Pe Cherecheș nu-l ”întreabă” nimeni de plecarea din țară

Împotriva fostului  primar Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară cu doar câteva ore înainte de pronunțarea sentinței definitive, folosind actele unei rude, nu există o acuzație oficială.

Răzvan Doseanu, avocatul lui  Cherecheș,  a declarat miercuri, la Antena 3, potrivit stiripesurse.ro, că ”nu are niciun fel de calitate oficială, adică nu s-a formulat niciun fel de acuzație cu privire la comiterea vreunei infracțiuni din partea dumnealui în legătură cu plecarea din țară”

Condamnat definitiv la 5 ani de  închisoare cu executare pentru luare de mită, procedurile de extrădare din Germania sunt incerte, în condițiile în care fostul edil refuză executarea pedepsei într-un penitenciar din țară.

„Noi am solicitat oficial Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, care instrumentează acest dosar, să ne comunice dacă dl Cătălin Cherecheș are calitatea de suspect și dacă a fost formulată vreo acuzație oficială împotriva lui în legătură cu comiterea unei infracțiuni în legătură cu plecarea din țară.

Pare incredibil că au trecut aproape 3 luni de zile și ni s-a răspuns că la acest moment dl Cherecheș nu are niciun fel de calitate oficială, adică nu s-a formulat niciun fel de acuzație cu privire la comiterea vreunei infracțiuni din partea dumnealui în legătură cu plecarea din țară. Asta în ciuda tuturor declarațiilor publice prin care toată lumea s-a exprimat că a plecat ilegal, că a comis nu-știu-câte infracțiuni ș.a.m.d.

E inexplicabil de ce, dacă există acele indicii sau chiar probe, nu se formulează o acuzație oficială, deși au trecut aproape 3 luni de zile”, a declarat avocatul lui Cherecheș, Răzvan Doseanu.

Potrivit documentelor trimise în Germania, într-o primă fază Cherecheș ar urma să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova, apoi la Aiud, după care va merge la penitenciarul din Baia Mare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Pentru circa 10 minute România a fost stat Schengen când a plecat primarul.Întrebați-l pe Nea Hammer dacă nu e așa !Așadar…infracțiune zeroooooo !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.