Pe urmele infractorilor, în toată Europa

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 1.030 de persoane, 64 de mașini și 22 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în perioada 22 – 29 noiembrie, au fost localizate în țara noastră 564 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 15 mandate europene de arestare, au depistat 65 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, 265 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară și 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 15 documente, o plăcuță de înmatriculare și au fost găsite 60 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, potrivit sursei citate.

Totodată, IGPR anunță că 466 de persoane căutate de autorităţile române au fost găsite de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. Dintre acestea, 20 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 7 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau șederii pe teritoriul Schengen, alte 20 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor patru mașini căutate de autorităţile române pentru a fi confiscate sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale și șapte documente semnalate de România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Cred ca pe cei mai multi i-au arestat la coada la vot, tocmai cind se pregateau sa-l voteze pe Iohannis ! … „Fetele” au scapat, ca erau „la produs” …

  2. Diaspora e harnică bree.. Uite cazul Bădălău, cum se adeverește,, rapid.. Cei 8 milioane de români pribegi ”diaspora” uite așa trăiesc.. din ilegalități, din prostituție, sau in cel mai bun caz din munca la negru,..cerșitul a devenit periculos cu islamiștii pe străzi,. Așa că românu ia ce poate,, pe lângă blenoragie sau leucoree.

  3. Astia din diaspora daca sunt prinsi la inghesuiala pe podul din Londra si sunt intrebati de unde sunt, raspund ca sunt din Bulgaria sau striga „Alah Ahbar” numai sa fie lasati in pace. Adicatelea, astia sunt „mandri ca sunt romani”! Infractori romani din toate tarile U.E. unitiva ca vine 1 Decembrie!

  4. Hai ca incep sa vorbeasca „turistii” plecati din tara cu stomacul si buzunarele goale! Ministerul de preturindeni cu ce se ocupa? Dar politia care se lauda ca colaboraeza cu alte state, cu ce se ocupa toate entitatile astea care urla dupa drepturi in parte nemeritate? Cititi aici: https://www.stiripesurse.ro/romani-talhariti-cu-cutitul-la-gat-in-ungaria-pe-o-cursa-flixbus-acuzatii-grave-la-adresa-soferului_1408559.html
    Asta se intampla ori la iesirea din austria spre ungaria, ori la toaleta publica gratuita dar soferii trebuie sa anunte calatorii din autocar si chiar ei sa nu mai opreasca in acele puncte oribile! Nu se intampla de azi sau zilele trecute, se lasa impresia ca soferii sunt colaboratorii perfecti pentru acesti „alba neagra”-cutit la gat! Normal usile de la autocar trebuiesc inchise inediat dupa ce au urcat calatorii dar se face pauza de 15-20 minute. Ceva nu se leaga in acest serviciu! Anul trecut de vreo 2 oru s-a intamplat asta cu asemenea 4-5 hoti,dar neavand dovezi, apoi trebuie sa fie prinsi in fapt cu poza sau video,sa stii numele lor,dupa care trebuie sa astepti politia care vine dupa 2-3 ore si te trezesti ca in Romania,amendat ca nu te-ai ferit de asemenea actiuni si ramai sau te lasi pagubas! Oricum si orice ai incerca in zonele apropiate romaniei, se practica legea fix ca in patria basinasa ro!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.