Pe cine mai scoate Dragnea vinovat

Președintele PSD, Liviu Dragnea, iese constant cu tot felul de încercări de distragere a atenției opiniei publice de la adevăratele probleme din interiorul alianței și care se reflectă și în actul de guvernare. Neînțelegerile cu ALDE au fost cosmetizate rapid de ambele părți, însă fricțiunile din interiorul PSD par să-i scape vigilenței lui Dragnea, în ciuda regimului strict impus în partid.

Cu cât șeful PSD vine cu argumentații din ce în ce mai stufoase, atât despre viitor, cât și despre trecut, cu atât scandalul este pe cale să explodeze din nou. Pe lângă talentul său greu de egalat în arta manipulării, Dragnea și-a asigurat și o echipă de comunicare ce îi oferă unele sugestii de-a dreptul năstrușnice. Ultima găselniță zvonistică propagată în interiorul PSD, apoi în spațiul public, este revenirea lui Viorel Hrebenciuc. Conform lui Dragnea, fostul sforar al PSD și-a reactivat, după trei ani de silentio stampa, petrecuți departe de politică, toate conexiunile vechi cu pesediștii și s-a pus pe distrus partidul.

Acar Păun, sub medicație strictă

Nu raporturile cu unele servicii secrete ale lui Adrian Țuțuianu au determinat intempestiva și rapida debarcare a acestuia din fruntea ministerului Apărării, ci chiar Viorel Hrebenciuc. Cel puțin așa sună ultima dezinformare pe care Liviu Dragnea s-a decis să o lanseze, chiar și după ce respectivul incident a fost aproape uitat de românul de rând. De asemenea, nici visele de ascensiune personală nu mai au niciun fel de credit, baronul de Dâmbovița fiind transformat într-o simplă marionetă a lui Hrebenciuc. Șeful socialiștilor vrea să exploateze în favoarea sa toate neînțelegerile din interiorul PSD, plasând responsabilitatea pentru acestea direct în cârca lui Viorel Hrebenciuc. Potrivit lui Dragnea, în interiorul PSD s-a încercat organizarea unui puci prin care el să fie înlăturat de la conducerea partidului, iar omul care urma să îi ia locul era chiar Adrian Țuțuianu. „Sunt oameni care, de-a lungul anilor, cu ajutorul altor oameni încearcă să se reșapeze. Oameni gen Hrebenciuc. El asta face – dă jos conduceri, face conduceri, spune cine trebuie să fie și cine nu“, a declarat Liviu Dragnea, la un post de televiziune. În opinia sa, Hrebenciuc încearcă să se reșapeze politic și face jocuri împreună cu alți apropiați din PSD. Deși știe că starea de sănătate a fostului sforar al PSD e în continuare destul de șubrezită și nu-i permite, în special, inima să facă astfel de jocuri, Dragnea nu s-a putut abține și a trimis săgeți către Viorel Hrebenciuc. „Din păcate, e trist că a ajuns în situația asta. Nu am vorbit cu el și nici nu am de gând. Partidul este preocupat de programul de guvernare, grupurile lucrează bine, încă mai sunt probleme de comunicare“, a punctat Dragnea. În urma executării pedepsei cu închisoarea, starea de sănătate a lui Viorel Hrebenciuc s-a agravat suficient de mult, acesta primind un ultimatum de la medici în privința fumatului și a menajării inimii.

Oamenii lui Hrebenciuc susțin Camera

Acuzațiile voalate la adresa fostului politician lansate de liderul PSD, Liviu Dragnea, au stârnit zâmbete pe fețele multor pesediști, veterani ai partidului. Aceștia s-au arătat amuzați de jocul de imagine pe care îl face președintele lor, mai ales că aproape toate direcțiile din Camera Deputaților sunt conduse, în continuare, de oameni pe care Viorel Hrebenciuc i-a lansat și i-a susținut din punct de vedere politic. Imediat ce a părăsit Camera Deputaților prin demisie, fostul ministru al Justiției Florin Iordache, un apropiat legendar al lui Hrebenciuc, a fost cel care a preluat supravegherea și buna desfășurare a activității. Mai mult decât atât, actualul secretar general al Camerei Deputaților, Silvia Mihalcea, a fost lansat în politica mare de către Hrebenciuc. Cu alte cuvinte, de la vârf și până la șefii de birouri din această Cameră, sunt impuși diverși oameni care au făcut parte, ani de-a rândul, din echipa de lucru a fostului sforar al PSD. Nu cu mult diferită este situația și la Senat. Și acolo Viorel Hrebenciuc și-a „implantat“ diverse cadre, care au rămas pe funcții și în prezent.

„Hrebenciucul“, de la vârf, direct în celulă

Combinator de top, care putea numi miniștri, înalți funcționari, putea face și desface majorități în Parlament, promova politicieni dubioși sau era în spatele mai multor formațiuni politice, indiferent dacă era la Putere sau în Opoziție, Viorel Hrebenciuc a plecat din vârful politicii direct la pușcărie. Aproximativ 100 de milioane de euro este valoarea șpăgii-record pentru România pe care acesta ar fi dat-o și pentru care a ajuns după gratii.

Hrebenciuc a fost arestat pe 29 octombrie 2014, în dosarul „Jaf în codrii României“, după ce și-a dat demisia din Parlament. În perioada 2000-2004, numele său a fost subiect de banc. „Hrebenciucul“ era unitatea de măsură a corupției. Fost prefect de Bacău, între 1990-1992, apoi promovat secretar general al Guvernului între 1992-1996, Hrebenciuc a obținut, ulterior, cinci mandate de deputat PDSR/PSD.

Despre Laur Emre Articolele 68
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*