Patriarhia îl „afurisește” pe Cristian Tudor Popescu: „Oameni mici și veninoși”

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a reacționat joi vehement la criticile din spațiul public la adresa Patriarhului Daniel, după ce Preafericitul a relatat cum, în 1989, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte ale Sf. Dimitrie, iar după numai câteva luni, regimul ceaușist a căzut. Oficialul BOR denunță „zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile”. Bănescu face referire, fără a-l nominaliza, la Cristian Tudor Popescu, cu trimitere şi la ”Adevărul”, publicaţia pe care acesta a condus-o în anii 90.

”Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creştine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă şi din care se iţesc capetele pleşuve şi deloc limpezi, analfabete cultural şi religios ale unor pseudo-jurnalişti trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă şi imediată care îi contrazice constant? Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv „goldporaţie” (termen folosit de CTP- nr.), la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale „adevărului” pe protestarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză „jurnalistică”.

Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede.

Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne va dărui claritatea și frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de „bâlciul deșertăciunilor” în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes.”, a transmis Vasile Bănescu, într-o declaratie.

Replica lui CTP

Cristian Tudor Popescu a scris miercuri un editorial intitulat Satană în sutană.

„La articolul subsemnatului, „Satană în sutană”, BOR răspunde prin purtătorul său de cuvânt cu un jet lung și noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii. Textul meu, critic, conține întrebări, fapte, raționament. Fiecare cuvânt este sprijinit pe argumente. Producțiunea vorbitorului BOR mă face să mă gândesc la prestația purtătoarei de cuvânt a fostei primar, creatura de la televizor care se ocupa cu bălăcărirea adversarilor acesteia.

În niciun caz la un preot, un teolog, un om al Bisericii, un creștin.

Logic și uman, nu am cum să răspund la așa ceva „, a reacționat CTP.

Patriarhul bate șaua să priceapă calul: „Peste câteva luni, regimul comunist a căzut”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Ioana Radu 8392 Articole
Author

84 de Comentarii

 1. „Oameni mici și veninoși”se potriveste perfect patriarhului Daniel, un bisnitar, fost tucalar la Patriarhul Teoctist Arăpașu

  Ghicitoarea Daniel : 1976-1979 studii în străinătate: doi ani la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg (Franța) și doi ani la Universitatea Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau, Facultatea de Teologie Catolică (Germania):)))
  Daca puteti spune,cu precizie, ce grad avea in Securitate? Doar nu suntem copii:)))

 2. Mare idiot mai esti ma, Jagardane! Daca noi am fi islamisti, maine un om de „bine” Editat! Editat!

 3. CTP este printre foarte puținii care știu cât fac doi și cu doi,.. pentru patrioți fac evident douăzecișidoi,. Insă CTP vede mai in profunzime, mai la rădăcina evenimentelor, la cine care sunt sursa, mentorii polimii de starea nației este de vax populi,.

 4. Ce grad avea ctp care ii proslavea in versuri pe comuniști și pcr la scânteia tineretului iar acum de vreo 30 de ani varsa venin pe propriul sau trecut și linge in spate pe peneeliistii trădători și neisprăviți . Usturoi a uitat că a mâncat dar gura îi pute rau. Are și el o vârstă , păcat de el.

 5. Ambele parti gresesc enorm mai ales ca sunt persoane publice, mai mereu pe micile ecrane! In loc sa dea dovada de diplomatie, se improasca reciproc cu dejectii! Intrebare:
  – Enoriasi, credeti in „dumnezeu botezat CTP”?

 6. Ursule, abia astept sa vin la Sumuleu Ciuciului si sa mictionez pe odajdiile voastre! Voi, boanghenii, nu sunteti crestini decat conjunctural. Inca mai rontaiti carnea tinuta sub sa, adusa din Mongolia.

 7. Dementul asta,,c.t.p”, ar face mai bine sa ne vorbeasca de ce a murit D. Tinu ! Toata viata lui n-a fost decat un ingeras securistoid,si asa v-a muri !

 8. @justiniAnus:sa te bata D-zeu pentru gandurile tale necurate si vorbele taale pacatoase,bigotule!Cu Daniel ramane cum am stabilit!

 9. CTP, un dobitoc scapat de spitalul 9! Fara pic de jena, un nesimtit!

 10. Trebuie doar sa te uiti la poza ca sa-ti dai seama ca-i lipseste o doaga!

 11. Patriarhia sa faca bine si sa doneze ceva in pandemia asta, nu sa adune enoriasi sa-i mai stoarca de bani. Biserica, in vremuri de restriste ajuta, atat spiritual cat si material. Ce face BOR? Mizerie. Ce este curios, prea se aseamana cu gargara pesedista si cam cad amandoua in disgratie.

 12. dupa chip si apucaturi ctp este intruchiparea diavolului – este un sclavete nenorocit doar seku si diavolu sunt stapanii lui si ii poruncesc ce sa graiasca

 13. jagardele tu te crezi sclavul jadan scapat din mana lui Daraia regele persilor.
  UIE LA GLOBALISTI SI TZIE.

 14. CTP un chip satanic, dezgustator si instabil din toate punctele de vedere!

 15. „Cand un intelept arata calea cea buna, 100 de prosti sar cu gura.”

 16. Haha, Basescu cum o fi ajuns din „bisnitar de port” Sef de stat sa i deschida usile pana si ala de la Casa Alba.
  Sau Yohannis-Casa la Miami.

 17. Așa caraghioslâc! – Curat Caragiale! Pe purtătorul de cuvânt al Corporației BOR în cheamă $$$ Bănescu $$$, de la bani :))))))) Cum să fii purtătorul de cuvânt al celei mai hrăpărețe organizații și să te cheme $$$ Bănescu? $$$ :))))))))

  Dumnezeu are cel mai puternic simț al umorului!

  Domnul $$$ Bănescu $$$ face referire la istoria „însângerată” a BOR ca și când aceasta s-ar fi remarcat prin martirism. A existat o minoritate preoțească ucisă în închisori de comuniști. Adevărat. Însă la nivel de majoritate a preoțimii, BOR a desfrânat cu toate puterile cunoscute din istoria acestei țări: a fost cu boierii, a fost cu monarhia, a fost cu liberalii, cu țărăniștii, cu legionarii, cu comuniștii, cu securiștii și cu hoții de după 1990. Niciodată BOR nu a condamnat public vreun abuz al vreunui regim. Domnul $$$ Bănescu $$$ este mai rău decât un semidoct – este un falsificator al istoriei, care ia martirismul REAL al unei minorități a preoțimii și îl extinde abuziv asupra întregii biserici.

  Ce părere are BOR despre nesoluționarea Dosarului Revoluției? Ce părere are BOR despre foștii și actualii securiști din BOR? Ce părere are BOR despre preoți care îmbracă straiele preoțești, dar sunt masoni pe dedesubt și se închină la mai mulți dumnezei? Ce poziție a luat BOR cu privire la locul 1 la trafic de persoane din Uniunea Europeană al României? Ce face BOR pentru oamenii săraci? Ce face BOR împotriva pandemiei de covid? La ce folosesc Mercedesurile și tot aurul în viața de apoi? Câte spitale și școli s-ar fi putut ridica din banii pentru Catedrala Prostirii Neamului? Ne poate răspunde domnul $$$ Bănescu $$$ și la aceste întrebări?

  BOR și martirismul, bordelul și virginitatea.

 18. Nici daca l-ar stropi Prea Sfantul cu aghiasma pe CTP, n-ar reusi sa scoata dracii din el. Singura solutie ptr mantuirea cretinului nu ramane decat internarea la un balamuc.

 19. @ Vânătorul de urși,. Mă, tu care ești de fapt victimă, care nu ști folosi calculatorul tău, probabil dintr-un sediu de poliție,. Păi tu micționezi non stop bre,.pe nas. Ești mucos de la deget pân la coate,. Ai impresia că ești teribil de poți scie o prostie, la care uite, eu, cel mai prost dintre maghiari mă cobor,.. Căci restul, evident mai deștepți, iși văd de treaba lor. Ei știu că romania e un fleac, iar cei ca tine,..cloțani.

 20. Trebuie sa recunoastem nu au ales teologia ca aveau vreo chemare launtrica,au ales teologia ca e o meserie fundamentata pe spaga,ca salariile nu sunt cine stie ce ,dar „veniturile” sunt mari,o meserie „liberala”,ca si avocatura,in care ,daca nu curge,pica!
  Trebuie urmarit ce face Italia,Spania sau Germania cu astfel de cazuri, in aceste tari sunt astfel de teologi!
  Sa mergem mai departe ,la un razboi(Doamne Fereste)credeti ca din armata noastra viteaza si platita regeste,nu vor fi dezertari?Ca doar nu se duc in Armata,predilect, vitejii Romaniei

 21. CTP- un individ ratat ca om. Un mutant care face dovada clara, ca unii cetățeni asemeni lui, au evoluat din heine, s-au perfecționat la scoala călăilor , au facut studiu de indobitocire, au consumat rahat cu găleata, au baut sucul puteriziciuilor, si-au ascuțit dinții la polizor, mintea si-au pus-o in borcan iar sufletul si l-au ucis cu o plăcere nebuna. In locul inimii si-au plantat o bordura, marca Videanu si loc de cap si un bostan, pe care-l folosesc cu o plăcere deosebita de Hloween. In rest daca il privești cu atenție, constati ca o rachetă gaurita, cheala si mancata de carii are si toate calitățile unei slugi, fără organe de reproducere, dar cu un apetit exagerat de a reproduce imbecilitatile globalismului si ale lgbtq-stilor satanisti.

 22. Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale. Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative”, a transmis președintele, într-un mesaj antipanica postat pe Facebook.
  Nu pe asta se baza Daniel cand si-a adus aminte de 89, ci pe faptul ca fara pelerinaje nu mai pica …

 23. Merci beaucoup ora 12:24 si ora 12:35-trebuie sa recunosc ca am facut scoala si ca ai talent!:)))Ar trebui totusi un alt nick nume,nu ca m-ar interesa mult al meu,eu pot renunta la el,mesajul conteaza!Procedeaza cum crezi!
  Eu vroiam sa recomand articolul de azi al d-lui Buduca,care merita citit de doua ori!Pacat ca nu e in fiecare zi la fel…

 24. Justy Anus, raspund altor prostaci cand sunt atacat, daca ai observat, daca nu tine-ti fleanca! Nu o mai tot manca cu polonicul , mai utilizeaza si lingurita, femela de partid!

 25. ar face bine sa nu mai primeasca bani de la buget. Daca sunt bugetari, sa il cheme pe Bolojan sa le faca organigrama cu 50%.
  Cand tara este datoare 100 miliarde si traieste in pandemie, ei cu averi nebanuite si nemasurate!
  Ce avere avea Isus, cel pe care il invoca imbracatii in fuste de aur?
  Sii, pe 19 dec. 1989, cand tinerii mureau la Timisoara iar popimea ii pupa manile lui Ceausescu! Poporul nu uita!
  Uita doar prostii si hotii, care cred in indulgente.
  Prefer sa fiu ars decat sa ma atinga un astfel de „uns”!

 26. Uitandu- ne la fata schimonosita al lui WC. Popescu T. ni- l amintim cum cu aceiasi fata schimonosita , injunghia hartia in anii ‘ 90, la cuibusorul lui drag de la ,,Adevarul” , ziarul comunist al maiorului de Securitate , Dumitrel Tinu , scolit la ,,Scanteia” de unde cancerul sovietic era raspandit in toate ziarele comuniste. Saracu tov. maior, ghinion , ,,soarta ” nu s – a inteles cu el si a sfarsit intr – un ,,tragic” accident de circulatie. Din aceasta mocirla comunista a ziarului ,,Adevarul ” au sarit ca niste stropi cancerigeni un cvartet mizerabil : WC Popescu T. , Adrian Ursu , Chirieac si Lelia Munteanu care in anii ‘ 90 au proferat imunditii absolute, minciuni grosolane, instigatii la ura , prin care au otravit si manipulat romanii morti de foame , de frig , de lipsa de medicamente si care au trait intr- un calvar sovietic troglodit 45 de ani. Iar azi cei 4 ,,lucreaza ” tot in presa platiti regeste din sangele romanilor, ba, WC Popescu este guru invitat sa minta tinerii lipsiti de experienta sau care nu au in familie martori ai nenorocirilor coministe din anii’ 90.

 27. un om care nu e prost, dar e cam ticăloșit; și crede că le știe pe toate (ca și alții asemenea) – uneori îl asculți pe CTP și îi dai dreptate, dar alte ori îți provoacă scârbă

 28. „grămezi” de comentarii nepotrivite (scrisesem un cuvant injurios – l-am șters) … oameni care nu judecă, nu știu tradiția și nu au învățat nici până acum modul în care s-au înființat școlile și așezămintele medicale – de către Biserică, desigur. iar dacă ar avea bunăvoință ar căuta și ar descoperi nenumărate donații și nenumărate activități în favoarea celor necăjiți, în fiecare Biserică (ex. bucătării înființate pentru a oferi mîncarea de prânz celor săraci) dar și la nivel național. totul este atât de ușor de găsit. iar dacă sunt în „clanul sportivilor” ar putea să caute activitățile lui Mihai Neșu, fotbalist, care face tot ceea ce face asociind rugăciunea.

 29. Costi clotilda draga ai sarit si tu cu gura .
  Ba daca ar castiga dl TRUMP ALEGERILE.
  o sa bociti toti globalistii astia in frnte cu clocotilda ca un trib de maimute coborate din palmier.

 30. Sfantanita Popescu recidiveaza. Dupa ce a facut din „crucisatorul presei romanesti”(fostul ziar Gandul) o copaie scorojita, MUTU PROSTU’ CAINELE NOSTRU (SF autobiografic?) isi scurtcircuiteaza sinapsele incercand sa produca cele mai scelerate insulte la adresa oricui atinge patrafirul actualei puteri.
  Supararea BOR-ului e normala,dar vine cam tarziu.Cat despre domnul Vasile Banescu, se poate spune ca e unua din cele mai culte, discrete si bine intentionate persoane din spatiul public.
  @Marele Urs La cursul scurt de crestinare pe care l-ati parcurs nu s-a prins nimic de unii din hoarda voastra. Nem lehet sa fii atat de mitocan, mai hunule!

 31. Nu stiu daca in postura din poza articolului dl. CTP asteapta fetitele la iesirea de la gradinita, dar eu, de cite ori vad imaginea asta parca am in fata ochilor afisul de publicitate la filmul „Nosferatu” al lui Murnau !

 32. 0 imagine mai tare decât gândurile pe care le are CTP! O imaginea aproximativa este pe holul care duce la părintele Macarie de la Munteoru! Doamne apara-ne și ne păzește!

 33. daca ar fi atat de simplu lumea n-ar fi trecut in ultimii 2.000 de ani,
  dar poate rungandu-se pe CTP si altii se vor linisti si nu vor mai vedea rosu in si taurii retivi mai ales ca CTP are radacini adanci in varful PCR prin iubita lui mama si cine mai stie poate a fost si el in PCR, poate de acolo i se ”trage” marea lui simpatie pentru biserica,
  nu sunt un credincios, dar voi apara biserica ortodoxa pt ca este filonul de lumina din care poporul roman isi trage speranta si statornicia.
  multa sanatate si mai ales mentala pt CTP, jardan, urs si altii care nu-si pot gasi odihna in lumea noastra si cine stie nici dincolo…

 34. Acest CTP , Doamne, zici ca e Mephisto, nu alta. Ce creatura !

 35. Ai cautat-o cu lumanarea , Popescule ! Nici Arghezi nu te provozea mai abitir !

 36. Popii astia sunt niste paraziti. Nu produc nimic. Doar consuma resursele tarii de la educatie si sanatate. Acum se cred stat in stat. Se schimba generatiile si babele proaste sunt pe cale de disparitie.Li se vor duce pernele de sub sutana foarte rapid. Nu sunt singura institutie parazita. Mai sunt. Dar sunt organizate ca mafia.

 37. De atâtea blesteme și afuriseli, Bănescu asta mai are putin si da in colaps..se si vede un fel de Torquemada ortodox, gata sa aprinda rugul pentru eretici

 38. Nu poate trage unul o basina, sa nu o comenteze CTP-ul asta. Se pricepe la toate, politica, sport, administratie, probabil si la bucatarie. Se vede ca a inbatranit urat, tare urat. A devenit cainele puterii, cum apare unul sa zica ceva, hop si el latrand, indiferent de subiect.

 39. … circulă pe net că CTP-ul ar fi nepotul lui Iulian Vlad, conform spuselor lui Ion Coja, iar revoluţia l-a prins lucrând în directa subordonare a lui Adrian Vlad – fiul lui Iulian Vlad – care era directorul Centrului de Calcul Seismic de la „Geofizica”. De altfel, o vreme, CTP l-a angajat şi pe Adrian Vlad la „Adevărul”. De aici se poate deduce aversiunea față de Biserică / ortodoxie.

 40. mai confundati popii cu ortodoxia. Asa, orice hot care este prins, va spune ca se vrea arestarea romanilor! Ca doar este roman, nuu?

 41. ctp ca sluga a lui werner si ai lui
  nu merita nimic decit un scuipat
  oricum eu il blestemmiine in sf biserica VINERI (precis stie unde e)
  covid placut ii doresc
  iuda e ctp

 42. Viața și opera ilustrului ctp, vor continua și după ce nu va mai fi ceea ce el însuși, împreună cu alte câteva milioane de părerologi, considerăm astăzi, că ar fi.
  O nulitate nu-și schimbă niciodată starea. Nici forma, nici chipul, nici structura fizico-chimică, psiho-emoțională și desigur nici credința, „religia”, posibilitatea sau posibilitățile de a vedea, auzi, vorbi, percepe, scrie, gândi, memora, înțelege și accepta, etc. Singurul lucru valoros pe care Dumnezeu o mai poate face pentru EL, e să-l lase așa cum e. Urmărindu-i „evoluția” o să observăm că îl va lăsa. Minunea se va împlini.

  – Atunci va crede oare!?
  – NU!

 43. @calm-zici ca vei apara biserica ortodoxa pt ca este filonul de lumina din care poporul roman isi trage speranta si statornicia. Care lumina? Romania obercaie pe intuneric si nu mai stie incotro sa apuce?! Care speranta, ca nu se mai vede niciuna!? Care statornicie, ca suntem clatinati de orice mic curent inofensiv pt altii?! Aaaa poate lumina aurului care straluceste la vesmintele, tichiile si bastonul preotilor?! Poate speranta preotilor ca vor manipula vesnic prostimea sa pupe moaste sau statornicia BOR in toate regimurile foste, actuale si viitoare! CTP intotdeauna a avut o gura mare si a jignit pe multi de aceea nici BOR nu s-a lasat mai prejos in jigniri, asta ca sa arate ca e „crestina” si cu teama de Dumnezeu!

 44. @Micul sobolan cu pretentie de urs: tu nu esti maghiar, ci o cioara maghiarizata, la fel ca toti ratacitii din Mongolia pe meleagurile transilvane, muritori de foame si puturosi, dar fuduli nevoie-mare. Nu pricep cum v-ati infectat, ca voi stati izolati in ” tinutul ” vremelnic ocupat de voi.

 45. “Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă…”. Stimată doamnă Ioana Radu când îndemni oamenii să se roage pentru un smintit și un un la rătăcit la minte nu afurișești, ci chemi la mântuie pentru făgăduința bunătăților ce or să fie.

 46. O creatura josnica, urat la trup si la suflet, vandut diavolului si secilor.nu mai aratati figura astuia in presa ca se sperie batranii si copiii!

 47. Daca ziarele nu au poze cu monstri de Halloween – pun poza lui ctp si se rezolva. Iar caracterul si sufletul astuia sunt si mai urate

 48. Chiar în poza de mai sus se vede cum CTP_ul se mistuie sub bleanda afurisaniei !

 49. Ca respectivul braescu bate câmpii, e una, ca voi ii cântați în strună e cu totul altceva. Cu ce a greșit CTP în ce a spus, ma refer la adevărul istoric nu la fanteziile religioase ale lui Daniel. Dar bine ca l a afurisit pe „prietenul” domnului Nistorescu. Altceva nu mai contează. Sa fie la ei acolo!

 50. CTP dracuieste prin chiar titlul articolului pe care-l publica ! Deci , la mintea copiilor de tipul Cine spune, ala este ! Adevarat este comentariul lui Vasile Banescu ! Intelectualul si priceputul la toate CTP este de rasul curcilor ! S-a luat si de Patapievici scum vreo doua decenii si si-a aratat intelectualitatea de mahalagioi : CTP e pentru noi, Horia Brenciu doi !

 51. Bolsevico, ce-i tot dai zor cu ” adevarul istoric „?! Ca esti indoctrinata e treaba ta. Dar ca vrei sa ne ” prelucrezi ” si pe noi, muta-ti gandul!

 52. Unii string comori in cer, altii pe pamant.
  Credinciosii savirsesc un ritual pe care domnul Popescu nu il intelege si fata de credinta cuiva se cuvine sa avem respect.

 53. El cu hurezeana cand se inchina la Sorosh se apleaca cand unu cand altu.
  Doi poponari globalisti.

 54. „Profetul”Asa cum e CTP nulitate cum zici, te intreb, ce este PSD sau BOR pentru tine ? Va veni o vreme cand, fata de copii sau nepoti iti veti ascunde trecutul jenant. Ragaie prostia in voi cei care cica sunteti crestini si aparati BOR. Aparati BOR, nu credinta. Sa-ti spun pe aia dreapta, ma doare in cot de afurisirea celor de la BOR. Cei mai sclintiti in momentul de fata sunt tocmai ei, popimea care in nesimtirea lor profita de bietii enoriasi care in sinceritatea lor cred in Divinitate. Crezi ca Dany boy crede in Dumnezeu? Arata-mi minunile infaptuite de el. Nu limuzinele, nu paduri intregi ,nu afacerile lor. Ci evlavia, daruirea, credinta, iubirea fata de aproapele si toleranta fata de cei mai putin cu credinta. Dupa comunicatul lui Banescu a iesit la iveala ura BOR fata de societate. Pentru ca, luand in parte fiecare enorias,sunt cei din jurul lor. Acel enorias are poate o sora, o mama sau un fiu care nu se lasa induplecat de BOR. Ce face patriarhia, ii uraste? Cu acel comunicat suburban au cazul la nivelul discursurilor celor din PSD. De unde reiese ca si unii si altii sunt doar niste securisti.

 55. dl.Banescu face tocmai ceea ce i se pare ca este indreptatit sa reproseze celor(celui) despre care scrie, o greseala pe care o repeta de-a lungul textului(chiar si in incheiere), usor de observat de oricine.

 56. Cel puțin pentru ziua de azi, e cazul să-mi cer iertare. Iar am comentat paralel cu subiectul, dar, din câte ştiu, două chestii
  paralele se întâlnesc la infinit. Nu mai vorbesc de
  greşelile gramaticale care,
  pentru mine, sunt la ordinea
  zilei. Gata, îmi pun cenuşă
  în cap, capete, de fapt, toate seci, măcar să le um-
  plu şi eu cu ceva. La câte
  lacune am, e cazul să merg
  la şcoală. Cum, e închisa?
  Bine, atunci, cu tableta, online. Pfui, de unde se porneşte? Las’ că aflu eu
  până mă fac deştept. Oare, tot aşa, la infinit?

 57. Din nou gasesc neinspirata si aceasta noua interventie lui Banescu. Cristinel este un tip bolnav (este o parere personala) si ca atare are nevoie grabnica de ajutor. Si pe langa el restul bolnavilor pe care i-a contaminat, cei care ii apreciaza si ii aplauda iesirile icnite insuflate de Scaraoschi. Banescu si fratii sai sa se roage pentru el asa cum o vor si face cu siguranta, fara restul de motivatii ce anuleaza mare parte din ajutorul lor pentru Cristinel.

 58. Se acorda prea multa importanta acestui scelerat care-si permite sa jigneasca credinciosii! Este un vierme ordinar, un nemernic!

 59. sau nu.
  Toti comunistii care-si faceau cruce cu limba pe cerul gurii, acum se dau maari crestini!
  Vorbesc de aghiasma, tocmai aceia care au turnat, s-au prostituat si s-au injosit pentru un oscior….
  Iar acum, dupa ce au jefuit tara la blana, vin si ne mai tin si lectii.
  Mai taceti dra…lui!

 60. voi,cei care comentati pe aici impotriva BOR,nu sunteti nimic altceva decat niste bieti neo-comunisti care se cred de dreapta!va compatimesc…ce sa zic!sunteti dupa chipul si asemanatrea lui CTP,mici,meschini si dezorientati!totusi,va doresc sa aveti parte de lumina in mintile voastre,lumina coborata din puterea Lui D-zeu!
  Iisus Hristos exista si Va dainui vesnic,indiferent daca voi credeti sau nu!
  dar totusi,am o intrebare…voi sunteti botezati?!

 61. ce are tovarase, borul cu Dumnezeu?
  Ce, v-a dat Dumnezeu diploma sa ne conduceti vietile?
  Iar pe noi ne obliga sa cotizam pentru viloaiele si mertanele voastre?
  La munca, nu la ciordit!
  Spunea cineva, avem 300 de spitale si 23000 de biserici!
  E normal? Suntem in razboi bacteriologic, a venit un singur popa sa ajute bolnavii?
  Unde sunt preotii cu crucea-n frunte?
  Treceti in linia I-a, grasunilor!

 62. Inteleg ca tot scandalul a pornit de la refuzul bisericii ortodoxe locale de a respecta o cerință medicală legată de situația grea in care ne aflam. Adică crăpa fierea in popi daca nu aveau public la moaste la sărbătoarea sf. Dumitru – moaste la care te poti altfel inchina , daca asa intelegi crestinismul, in celelalte 364 de zile din an, in catedrala patriarhală. Dar nu, la noi trebuie neaparat îmbulzeală, călcat in picioare, bataie la împărțit agheasma etc. Altfel, avem probleme cu smerenia, cu milostenia, cu modestia, cu spus un Tatăl nostru ..

 63. „sa nu uiti, hunule”, carnea se fragezeste bine in sudoarea de sub saua calului. Apoi vorbesti, dupa ce-ti insutesti bine asta.

 64. CETEPEL super-santajat de securime pentru „colaborarea” la uciderea manarita a lui Tinu. Are niste scheleti in dulapuri si sertare si pe sub podele de nu mai stie de capu’ de gibon „mic si veninos”. cand gibonii gasiti pe pamant au fost modificati adn pentru a evolua in sclavi perfecti pentru „Dumnezeu”, „pa” ceteepeu’ l-au lasat asa „pa” la mijloc saracu’ sic !! Iese la comanda securimii ori de cate ori e’ chemat la GIGK SRI sa latre in puinga pana i se face rau si ameteste. Ca daca i se spune sa stea cu punga peste nas el fiind gibon se supune cerintei sri du soros.
  https://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Actualitate/49230/Acuzatii-incendiare-la-adresa-lui-CTP-si-a-lui-Tinu.html

 65. Din când în când, uneori, mai dăm și la păsările cerului câteva firimituri. Ele nu trăiesc însă din asta. Cu toate acestea, la Dumnezeu și la dreapta judecată, toate se adună. Nimic nu rămâne „pe dinafară”.

 66. un personaj infect Te simti avizat? Sau bati din taste sa pari interesant si luat in seama? De clampanit toti vad ca stiti,dar argumentati, veniti cu dovezi, cu fapte .Veniti cu ceva, nu cu injurii ca va descalifica statutul, cica, de crestin. Vai steaua voastra de fatarnici. Ati fost vreodata la mormantul unui crestin ce s-a jertfin in comunism ? Cei care merita respectul,nu popimea BOR. Unii contra CTP nu cred ca sunteti naivi ci de-a dreptul prosti.

 67. Ceaușescu a construit spitale,stațiuni balneo-climaterice și școli din care sistemul capitalist post decembrist a închis numai pe timpul lui Băsescu peste 70 de spitale. Școli nici știu dacă le-a numărat cineva câte de multe s-au închis.De asemenea în perioada post decembristă s-au închis o mulțime de stațiuni balneo-climaterice. Deci aceste autorități post decembriste au închis o mulțime de spitale stațiuni balneo-climaterice și școli pentru simplul motiv că nu le puteau întreține și tu dai vina pe biserică? Dar câte crâșme sunt, știi? Dar câte discoteci,baruri, stadioane ,teatre, cluburi , săli cu jocuri de noroc , săli de pariuri de tot felul și alte locuri de pierzare , le-ai numărat tu oare?Vrei să spui că sunt prea multe biserici? Bisericile sunt locașuri unde se tratează maladiile spiritule, și trebuie să fie mult mai multe decât locașele unde se tratează maladiile corpului, deoarece toți oameni sunt malazi spiritual, dar nu toți oameni sunt malazi în corp.Și apoi sufletul este etern pe când corpul acesta în avem numai în viața de pe pământ.În sistemul sanitar pentru corpul omului sunt 532 de spitale, 161 de unități asimilate spitalelor, 12 000 de cabinete medicale independente de diverse specialități,15 000 de cabinete stomatologice, 9 900 de farmacii, 11 000 de cabinete de medicină de familie,o mulțime se stațiuni balneo-climaterice, 63 000 de medici, 17 000 de medici stomatologi, 18 000 de farmaciști, 150 000 de persoane cu pregătire sanitară medie. Bugetul Ministerului Sănătății este de 11 miliarde de lei iar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de 40 miliarde de lei.Pentru sănătatea corpului omenesc este în guvern un mister în schimb nu avem un minister pentru sănătatea spirituală . În Biserica Ortodoxă care cuprinde 86%din populația țării sunt 14 500 de preoți și diaconi care slujesc în 15 200 de locașuri de cult.Vezi deci, cine te manipulează!

 68. tudore ce srie in constitutia Romaniei?????
  guvernul de neputinciosi trebuia sa faca costume de cosmonaut daca erea nevoie ca poporul roman sa-si exercite dreptul la credinta si religie.
  Nu a facut ca sunt daor neputinciosi si atei ….slugile globaliste ale diavolului Sorosh.
  CTP este si el un ebbreu mititel globalist….

 69. 500 spitale si 15 000 de lacasuri de cult. Nu vedeti o discrepanta?
  Sii, toti cei 85%, chiar aproba tacticile popimii?
  Siii, spitalele au paduri, terenuri, iazuri, case de odihna, cabane, etc, etc?
  Nu va mai saturati de bani, aia e.

 70. @Chiar si asa,
  de ce vrei să manipulezi?
  .În sistemul sanitar pentru corpul omului sunt 532 de spitale, 161 de unități asimilate spitalelor, 12 000 de cabinete medicale independente de diverse specialități,15 000 de cabinete stomatologice, 9 900 de farmacii, 11 000 de cabinete de medicină de familie,o mulțime se stațiuni balneo-climaterice, 63 000 de medici, 17 000 de medici stomatologi, 18 000 de farmaciști, 150 000 de persoane cu pregătire sanitară medie. Bugetul Ministerului Sănătății este de 11 miliarde de lei iar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de 40 miliarde de lei.Pentru sănătatea corpului omenesc este în guvern un mister în schimb nu avem un minister pentru sănătatea spirituală . În Biserica Ortodoxă care cuprinde 86%din populația țării sunt 14 500 de preoți și diaconi care slujesc în 15 200 de locașuri de cult.Vezi deci, cine te manipulează!

 71. vomt Tataica, BOR nu reprezinta divinitatea si nic spiritualitatea. Poate un bordel de taici care slujens un Daniel lipsit de credinta. Nu va dati seama ca Biserica a fost acaparata prin BOR de securisti si ca pe zi ce trece tot mai mult isi pierde din credibilitate,se indeparteaza de la adevarata sau dreapta credinta. Sa acreditezi un BOR care se ocupa de afaceri sa spui ca ne reprezinta pe noi ca popor trebuie sa fii Tu manipulat si rau intentionat. E nevoie poate ca fiecare sa se ocupe de propriul suflet, nu e nevoie sa mergi undeva. Dumnezeu e pretutindenu, nu? Intr-un schit uitat de lume acolo gasesti credinta cu adevarat. Nu in cladiri inalte si reci, poleite cu aur.

 72. vomt Daca nu pomeneai de ceasca mai ca iti acordam credibilitate. Dar asa….Oricum,ai un reper comunist, pe Leana savant de renume mondial.

 73. @Zmeul,
  după cum se vorbește de „stat paralel”, tot așa există și biserică paralelă, alcătuită din cei care se declară credincioși, dar nu trăiesc și de multe ori nici nu propagă învățătura Salvatorului lumii, Unsul lui Dumnezeu, Fiul Dumnezeului Celui Adevărat , după cum avem consemnată acestă învățătură în Biblie, sau Scriptura Sacră.Nu vei găsi credincioși adevărați în biserica paralelă cu Scriptura!

 74. @costi, faptele fiecăruia, bune sau rele , rămân și nu pot fi anulate. În contextul în care cineva amintea de faptul că nu am avea destule spitale și școli, și că ar fi prea multe biserici , am arătat și faptul acesta că cineva înainte de 1989, a construit spitale și școli, stațiuni balneo-climaterice , iar cei care au venit după el, nu au fost în stare să le întrețină pe toate și au închis multe din ele.În acest caz de ce ar mai trebui să se construiască școli și spitale noi? Acesta este întrebarea de bun simț adresată celui care a pus problema.

 75. Nu uita ca cel sub care s-au construit spitale si scoli a daramat biserici si a intemnitat preoti si calugari. Si-a meritat soarta. Mai gandeste-te si cate spitale si scoli le-a mostenit de la ” regimul burghezo-mosieresc „. Zmei din astia ca tine, atunci cand vor fi gata de duca, o sa-l implore pe un preot sa-i absolve de pacate.

 76. era voastra apune. Nu realizati cat rau faceti religiei ortodoxe.
  Sper sa ajungeti someri, sa traiti si voi ca enoriasii ce va sustin cutia milei…

 77. Oare copiiilor nu le este rusine cu un asemenea de tata?

 78. Tot cu popi o sa-l ingroape cand va veni clipa. El ii va solicita.

 79. Cer BOR-ului sa aleaga sef al bisericii ortodoxe roamane o persoana, din randurile sale, care sa semene cat de cat cu Isus, atat intelectual cat si fizic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.