Patriarhul Daniel i-a scris lui Teofil al III-lea

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Preafericitul Daniel, a transmis, duminică, un mesaj Patriarhului Ierusalimului Teofil al III-lea, în contextul atacului Iranului. 

”Am primit cu mare îngrijorare vestea escaladării conflictului militar din Ţara Sfântă în urma atacului masiv cu drone şi rachete al Iranului asupra Israelului, din noaptea de sâmbătă, 13 aprilie 2024. Prin urmare, în acest context marcat de violenţă şi tensiuni armate, ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască liderilor politici înţelepciunea făcătorilor de pace, pentru ca războiul din Ţara Sfântă să înceteze şi ca o pace dreaptă şi durabilă să fie restabilită”, a scris, duminică, PF Daniel, în mesajul transmis Patriarhului Ierusalimului Teofil al III-lea.

Patriarhul BOR a adăugat: ”În mod deosebit, ne rugăm Domnului Iisus Hristos să fie cu Preafericirea Voastră şi cu Patriarhia Ierusalimului în aceste vremuri dificile de conflict militar în Ţara Sfântă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

14 Comentarii

 1. Scrisoarea e lipsita de importanta. Sfantul Dumnezeu nu poate sa daruiasca intelepciune liderilor care vor razboi cu orice pret pentru ca acestia nu se inchina la Sfantul Dumnezeu ci-l servesc pe Moloh. Ei de Moloh asculta. Ii vedeti voi pe Netaniahu facandu-si Cruce sau pe khazarii ce conduc Israelul?

 2. -ai intzeles bai Theofile?
  -spunea asa,
  „in noaptea de noaptea de sâmbătă
  a fost atac masiv massiv al Iranului”,
  repeta si tu ca papagalu !

 3. Alt satanist care manan kk nemestcat: Preasatanistul Daniel Trafalet, mason spurcat si tradator al ORTODOXIEI !

 4. Nici de „tara sfanta” n-are grija Cel care nu doarme ? Poate a atipit putin …

 5. Întreținerea înfricării prin repetarea minciunii.
  Din păcate destui popi, cu bună știință sau fără, se fac părtași celor ce conduc lumea împrăștiind păcăleli și frici. La o predică, imediat după începerea teatrului de război Ucraiiina, popa dintr-un sat a îndemnat oamenii să aducă alimente neperisabile, haine, pături, pt refugiați, că după masă vin să le strângă aceiași oameni care-au mai fost la covid. Îmi pare rău că n-am întrebat cine sînt acei oameni și de unde vin.

 6. Roaga-te pt. poporul tau care este pus in mare pericol de toti politicieni pe care ii sustii si esti chiar de acord cu tot ce fac ei !

 7. A trimis Daniel baston vreo scrisoare satanistului Netanyahu ca acesta sa opresca Genocidul din Gaza dus de armata israeliana? Eu nu am cunostiinta de asa ceva. Acum nefericitul Daniel nu mai poate sa doarma de grija khazarilor satanisti ce conduc Israelul.

 8. De cata pace si intelepciune dau dovada liderii musulmani, s-a vazut la masacrul si luarea de ostatici din 7 Oct 2013.
  Intelepciunea araba si dorinta de pace a arabilor o mai gasesti doar in povestile cu 1001 nopti sau cu Nastratin Hogea.
  Auzi tampenie: sa ai scris in constitutie: Moarte Israelului……[Rumburak]

 9. @gelu-nu mai mânca rahat pe forum.Preafericitul are dreptate.Ortodoxia a fost întotdeauna de partea păcii.Mq alătur acestui demers.

 10. @ Imi vine sa vomit -da,dar să-ți înghiți voma!Cu apă sfințită de Spagovean.

 11. @ O formă de instaurare a păcii este să li se ia rachetele și dronele tuturor , ?

 12. Redactia, chiar nu aveti rusine. O sa va bata Sfantul Dumnezeu? De ce permiteti afisarea postarilor semnate cu IPS Theodosie Tomitanul?

 13. Preafericite, dar cind israelienii omoara zilnic copii palestinieni, v-ati exprimat ingrijorarea?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.