Pe aici nu se trece!

Portugalia, măsură radicală. Și-a închis graniţele pentru a ţine sub control cazurile de coronavirus, care au devenit alarmante. Astfel, de duminică, intrarea şi ieşirea fără un motiv valid sunt interzise în populara destinaţie de vacanţă.

La frontiera terestră cu Spania, ţară vecină şi parteneră în cadrul UE, controalele au fost reintroduse – aşa cum s-a întâmplat în primăvara anului 2020, între 17 martie şi 1 iulie.

Controalele în porturi şi aeroporturi au fost, de asemenea, înăsprite. Se aplică excepţii doar pentru persoanele care călătoresc la serviciu, care se întorc la reşedinţa principală, pentru transportul de mărfuri şi pentru urgenţe medicale sau ajutor umanitar.

În ceea ce priveşte zborurile din Uniunea Europeană şi spaţiul Schengen, Portugalia a instituit trei categorii de măsuri în funcţie de numărul de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori.

Pasagerii din ţările mai puţin afectate, cum este Norvegia, nu au restricţii. Cei din ţări intermediare, cum este Franţa, trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19 efectuat cu 72 de ore înainte de îmbarcare. În fine, călătorii din ţările cu cele mai multe cazuri, cum sunt Spania sau Irlanda, trebuie să prezinte nu numai un test negativ la îmbarcare, ci şi să respecte o carantină de 14 zile la sosirea lor pe teritoriul portughez.

Acum, situaţia din Portugalia legată de infectările cu coronavirus este „foarte proastă”, a spus premierul Antonio Costa.

În ţara cu 10,3 milioane de locuitori au fost înregistrate doar sâmbătă 12.435 de infectări şi 293 de decese.

Austria şi Germania, ţări partenere în cadrul UE, s-au oferit să ajute serviciul de sănătate al Portugaliei, care se străduieşte să facă faţă unei creşteri a cazurilor de COVID-19 care necesită tratament în spital. Austria s-a oferit să primească pacienţi grav bolnavi din Portugalia.

Austria a primit deja pacienţi la terapie intensivă din Franţa, Italia şi Muntenegru.

Din 15 ianuarie, Portugalia se află într-o izolare strictă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Marea luptatoare Sosoaca poate elibera si poporul frate portughez.
    Acu, dupa ce o vazura, cred ca prefera sa ramana incuiati.
    Cred ca nu vor sa le scrie si lor HAUR pe steag.

  2. TRADATORII DE TARA LA PUTERE IN TOATA LUMEA. AU PRIMIT BANI SA ISI DISTRUGA ECONOMIILE PENTRU A SE RALIA NOII ORANDUIRI GLOBALE: PIERDEREA SUVERANITATII, INDEPENDENTEI, NATIONALITATII, ERADICAREA DREPTURILOR FUNDAMENTALE. SOCIETATE DE TIP HUNGER GAMES, UNDE SUPRAVIETUITORII (MAXIM 500 MILIOANE PANA IN 2030) VOR FI „FERME” DE COPII PENTRU CABALA MONDIALA. TREZITI-VA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.