Paul Pogba, la fel ca Simona Halep

 O informație venită din Italia poate da mari fiori Simonei Halep, deși aceasta se arăta optimistă după audierile privind șansele de anulare sau măcar de reducere a pedepsei pentru dopaj dictată de ITIA pentru o perioadă de patru ani. Campionul mondial cu Franța în 2018, mijlocașul Paul Pogba- jucătorul echipei Juventus Torino, a fost găsit pozitiv la controlul antidoping efetuat în august 2023, probele relevând o cantitate de testosteron neobișnuit de ridicată în organism. Controlul a fost efectuat pe data de 20 august, la finalul partidei din prima etapă a actualului sezon din Serie A Juventus – Udinese, în care Pogba a fost doar rezervă fără a intra pe parcursul meciului.

Testosteronul, hormonul cu care Pogba a fost depistat în doze anormal de mari, este interzis sportivilor, fiind inclus pe lista substanțelor interzise de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA). Folosirea testosteronului are ca obiectiv principal dezvoltarea forței și a masei musculare.

Agenția Antidoping din Italia l-a suspendat provizoriu, iar Instanța Antidoping din Peninsulă a deschis o anchetă, verdictul fiind oferit astăzi, conform La Repubblica: patru ani de suspendare iar cum Pogba are acum 31 de ani este clar că suspendarea se va termina la 35 de ani, deci putem spune că pentru el cariera s-a încheiat aici.

În decembrie 2023, Agenția Națională Antidoping i-a propus lui Pogba un acord, dar fotbalistul și avocații lui au refuzat. Astfel, procesul a ajuns în mâinile judecătorilor, care au dictat 4 ani de suspendare, pedeapsa standard în astfel de cazuri și care mai poate fi redusă în condițiile în care sportivul demonstrează că dopajul nu a fost intenționat.

Din păcate pentru el, Pogba și avocații lui nu au reușit să-i convingă pe judecători că a ingerat accidental testosteron. El mai are acum o ultimă șansă de a-și demonstra nevinovăția, la TAS, dar estimările că lucrurile s-ar putea schimba sunt la cote extrem de mici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. De ce Paul Pogba, la fel ca Simona Halep?
    Nu exista nici o singura similitudine, Paul Pogba a fost depistat cu hormoni iar Simona Halep cu cantitate extrem de mica de colagen.
    In cazul lui Paul Pogba, i s-a propus un acord de suspendare de 1 an, pe care sportivul l-a refuzat.
    In cazul lui Halep n-a fost niciodata o deschidere sa negocieze amiabil durata suspendarii.
    Nu sunteti corecti, denaturati sau manipulati titlul sa aveti audienta, stil Antena 3.

  2. @ ”Puișorii” de la stadionul ,,Tata Puiu”, cu Rață și Boboc, conduși de Dică a lu’ Becali, pierdură meciul cu ,,gigeii” fotbalulului , despre care spunea ”Tata Puiu” când era vedeta show-urilor TV cu fotbal, ”avansându-l” astfel pe ,,Gigel” Becali, lider la fotbal și probabil și ”fruntaș politic” , ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.