Patruşev, temutul şoim de la Kremlin, acuză NATO

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, unul dintre cei mai influenţi „şoimi” de la Kremlin, a declarat marţi că NATO luptă practic împotriva Rusiei în Ucraina şi că alianţa militară condusă de SUA ajută la organizarea de lovituri pe teritoriul suveran rus, transmite Reuters.

Patruşev a spus că cei 75 de ani de istorie a NATO de la înfiinţarea sa la 4 aprilie 1949 arată că aceasta este o sursă pe termen lung de „pericol, criză şi conflict”.

„Alianţa nord-atlantică este de facto o parte a conflictului ucrainean şi implicată activ în organizarea bombardării teritoriilor Rusiei”, a afirmat Patruşev pentru ziarul Argumentî i Faktî.

„În cadrul acesteia, se iau decizii colective cu privire la noi livrări de armament cu o creştere a capacităţilor lor tehnice şi a razei lungi de acţiune, iar instructorii NATO din mai multe ţări antrenează mercenari şi sabotori pentru participarea lor la operaţiuni antiruse”, a adăugat el.

Ucraina a lovit adânc în teritoriul Rusiei în ultimul an, bombardând rafinării de petrol şi fabrici de arme cu drone şi lovind în mod repetat regiuni de graniţă ale Rusiei.

Kievul spune că luptă pentru existenţa sa într-un război brutal ce a lăsat părţi din teritoriul său în ruine şi a făcut mii de morţi, notează Reuters.

Statele Unite au declarat în repetate rânduri că nu sprijină loviturile ucrainene în interiorul Rusiei.

Putin a avertizat luna trecută Occidentul că un conflict direct între Rusia şi NATO ar însemna că planeta se află la un pas de Al Treilea Război Mondial şi a spus că personal militar NATO este deja prezent în Ucraina.

Membrii NATO descriu invazia Ucrainei de către Rusia ca pe o acaparare de teritorii în stil imperial, ceea ce arată că Rusia post-sovietică este una dintre cele mai mari ameninţări ale unui stat naţional la adresa stabilităţii globale, alături de China.

Patruşev a descris NATO ca pe un instrument al Statelor Unite despre care a spus că vrea să distrugă în cele din urmă Rusia şi să-i fure vastele resurse naturale.

„Occidentul a considerat prăbuşirea Uniunii Sovietice doar una dintre etapele confruntării cu Rusia”, a susţinut Patruşev.

„Slăbirea ţării noastre ca un competitor economic şi politic şi îndepărtarea ei ulterioară de pe harta politică a lumii prin dezmembrare sunt obiectivele strategice pe termen lung ale Washingtonului, Londrei şi ţărilor Occidentului colectiv controlate de acestea”, a adăugat el.

Statele Unite şi aliaţii lor neagă că vor să distrugă Rusia, deşi o califică drept un inamic şi pe Putin drept un dictator ce conduce Rusia către distrugere strategică.

NATO, a mai declarat Patruşev, „îşi sporeşte sistematic potenţialul militar de-a lungul graniţelor noastre de la Marea Barenţ la Marea Neagră” şi efectuează manevre în apropierea teritoriului rus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

32 de Comentarii

 1. Dupa razboiul Termoncular atat Nato cat si UE nu se vor mai gasi pe harta iar multe din tarile ce le compun vor fi efectiv rase de pe fata Terrei sau vor iesi rau lovite. De scapat vor scapa doar cei pe care Sfantul Dumnezeu doreste sa-i scape. Aliluia.

 2. De la ciorapi si haine ., apoi Abrams, Patriot… NATO va lovi nuclear Rusia…Americanii au bombardat nuclear Japonia complet inutil, nu exista nicio amenintare japoneza asupra SUA….Daca Omenirea vrea sa mai traiasca, sa se roage de Rusia sa loveSca nuclear tarile estice ale NATO, pe unde intra Armamentul american, doar asa se retrage NATO. Daca NATO nu se retrage va fi Razboi mondial termonuclear..

 3. Parcă nu știm cum a jefuit Occidentul Rusia în timpul Bețivanului Elțin…
  Că era plin Vestul d’alde Abramovici și alți Ruși GEȚI-BEGEȚI…măR😜g
  ●{ Cititoru’ de Clasici Ruși }●

 4. „Potrivit experților din comunitatea politică și de informații, declarațiile aparent formale și ancheta lentă „creează baza pe care Rusia recunoaște Ucraina și autoritățile sale ca teroriști, chiar dacă acest lucru nu este susținut de ONU”.

  Comitetul de Investigații al Federației Ruse efectuează controale procedurale privind activitățile teroriste împotriva Rusiei de către Statele Unite, Ucraina și alte țări occidentale.
  Ministerul rus de Externe a transmis Ucrainei cereri în temeiul convențiilor internaționale privind combaterea terorismului pentru arestarea imediată și extrădarea tuturor celor implicați în atacuri teroriste, inclusiv a șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (inclus în listele teroriștilor și extremiștilor de către Rosfinmonitoring).
  Duma de Stat a anunțat lansarea procesului de delegitimizare a puterii în Ucraina după 31 martie, când urmau să aibă loc alegerile prezidențiale.”

 5. Axon, patriot mic ce esti, tu tocmai te ai rugat sa ne dea o bomba in cap? Gelu seamana atat de mult cu tine incat aveti acelasi buletin, dar lasa asta.

 6. Nu trebuie decăt să fii un pic zdravăn la minte ca să vezi dar şi să înţelegi că NATO (de fapt America) sponsorizează la greu un stat terorist condus de o sinistră gaşcă de neonazişti. Nu Rusia a încălcat înţelegerile ci NATO. Se poate verifica foarte uşor că înţelegerea, atunci când această sinistră făcătură sovietică şi-a căpătat independenţa, a fost ca ea să rămână cu un statut de neutralitate.
  Dacă nu eşti zdravăn la cap atunci în mod evident vei susţine bezmetica propagandă a regimului democrat american, un regim care a băgat America într-o sumedenie de rahaturi. Şi atunci când a ieşit a ieşit cam nasol: CĂ PUŢEA A RAHAT! (a se vedea ultimul rahat: Afganistanul).
  Astea toate nu inseamnă că ruşii cu Putin al lor, sunt nişte fete mari!

 7. Urcacanii vor culege ceeace au semenat americanii cu mana lor, a urcacanilor in Dombas si Lungask cand in perioada 2014-2022 au bombardat populatia civila rusofona facand peste 22.000 de victime. Acum urcacanii vor culege roadele acestei actiuni criminale.

 8. @CV/Bai aia ploii adica Franta isi aduce avioanele Miraj purtatoare de termonucleare la Kogalniceanu si de vina suntem eu si axon? Basca cele 200 miliarde de dolari in arme si munitie pompate de cei din Nato in Urcacania ca sa-i omoare pe rusi. In mod sigur esti analfabet functional, citesti dar nu intelegi ceeace citesti.

 9. @ cv
  Care-i definiția ta a patriotismului, să-ți vinzi țara la preț redus occidentalilor atlantiști și să o pui în pericol confruntând cea mai mare și militarizată țară din Lume ?!

 10. adevarul e ca daca rusii ar lasa ODESSA si iesire la mare multinationalelor yankeie din Urkania
  si-a lasa SAMANTA DE SCANDAL pe viitor

  Vezi SOMALIA si dezatrul american aolo -> yankeii sunt scosi de la miere doar da li se otraveste !
  la fel Urkania … yankeii (BLACKROCK, VANGUARD, FED) sunt scosi ndin Ukraina doar daca profitule mancat de perpetua investitie
  DEJA USA a pierdut aiurea in „primaverile arabe” si Afghanista + ESTUL EUROPEI …suma de 34 TRILIOANE de DOLLARI
  asa ca daca nu reesesc ca haleasca RUSIA ca intreg … eventual c-o atomica pe MOSCOW
  fara a faca radioactiv decat 5000 de km patrati si impartii restul RUSIEI
  VESTUL (USA + UE) se duce dracului de suflet … au ramas pe un MALDAR de EUROI si DOLLARI curand fara cerere pe PIATA GLOBALA !

  FIAT-MONEY nu au valoare in sine … oricati dollari si euroi ar avea vestul in banci … fara schimb REAL DE MARFURI … si ce sa ofere contra bancnotelor …doar bogatiile reale , energie, materii prime , si munca REALA a chinezilor
  CINTEAZA GLOBAL …
  daca LUMEA nu mai vrea EURO sau DOLLARI … pentru ca UE si USA nu mai pot face concurenta CHINEI si RUSSIEI … VESTUl isi pierde AVEREA FIAT-ILUZORIE !
  IQ=?
  😉

  Multi vad putini pricep !
  Cat mai costa in DOLLARI aur-ul ? (scade dollar-ul ? 😛 )

 11. Patrusev e un parlit de khazar care face pe maxi patriotul,cand e langa Putin dar isi pune kippa cand iese din Rusia-dar nu prea iese :)))
  Amarata imparatie, Rusia,ridicata de vikingi acum 1000 de ani , controlata si jefuite de 100 de ani de khazarii regelui Bulan, bolsevicii de ieri ,azi oligarhi miliardari

 12. Și totuși, în Urcaca ar fi trebuit deja să se desfășoare primul tur al alegerilor preZidențiale, nu ?
  Chiar nu Zice nimic niciun FP, Reuters, NYT șamd ?
  În Urcaca, Bastionul CiviliZației și Democrației Europene ? măR😜g…
  ●} StatMajoriZdu’ {●

 13. Latra si catzeii putinezi dupa cum le comanda stapanul krakanat……[Rumburak]
  *(Cainele moare de drum lung si prostul de grija clasicilor rusi si a SM al GP)*

 14. @Ion:cirecta observatia ta,iar statul roman imbecilizat de neputinta serviciilor secrete ,da cetatenii pe banda rulanta armatei a 14-ruso -rusa,fara sa se gandeasca o clipa ca isi baga tradarea in casa
  Rusia ramane dusmanul de moarte al tarilor romane , cum a fost de 300 de ani

 15. @Ion: rusofili si rusofonii primesc cetatenia romana pe banda rulanta,sa intareasca coloana a v-a in Romania si cuibul legionar AUR

 16. Gelu Colo Nelu, voi va rugati sa ne dea astia o nucleara in cap nu eu. Definiti voi patriotismul. Sa stam demni si sa ne rugam de rusia sa ne dea o nucleara in Constanta sau in Bucuresti.

 17. Rusia pana in acest moment a dat dovada de mult calm si rabdare ,la toate actele criminale facute de Ukraina ,America si tarile din NATO. Nu stiu cita rabdare va mai avea de acum inainte cu acesti sobolani inraiti ,dar bine pt. noi nu va fi. Sa ne ajute Dumnezeu ca sa le dea occidentalilor o alta gindire de pace si intelegere cu toate tarile si nu asa cum sint ei pusi acum ,sa declanseze un razboi.

 18. Da maestre @Paulian Ionescu, Rusia a dat dovada de mare calm mai ales cand a invadat Ucraina si a bombardat gari, spitale, muzee, scoli, teatre, blocuri. Toate pline cu ucraineni.
  Ca sa va convingeti de cat calm a dat dovada Rusia, uitati-va cum arata orasele ,,eliberate” de bravii ostasi sovietici ai tovarasului Putin.

 19. @CV/Esti Editat rau de tot. Bai imbe, satanistilor khazari le-a mai ramas o singur sansa sa invinga Rusia, cred ei, aceea de a folosi arma termonucleara. Dar mai stiu de asemenea ca Sfantul Bunul Dumnezeu antreneaza Rusia. Si de aceea satanistii folosind aceasta arma isi vor sapa singuri groapa si vor disparea de pe suprafata Terrei. Aliluia.

 20. Rusia se apara de agresori si ne va distruge fara regrete. O sa faci scurta la limba de atata lins tuhas american.

 21. @prostia ingroapa….
  Da bietul de tine,ti-ai afisat numele in primul cuvint..
  Sa fie lucid,patriot,nu inseamna rusofil mai baiete..
  Instigarea la criminalité se pedepseste ca o crima.
  Amintesteti de Minsk1 si 2 ,si déclaration babei nemtoice
  Fi calm.

 22. Nimic nou.Cei care l-au spanzurat pe Sadam Hussein pretind ca il salveaza pe Zelenski, cu un altfel de streang.

 23. Mireli , pireli, 16.39 -serios maestre al pros tiei, școli, spitale teatre , cine le bombardează? Ăia 500 000 de copii irakieni UCIȘI de amerlocii tăi iubiți pe care-i li .., pupi în dos erau în școli, spitale, teatre , ani ma lu le? MARS afară, ja vră , or din ară ! SLAVĂ PĂCII, trompetelor amerloce !

 24. L-a prins si pe el la bătrânețe criza de bipolaritatea si da cu razboiu de succesiune pai nu e diliu? Apoi toti cei de pe prispa cu bipolaru incep sa creada ca da ma uite suntem cercuiti… Pestele de la cap se pute de la coada se curata dar de la mijloc se spinteca pornind cu tăierea gitului de la tine de acolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.