Pedeapsa primită de şase polițişti de frontieră care luau mită

Şase agenţi de poliţie de frontieră au fost condamnaţi definitiv pentru luare de mită după ce au pretins şi primit diverse sume de bani, cuprinse între 20 şi 30 de euro, de la şoferii care tranzitau frontiera, informează Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu.

„Curtea de Apel Bucureşti a respins apelurile declarate de cinci inculpaţi, la data săvârşirii faptelor agenţi de poliţie de frontieră în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, împotriva unei sentinţe penale de condamnare pronunţată de Tribunalul Giurgiu, menţinând pedepsele de trei ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, aplicate de instanţa de fond, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În cadrul procesului penal a mai fost condamnat şi un alt inculpat, la data săvârşirii faptei tot poliţist de frontieră, la o pedeapsă de doi ani închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită”, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în cursul anului 2019, cei şase agenţi de poliţie de frontieră au pretins şi primit diverse sume de bani, cuprinse între 20 şi 30 de euro, de la conducătorii auto ai autovehiculelor ce au tranzitat frontiera, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în România, în legătură cu îndeplinirea, neîndeplinirea, urgentarea ori întârzierea îndeplinirii atribuţiilor de serviciu.

Pentru a-i determina pe conducătorii auto să le ofere sume de bani sau foloase materiale, poliţiştii de frontieră invocau diverse nereguli constatate la documentele persoanelor şi autovehiculelor, lipsa unor autorizaţii şi documente de însoţire a mărfurilor, situaţii faptice ce ar fi atras, în mod implicit, efectuarea unor verificări suplimentare în punctul de frontieră, descărcarea, inventarierea şi chiar confiscarea mărfurilor transportate, verificarea amănunţită a pasagerilor şi aplicarea unor sancţiuni contravenţionale.

Probatoriul a fost administrat de către ofiţerii de poliţie judiciară de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, cu sprijinul Direcţiei Anchete din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi al organelor judiciare din Republica Bulgaria, în baza ordonanţelor de delegare şi ordinelor europene de anchetă emise de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Doar 6 ? La granita cu Hungaria spaga statea in cosul de gunoi dintre tari, pazita de un soldat si un caine.

  2. niste covrigari iau 100 ani de puscarie .. nu ai vazut cu nea primar ,sarantocul batut de germani?
    cei care au saracit din 89 tot ce era de „cotit” au scapat,sau iau la domiciliu ..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.