PDL nu renunţă la marele „tun” numit votul prin corespondenţă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat vineri că beneficiarii legii votului prin corespondenţă sunt românii din străinătate, şi nu un partid.

„Unul dintre proiectele care fac parte din acestă strategie, (Strategia Naţională pentru Românii de Pretutindeni – n.r.) este cu siguranţă legea votului prin corespondenţă, este un act aşteptat de diaspora românească de 20 de ani. Este una din temele importante pe agenda noastră a tuturor, este un gest de reparaţie care se face românilor plecaţi din ţară. Este o soluţie dreapta pentru cei aproximativ trei milioane de români”, a spus Anastase la deschiderea lucrărilor Forumului Românilor de Pretutindeni.

Afirmaţiile Robertei Anastase vin în contextul în care în România toate scrutinele au fost presărate cu acuzaţii de fraudă, iar implementarea unui astfel de sistem nu poate decât să trezească şi mai multe suspiciuni.

Traian Băsescu a devenit preşedinte pentru a doua oară cu ajutorul voturilor românilor din străinătate, însă acuzaţiile de fraudare a acestora au curs în valuri la vremea respectivă.

Până în prezent, Anastase nu a garantat în nici un fel că votul prin corespondenţă al românilor din străinătate va fi respectat şi nu fraudat.

Pentru votul prin corespondenţă a pledat vineri şi Teodor Baconschi, care a spus că priorităţile Ministerului Afacerilor Externe pentru românii din străinătate sunt îmbunătăţirea şi extinderea reţelei consulare şi promovarea legii votului prin corespondenţă. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Marieta Visan 267 Articole
Autor

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.