Parlamentari democraţi îi cer lui Biden să nu mai trimită arme Israelului

Fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, o aliată apropiată a preşedintelui Joe Biden, şi alţi 39 de legislatori democraţi au semnat o scrisoare prin care îi cer liderului de la Casa Albă să suspende transferul de arme către Israel, a informat sâmbătă EFE.

În scrisoarea lor, făcută publică vineri, legislatorii îşi exprimă „îngrijorarea şi indignarea” faţă de atacul armatei israeliene din 1 aprilie în care şi-au pierdut viaţa şapte voluntari de la World Central Kitchen (WCK), ONG-ul fondat de maestrul bucătar spaniol Jose Andres.

Din perspectiva acestui atac, ei îi cer lui Biden şi secretarului de stat Antony Blinken să reconsidere trimiterea de arme în Israel şi să suspende orice viitor transfer de arme până când se va face o investigaţie completă asupra atacului şi până se va îmbunătăţi situaţia umanitară din Fâşia Gaza.

„În lumina recentului atac împotriva lucrătorilor umanitari şi a crizei umanitare din ce în ce mai gravă, credem că este nejustificat să se aprobe aceste transferuri de arme”, se arată în scrisoarea semnată de Pelosi şi de alţi 39 de democraţi, între care progresista Rashida Tlaib, originară din Palestina.

De asemenea, ei îi cer lui Biden să nu trimită 2.000 de bombe cu diametru mic şi mediu în Israel, pachet care a fost aprobat chiar în această săptămână înainte de atacul în care au murit cei şapte voluntari ai WCK.

Scrisoarea este relevantă pentru că reprezintă o schimbare în sprijinul acordat Israelului de către Pelosi, care a fost un apărător ferm al statului israelian de-a lungul carierei sale, şi scoate în evidenţă faptul că ideea de a pune capăt transferurilor de arme către Israel nu mai este o cerere venită exclusiv dinspre aripa progresistă a Partidului Democrat, ci pare să se extindă la nivelul întregului partid.

Mai mult, scrisoarea vine după ce o altă personalitate democrată importantă, liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, a cerut în martie alegeri anticipate în Israel, considerând că premierul Benjamin Netanyahu este un obstacol în calea păcii. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

13 Comentarii

 1. Poza este minunata, ne arata viitorul si cat de mare era treaba gasita pe tastatura laptopului de pe biroul ei. La mai multi si la mai mare !

 2. Este precum scrisoarea celor 6 (oare 666?) de la noi a clantzailor de haur. Verzishorii, tiparitzi ca sa plateasca petrolul arab, are loc din cauza bau baului facut de moshia lui Rothschild, care sta acum pe oua mari, ca sa ia deamoaka shi petrolul iranian, de catre Bubyko, care de mult are in cap o grenada care sta sa explodeze, shi asta demonstrat la ONU. Razboaiele din zona, de la infintzarea celui mai rasist stat din lume (care nu vrea pace ci doar razboi), au costat > ca toate razboaiele omenirii, shi asta este similar zonei Ukrainiene unde la butoane sunt tot khazarii lor= Zelea, legionarul verde & Putin, legionarul rashu galbejitul, ka ka khazarii nu e nimeni, sa fie sange mult, da, mult sange(dar creshtin…). Pe mapamond zburda nestingherit sio, zio, salam cu Zoia, iar daca se ridica vre un glas, tzipa ca este HO, sau trebuie folosite legile deja facute tot de ei, ca sa fie ghettoul mult placut lor, ex. ingradirea culturii romane de proletcultista Zoe Petre, pupola Tzapului, shi asta in conditziile cand alogeniul lor Hitlerica este tiparit integral shi au auctions cu lucrurile lui. Totul este o vrajeala de democratzie, atata timp averurile enorme acumulate, se vor aparate cu orice pretz.
  O zi buna.
  Con

 3. Con spune:
  07 APR. 2024 LA 13:13
  Este precum scrisoarea celor 6 (oare 666?) de la noi a clantzailor de haur. Verzishorii, tiparitzi ca sa plateasca petrolul arab, are loc din cauza bau baului facut de moshia lui Rothschild, care sta acum pe oua mari, ca sa ia deamoaka shi petrolul iranian, de catre Bubyko, care de mult are in cap o grenada care sta sa explodeze, shi asta demonstrat la ONU. Razboaiele din zona, de la infintzarea celui mai rasist stat din lume (care nu vrea pace ci doar razboi), au costat > ca toate razboaiele omenirii, shi asta este similar zonei Ukrainiene unde la butoane sunt tot khazarii lor= Zelea, legionarul verde & Putin, legionarul rashu galbejitul, ka ka khazarii nu e nimeni, sa fie sange mult, da, mult sange(dar creshtin…). Pe mapamond zburda nestingherit sio, zio, salam cu Zoia, iar daca se ridica vre un glas, tzipa ca este HO, sau trebuie folosite legile deja facute tot de ei, ca sa fie ghettoul mult placut lor, ex. ingradirea culturii romane de proletcultista Zoe Petre, pupola Tzapului, shi asta in conditziile cand alogeniul lor Hitlerica este tiparit integral shi au auctions cu lucrurile lui. Totul este o vrajeala de democratzie, atata timp averurile enorme acumulate, se vor aparate cu orice pretz.
  O zi buna.
  Con

 4. Reporter: Ai amenințat că vei opri ajutorul militar către Israel ??
  Biden : I-am rugat să facă ceea ce fac.

  La Conferința Națională a Consiliului Israel-America, Nancy Pelosi a pus în mod explicit interesele Israelului înaintea Americii:
  „Le-am spus oamenilor, când m-au întrebat dacă acest Capitoliu s-ar prăbuși la pământ, ca singurul lucru care ar rămâne este angajamentul pentru ajutorul nostru.. și nici măcar nu îl numesc ajutor.. cooperarea noastră cu Israelul. Asta ne definește pentru cine suntem.” Biden și-a clarificat la rândul lui loialitatea: „Nu trebuie să fii evreu pentru a fi sionist. Sunt sionist.” L-a și denunțat pe Trump ca fiind „rău pentru Israel”. Dar Trump se jură că acreditările sale sunt mai tari și clare: „Singurul candidat care va oferi un sprijin real Israelului sunt eu. Restul vorbesc în van, fără acțiune. Sunt politicieni. Am fost loial Israelului din ziua în care m-am născut. Tatăl meu, Fred Trump, a fost loial Israelului înaintea mea. Singurul care va oferi Israelului tipul de sprijin de care are nevoie este Donald Trump”. Restul interviului jns.org ,,Donald Trump says he is no apprentice when it comes to Israel”

 5. Se vede ca astia habar nu au de nimica, pentru orice actiune politicaa ,trebuie sa ceara voie la banca sionista chemata Reserva Federala, adeveratul guvern USA.

 6. cainele nu poate da din coada in schimb coada da din caine cand vrea unde vrea cum vrea us liberty 1967

 7. Democratii cer una si republicanii o cer pe cealalta. Intre ei, Robinet sta atarnat pe istmul pozitiei de mijloc !

 8. Ce mai incolo incoace, la 84 de ani de primaveri , Crazy Nancy seamana uluitor de bine in grimase si gandire consecventa cu Roxana Wring! Doar ca pare mai tanara decat Wring la 70 de cotolani !

 9. incepe sa crape…. totul!

  cind nu mai poti stapini minciuna si secretul nu-ti ramine decit sa-ti asiguri calea de scapare.

  hai oameni buni, putem sa dam de cap saradei mincinosilor care ocupa puterile! vin vremuri interesante… s-a dat cu prafuri in serparie…

 10. civilii trebuie salvati toti , terosistii trebuie eliminati-altfel alte razboaie vor continua si in alti ani..
  mai bine 1 an ,2 acum si alte razboaie .. niciodata!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.