Paris Saint-Germain, campioană a Franţei pentru a 12-a oară

Paris Saint-Germain a cucerit titlul de campioană a Franţei pentru a 12-a oară în istoria sa, profitând de eşecul suferit de AS Monaco, ocupanta locului secund în clasament, pe terenul formaţiei Olympique Lyon, scor 2-3, duminică seara, în etapa a 31-a din Ligue 1.

Parizienii, care au fost ţinuţi în şah de Le Havre sâmbătă pe Parc des Princes (3-3), au obţinut astfel acest titlu, care părea oricum inevitabil, având în vedere avansul considerabil pe care îl aveau în clasament şi modul în care au dominat scena naţională pe tot parcursul sezonului.

Cu o diferenţă de douăsprezece puncte cu trei etape înainte de finalul actualei ediţii a ligii franceze, PSG şi-a atins unul dintre obiective şi se poate concentra liniştită spre realizarea triplei, urmând să joace în semifinalele Ligii Campionilor, împotriva formaţiei Borussia Dortmund (1 şi 7 mai) şi în finala Cupei Franţei, în compania echipei Olymique Lyon, pe 25 mai la Lille.

AS Monaco a făcut în schimb un pas greşit într-un moment extrem de important, în vederea calificării directe în Liga Campionilor, fiind acum ameninţată de Brest (locul 3, la două puncte) şi de Lille OSC (locul 4, la trei puncte).

FC Metz, echipă antrenată de fostul internaţional român Ladislau Boloni, s-a înclinat pe teren propriu în meciul cu Lille (1-2) şi se află pe loc de baraj (16), având emoţii pentru menţinerea în prima ligă.

Rezultate:

Vineri
Montpellier – FC Nantes 1-1
Au marcat: Akor Adams (2), respectiv Abline (7).

Sâmbătă
Paris Saint-Germain – Le Havre 3-3
Au marcat: Barcola (29), Hakimi (78), Goncalo Ramos (90+5), respectiv Operi (19), A. Ayew (38), A. Toure (61 – penalty).

Duminică
FC Metz – Lille OSC 1-2
Au marcat: Mikautadze (23 – penalty), respectiv Ismaily (31), Yazici (44).

FC Lorient – FC Toulouse 1-2
Au marcat: Ponceau (19), respectiv Dallinga (59), Ibrahim Cissoko (83).

Clermont – Stade Reimis 4-1
Au marcat: Cham (31 – penalty, 55 – penalty), Rashani (79, 90), respectiv Keito Nakamura (33).

RC Strasbourg – OGC Nice 1-3
Au marcat: Bakwa (18), respectiv Guessand (44 – penalty), Dante (52), Sanson (84).

Rennes – Brest 4-5
Au marcat: Kalimuendo (4, 9), Theate (68), Terrier (79), respectiv Mounie (11), Omari (48 – autogol), Satriano (54), Mahdi Camara (66), Brassier (90+6).

Olympique Lyon – AS Monaco 3-2
Au marcat: Lacazette (22), Benrahma (26), Malick Fofana (84), respectiv Ben Yedder (1, 60).

Olympique Marseille – Racing Lens 2-1
Au marcat: Aubameyang (1), Papa Gueye (85), respectiv Said (77).

Clasament:

1. Paris Saint-Germain 70 puncte
2. AS Monaco 58
3. Brest 56
4. Lille OSC 55
5. OGC Nice 51
6. Racing Lens 46
7. Olympique Marseille 44

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.