Pavel Bartoș joacă în „…Escu”

 

 Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „…Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

Pavel Bartoș, unul dintre cei mai iubiți artiști ai generației sale, pentru întreaga sa activitate din teatru și televiziune, s-a declarat încântat de propunerea celor două teatre din București și Chișinău și a început deja repetițiile pentru noul proiect.

Proiectul „…Escu” face parte dintr-o colaborare mai amplă a celor două instituții culturale –  proiectul „București și Chișinău, împreună prin Teatru” – care, încă de anul trecut, au făcut schimb de spectacole  și de regizori, pentru ca acum să reunească pe scenă cele două echipe artistice. Regizat de managerii celor două teatre, Cristian Șofron și Alexandru Grecu, spectacolul  „…Escu” beneficiază de o distribuție mixtă care pune în valoare câțiva dintre cei mai importanți actori angajați și colaboratori ai Teatrului „Stela Popescu” și ai Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău.

Mult așteptata premieră va avea loc la începutul lunii martie, la Chișinău și la finalul lunii martie , la București. Cele două teatre anunță faptul că vor exista suficiente reprezentații astfel încât întreg publicul interesat să se poată bucura de spectacol.

Textul lui Tudor Mușatescu este o satiră politică atemporală care a făcut istorie de-a lungul anilor, cu distribuții de excepție, pe toate scenele importante din România. Actrița Stela Popescu, cea care a dat nu doar numele Teatrului „Stela Popescu”,  ci și esența și determinarea sa, a fost atașată de ambele țări și nu a trădat niciodată această dragoste duală. Echipa Teatrului „Stela Popescu”, prin acest proiect, nu face decât să ducă această stea mai departe spre publicul vorbitor de limbă română din țară, dar și de peste Prut.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Deoarece sunteti adevarati „teroristi ai rasului”, pe cand si piesa „Vaxcinescu Bustisterizatu”? Doar, romanii au talent, nu? Succes!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.