni pentru agrement.

„Este un parc care a fost reproiectat, astfel încât să fie sigur pentru cei mai mici, în primul rând pentru cei care învaţă să folosească bicicleta. E un parc pe care l-au aşteptat mult timp şi cluburile de mountain bike din Braşov”, a spus primarul Allen Coliban.

Totodată, edilul a zis că zona a fost astfel amenajată încât să poată găzdui şi evenimente, în acest sens aici fiind amplasată şi o scenă.

Lucrările de amenajare au costat 7,4 milioane de lei fără TVA, finanţarea nerambursabilă reprezentând 98% din cheltuielile eligibile, şi au fost realizate de un număr de patru firme.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Ceva fabrici și uzine cu locuri de muncă pentru cei tinerii Brașovului unde să devii specialist și să poți munci până la pensie nu-l preocupă pe primarul partidului uniune ce cere Salvați Români Allen Coliban. Cu litere alăturate dublate în nume în România ai șanse mari să ajungi Președinte, sef SRI, primar.

  2. Bune și parcurile, profesionistule în curling, dar Brașovul nu are nicio importanță culturală! Opera e într-o clădire cât un cinema de cartier, teatrul e mâncat de intrigi printre membrii personalului, festivaluri nu sunt-lasă alea ale puberilor care trag pe nas prin Poiană, Universitatea are mai mult un profil tehnic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.