Parlamentul European introduce, pe șest, controlul absolut al cetățenilor

Parlamentarii europeni vor vota, săptămâna aceasta, Regulamentul privind inteligența artificială, în care au strecurat și amendamente privind sistemul de recunoaștere facială.

Astfel, sistemul se va folosi la identificarea biometrică pentru recunoașterea automată a caracteristicilor umane fizice, fiziologice, comportamentale și psihologice. Totodată, se introduce și identificarea la distanță a persoanelor fizice.

După ce au încercat să liniștească opinia publică, prin așa-zise măsuri de protecție împotriva încălcării dreptului la viață privată și la intimitate de către sistemele care utilizează inteligența artificială, europarlamentarii introduc, pe ultima sută de metri, amendamente halucinante.

 

Astfel, potrivit unuia dintre amendamente introduse la proiectul de Regulament european privind utilizarea inteligenței artificiale, se va folosi identificarea biometrică pentru recunoașterea automată a caracteristicilor umane fizice, fiziologice, comportamentale și psihologice, cum ar fi fața, mișcarea ochilor, expresiile faciale, forma corpului, vocea, vorbirea, mersul, postura, puls, tensiune arterială, miros, apăsări de taste, reacții psihologice (furie, suferință, durere etc.).

Citeste mai mult pe national.ro 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

13 Comentarii

 1. Oaauuu. Și cîtă isterie era cu telefoanele chineze de 5 G care cică spionau și urmăreau și dezvăluiau și făceau spionaj de tot felu,. uite acu vine ăsta ciumatu să te șteargă la dos.

 2. În sfârșit.Trebuie de sărbătorit cu vreo horă ..Portretul Ursulei atârnat in cămări.!!!.
  Japonezii au inventat un scaun WC care arata pe ecran componenta „produsului” ..Un sfat pentru comisari:-
  Dotați familiile cu aceste WCee că să știți și ce mănâncă că sa ridicați și impozitul la cei
  care mănâncă caviar..Cine se mai gândea vreo data că comisarii vor sfătui cetățenii UE să facă dușul in doi pentru a economisi apă și energia.Am auzit și asta.
  Cu scaunul japonez vorbesc serios..😀😀😀
  Niste amintiri din copilărie..😂😂
  Bunelul îmi povestea că pe vremuri,șeful de post,la Ignat,venea seara prin sat și mirosea aerul..
  Nu cumva sa pârlească cineva porcul..Trebuia de jupuiat, iar pielea dată la stat..Daca cineva era prins pârlind porcul era biciuit.
  Ia uite mă.Cica „caracteristice umane fizice și biologice”..

 3. E introdus de mult, acum vor să legalizeze pentru a fi folosit fără urmări prin justiție.

 4. 99% dintre oile europene nu vor auzi stirea asta. iar daca din greseala o vor auzi, vor zice ca e teoria conspiratiei right wing.. oile sunt in moarte cerebrala.. europa e terminata..

 5. Pentru moment in Franta Macron discuta legea denuntarii. Toata lumea chiar din viata privata- si mai ales) te poate denunta daca ai folosit vorbe tendentioase. Traiasca Mao!!!!! Si pe vremea lui copiii erau indemnati sa-si denunte parintii.

 6. P.E. LA GUNOI !
  Toți euroșParlamentarii ARESTAȚI și JUDECAȚI !

 7. 19.16- sincer aia cu biciuitul și pârlitul porcului pare legendă, o fi auzit cineva pe la gayeuropa liberă sau pe la vocea amerlocă? Șî eu am auzit de botnițe pe via boierului când se culegea via , ca sărăntocul să nu facă pagubă cu vreo boabă de strugure boierului ? Altfel, ce gaze , petrol, aur, minerale mai are ROMÂNIA în PROPRIETATE ? Mai are independență , suveranitate, e românul STÂPÂN în ȚARA lui, e cumva sclavete ? SLAVĂ PĂCII, pârlițătorilor de șorici gros !

 8. Curiosului de la 20’17”
  Înainte de WW2 statul avea mare nevoie de piele..Se gătea armata de drum lung. Știi doar.Trebuiau mult echipament.. .Așa spuneau oamenilor. De corvoadă ai auzit? Tare „populara” mai era prin satele basarabene..
  Biciul din coada de vita sa păstrat până nu demult- un bun organizator al disciplinei in sat..

 9. Daca in fata unei camere din astea de recunoastere ma intorc cu spatele, imi dau pantalonii jos si ii arat camerei (inclusiv operatorului) bucile, mi le recunoaste ?

 10. O sa fie vanduta supravegherea in masa tot in numele „securitatii” cum au facut si americanii cu „Patriot Act”… baga frica in prostii care vad numai drobi de sare peste tot. Snowden a prezis de atunci, ca dupa scandalul dezvaluirilor lui, in cativa ani, guvernele o sa faca lucruri si mai grave in domeniul supravegherii. Majoritatea legilor cenzurii trecute in UE au trecut pe motiv de „protectia copiilor”… Cum? nu vrei sa protejezi copiii? sa-ti fie rusine. In acelasi timp copiii sunt protejati bagand tot felul de pedofili si alti devianti sexuali in gradinite, scoli si medicina.

 11. In cativa ani, in ritmul asta de control ne retragem in munti. Banii virtuali, ii pot bloca si te lasa in doua zilein pijamale , te poate controla cata carne mananci, sa nu comva sa emiti co2.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.