Patinatoarea Cătălina Stănescu, din nou pe podium

La doar 11 ani, Cătălina Stănescu a obținut locul 3 la concursul internațional de patinaj artistic destinat sportivilor de performanță  Skate Celje – European Criterium.

Skate Celje este primul concurs din cadrul turneului de patinaj artistic European Criterium. Acestuia i se adaugă încă patru competiții internaționale. La finalul celor cinci competiții, este realizat un clasament final. Fiecare competiție aduce sportivilor participanți un punctaj, în funcție de locul obținut în clasamentul acesteia. Clasamentul final al turneului European Criterium se realizează pe baza adunării punctajelor obținute la cele 5 competiții incluse în turneu. La edițiile anterioare 2022/2023 și 2021/2022, Cătălina a fost pe locul 1 în clasamentul final, câștigând trofeul European Criterium pentru această performanță la categoriile Cubs 1 (2022/2023) și Cubs 2 (2021/2022).

În acest an, pe 17 noiembrie 2023, Cătălina a concurat la o categorie superioară, Basic Novice 3, unde au participat 26 de sportivi din 12 țări. Este o categorie cu niște cerințe tehnice și artistice mai dificile față de cele specifice categoriilor la care Cătălina a participat în trecut. Au fost multe emoții și la final bucurie că a început noul sezon pe podiumul unei competiții internaționale, parte a turneului European Criterium.

În afară de performanța internațională mentionată, unică în România la categoriile Cubs 1 și 2, Cătălina este campioană națională la categoriile Cubs și Chicks și câștigătoare a locului 1 la Cupa României.

Cătălina este sportivă a Clubului EduSport București. În cadrul clubului, se antrenează cu Andreea Ionescu-Pascu. Pentru pregătirea artistică, urmează cursurile de balet ale Operei Naționale, în cadrul Studioului de Balet pentru Copii și Tineret, profesor Magdalena Rovinescu.

Premiată și în aprilie

În luna aprilie a acestui an, Cătălina a adus în România pentru a 2-a oara consecutiv trofeul de locul 1  al campionatului european de patinaj artistic European Criterium, categoria Cubs. Anul acesta Cubs 1, anul trecut, Cubs 2.

Cătălina este singura sportivă din patinajul artistic din România care a obținut o astfel de performanță – de doua ori consecutiv campioana la nivel european (locul 1) în cadrul European Criterium, cel mai important turneu de patinaj artistic pentru copii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.