Patronul UNTOLD, acuzat de agresiune sexuală. Cercetare penală in rem

Poliţiştii clujeni au deschis un dosar penal in rem în cazul acuzaţiilor de agresiune sexuală ce îl vizează pe patronul festivalului UNTOLD, Bogdan Buta, ulterior fiind schimbată încadrarea faptei.

În cursul zilei de luni, IPJ Cluj a venit cu precizări legate de informaţiile apărute în spaţiul public, referitoare la faptul că una dintre persoanele implicate în organizarea festivalului UNTOLD ar fi agresat sexual, în anul 2021, doi minori.

”Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au demarat în cursul zilei de azi, 29 ianuarie, cercetări din oficiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 219 din Codul penal aflat în vigoare la momentul la care fapta prezentată în spaţiul public ar fi fost comisă.

Precizăm faptul că, până în prezent, la nivelul Inspectoratului, nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informaţiile expuse în cursul acestei zile în spaţiul public”, informa IPJ Cluj.

Marţi, poliţiştii clujeni au anunţat că a fost schimbată încadrarea juridică a faptei din agresiune sexuală în infracţiunea de act sexual cu un minor.

„La data de 29 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, s-au sesizat din oficiu cu privire la aspectele reclamate în spaţiul public, privind săvârşirea unor fapte de agresiune sexuală. Azi, 30 ianuarie, ca urmare a cercetărilor, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de agresiune sexuală în infracţiunea de act sexual cu un minor.

În cauză se administrează probatoriul pentru a se stabili întreaga situaţie de fapt”, precizează IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, la acest moment cercetările se efectuează ca urmare a sesizării din oficiu a poliţiştilor de investigaţii criminale.

”Activităţile sunt coordonate de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, iar în baza cadrului procesual existent sunt desfăşurate activităţi de cercetare penală in rem. Au fost audiate două dintre persoanele implicate, în vârstă de 18 şi 19 ani din municipiile Cluj-Napoca şi Iaşi, urmând a fi realizate toate audierile, respectiv activităţile procedurale necesare pentru soluţionarea cauzei.

Facem menţiunea că în cadrul audierilor nu au fost formulate plângeri penale referitoare la infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale”, se arată în informarea trimisă, marţi, de IPJ Cluj.

Bogdan Buta a reacţionat, arătând că îşi va căuta dreptatea în justiţie.

„Voi alege calea justiţiei ca singura formă de interacţiune cu aceşti infractori. Nu va mai exista nicio altă poziţie sau interacţiune pe subiect, decât procese sau plângeri penale”, a declarat Bogdan Buta, potrivit unui comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Tuasu traieste in Dubai ? Adio pedeapsa, poate aia divina, daca nu doarme !

  2. Probleme intre pomponei. Probabil ca nu le-a platit destul serviciile…….[Rumburak]

  3. Au inceput mocanii securisti sa-si dea la gioale din pricina banilor. Cum se face ca Bocul este mereu intre ei?

  4. Ma intreb daca procurorul de caz a fost „treinuit” de specialistii leghebedisti cum sa se comporte cu un membru al comunitatii. Nu de alta, dar astia au naturelul nesimtitor rau si una doua striga ca-s discriminati.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.