Pe „Drumul Doamnei Neaga”

Consiliul Judeţean (CJ) Buzău va organiza în data de 6 iulie prima ediţie a evenimentului cicloturistic „Drumul Doamnei Neaga”, iniţiativă ce încurajează turiştii să descopere pe două roţi obiective precum Mănăstirea Bradu, Herghelia de la Cislău sau Casa Memorială „Vasile Voiculescu”.

Conform instituţiei, un aspect important este că pe parcursul traseului participanţii vor putea să se bucure de scurte momente artistice, care vor avea rolul de a pune în valoare tradiţiile şi obiceiurile din zonă.

„În afara faptului că se va face mişcare în aer liber, se va promova tot ce înseamnă traseele turistice ale judeţului. Nu este o cursă de ciclism, este o cunoaştere pe bicicletă a unor locuri din judeţ… Condiţiile sunt destul de simple, trebuie să îndeplineşti un criteriu de vârstă de minim 16 ani, vor fi asigurate condiţiile tehnice, asistenţă medicală, condiţii de siguranţă…”, a declarat preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Circuitul se întinde pe o distanţă de 101 km, având o elevaţie de 1.260 m, iar timpul de parcurgere este estimat la 8-9 ore.

„Estimăm participarea unui număr de 100 persoane. Tipul bicicletei: cursieră, gravel, mountain bike, trekking, electrice. Nu sunt recomandate bicicletele single speed sau cele de oraş. Sunt interzise bicicletele municipale, trotinetele electrice sau scuterele electrice. Deplasarea se face în pluton compact asistat. Obiectivele turistice ce se regăsesc de-a lungul traseului şi pe care le vom pune în valoare: Mănăstirea Bradu, Biserica Veche şi Mormântul Doamnei Neaga de la Buda Crăciuneşti, Herghelia de la Cislău, Casa Memorială ‘Vasile Voiculescu’ din Pârscov, Centrul de vizitare ‘Geogate’ din Sătuc, Berca”, informează CJ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.